ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-1: Ο Κούρτιτς με buzzer-beater φάουλ γλίτωσε τον Δικέφαλο

ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-1: Ο Κούρτιτς με buzzer-beater φάουλ γλίτωσε τον Δικέφαλο
INTIME

Ο Κούρτιτς ήταν σωτήριος για τον ΠΑΟΚ και με γκολ στο 90+5' ισοφάρισε σε 1-1 την ΑΕΛ στον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Όλα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας.

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον ΠΑΟΚ για τον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στην ήττα, όμως ο Κούρτιτς με μία εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ έσωσε την ομάδα του στο 90+5'. Πλέον, όλα είναι ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας στις 21-22-23 Δεκεμβρίου.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δημιούργησε λίγες ευκαιρίες προς την εστία της ΑΕΛ. Οι γηπεδούχοι τιμώρησαν τον Δικέφαλο και ο Ταχάρ στο 64ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στους βυσσινί. Όμως, όλοι υπολόγιζαν δίχως τον Σλοβένο που γι' ακόμη μία φορά σκόραρε με απευθείας φάουλ.

Είχε την κατοχή, αλλά δυσκολευόταν να απειλήσει ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με τον Άρη, με τον Ίνγκασον να αγωνίζεται για πρώτη φορά με την πρώτη ομάδα, έπειτα από την επέμβασή του. Πολλές ήταν οι αλλαγές και για την ΑΕΛ, καθώς ακολουθεί δύσκολο ματς απέναντι στη Βέροια (5/12, 14:45).

Από τα πρώτα λεπτά, ο ΠΑΟΚ θέλησε να πάρει τον έλεγχο της μπάλας και να κυκλοφορήσει. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους πίεζαν στη μεσαία γραμμή προσπαθώντας να κλέψουν και να φύγουν στην κόντρα. Ο Δικέφαλος απείλησε στο 20' με ένα σουτ του Σβιντέρσκι.

Η ομάδα του Λουτσέσκου συνέχιζε να έχει την κατοχή, η οποία έφτασε στο 75% στο πρώτο μέρος, όμως δυσκολευόταν να γίνει απειλητική. Μια κεφαλιά του Μιχάι στο 31' και ένα σουτ του Μουργκ με εκτέλεση φάουλ στο 33' δεν ήταν αρκετά για να βάλουν σε μεγάλο κίνδυνο στον Σουλούκο.

Ωστόσο, ο Δικέφαλος ανέβασε την πίεση του και στο 37ο λεπτό είχε την καλύτερή του στιγμή. Ο Μιχάι έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Άκπομ έτρεξε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ, βρέθηκε απέναντι από τον Σουλούκο, όμως ήταν άστοχος. Οι βυσσινί παρέμεναν μαχητικοί, προσπαθούσαν να παίξουν στην αντεπίθεση, χωρίς όμως κάτι ουσιαστικό, πέρα από προϋποθέσεις επίθεσης. Έτσι, το 0-0 παρέμενε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα στο πρώτο 45ο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε το γκολ ούτε στο ξεκίνημα του β΄μέρους

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο β' ημίχρονο με τη διάθεση να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η ΑΕΛ αμυνόταν σε 4-1-4-1 και δεν άφηνε τον Δικέφαλο να πλησιάσει στην περιοχή της. Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ καταγράφηκε στο 55ο λεπτό. Ο Σβιντέρσκι με ωραίο τσίμπημα της μπάλας, τροφοδότησε τον Άκπομ στην περιοχή. Εκείνος ντρίμπλαρε και από κοντά αστόχησε.

Ο Δικέφαλος στο επόμενο διάστημα αύξησε την πίεσή του. Κυκλοφορούσε και επιχειρούσε να πλησιάσει στην περιοχή της ΑΕΛ και να διασπάσει την άμυνά της. Ο Λουτσέσκου προς αυτή την κατεύθυνση πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Άντριγια Ζίβκοβιτς, Κούρτιτς και Σίντκλεϊ.

Ο Ταχάρ έβαλε μπροστά την ΑΕΛ, ο Κούρτιτς έσωσε τον ΠΑΟΚ

Αμέσως μετά τις αλλαγές στο 64ο λεπτό η ΑΕΛ τιμώρησε τον ΠΑΟΚ. Ωραία ενέργεια του Γλυνού από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, ο Παπαγεωργίου πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ταχάρ με κίνησή του στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ της ΑΕΛ κράτησε την κατοχή και κυκλοφόρησε. Όπως ακριβώς πριν από το 1-0 έψαχνε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΛ. Οι βυσσινί από την πλευρά τους αμύνονταν, με τον προπονητή των γηπεδούχων να περνάει και τον Ηλιάδη για να μαρκάρει τον Σβιντέρσκι. Ο Λουτσέσκου στο 75' πέρασε και τον Μπίσεσβαρ αντί του Σβαμπ για περισσότερη πίεση στους γηπεδούχους.

Στο 78ο λεπτό ο Τέιλορ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά της περιοχής. Ο Σβιντέρσκι έπιασε την κεφαλιά. όμως ο Σουλούκος μπλόκαρε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Στο 83' ο Μπίσεσβαρ εντόπισε στο δεύτερο δοκάρι τον Ζίβκοβιτς, εκείνος γύρισε, όμως ο Ηλιάδης απομάκρυνε.

Εκεί, που όλα έδειχναν ότι η ΑΕΛ θα καταφέρει να φύγει από το παιχνίδι με το προβάδισμα, ο Κούρτιτς ήταν σωτήριος. Ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Ο Σλοβένος ανέλαβε την εκτέλεση και με ένα τρομερό τρόπο νίκησε τον Σουλούκο και έγραψε το τελικό 1-1 στο 90+5'.

ΑΕΛ: Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Γαρουφαλιάς, Ταχάρ (73' Ηλιάδης), Γιάκος (62' Συμελίδης), Κούστα (62' Ακούνια), Μαυριάς (62' Παπαγεωργίου), Γλυνός (82' Μπαντιμπανγκά).

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Μιχάι, Λύρατζης (63' Σίντκλεϊ), Τέιλορ, Εσίτι (63΄ Κούρτιτς), Σβαμπ (75' Μπίσεσβαρ), Σβιντέρσκι, Μουργκ (63' Α. Ζίβκοβιτς), Ελ Καντουρί, Άκπομ (83' Κούτσιας).

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΟΚ ΑΕΛ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ