ΑΕΛ

ΑΕΛ: Εγκρίθηκε η μεταβίβαση των μετοχών στον Αχιλλέα Νταβέλη από την ΕΕΑ

Ο Αχιλλέας Νταβέλης
Ο Αχιλλέας Νταβέλης EUROKINISSI SPORTS

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενέκρινε την μεταβίβαση των μετοχών της ΑΕΛ στον Αχιλλέα Νταβέλη ο οποίος κατέχει πλέον το 70%.

Η ΑΕΛ άλλαξε και τυπικά σελίδα έπειτα από επτά χρόνια. Η συμφωνία του Αχιλλέα Νταβέλη με τον Αλέξη Κούγια είχε επιτευχθεί εδώ και καιρό, με τον πρώτο να είναι πλέον και τυπικά κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενέκρινε την μεταβίβαση των μετοχών της ΑΕΛ στον Αχιλλέα Νταβέλη ο οποίος κατέχει πλέον το 70%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το 19,71% θα ανήκει στον Ιωάννη Νταβέλη, το 10% σύμφωνα με τους κανονισμούς στην Ερασιτεχνική ΑΕΛ και το υπόλοιπο 0,29% σε άλλους μετόχους.

Διαβάστε τι ακριβώς εξέτασε η ΕΕΑ για να ανάψει το πράσινο φως και όσα προβλέπει για την περίπτωση Νταβέλη το σχετικό άρθρο 69 του κανονισμού:

"1. Για μεταβιβάσεις μετοχών με τις οποίες κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο αποκτά συνολικά ποσοστό 5% και άνω του μετοχικού κεφαλαίου μιας αθλητικής ανώνυμης εταιρείας, απαιτείται πάντοτε προηγούμενη άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, για τη χορήγηση της οποίας, εκτός από όσα προβλέπονται στο άρθρο 69 του παρόντος, ο αποκτών οφείλει να προσκομίσει τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Φορολογική και ασφαλιστική του ενημερότητα.

β) θεωρημένα αντίγραφα των φορολογικών του δηλώσεων ή σε περίπτωση νομικού προσώπου, των ισολογισμών των τριών τελευταίων ετών.

γ) Αντίγραφο ποινικού μητρώου του ίδιου ή, αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο, των νόμιμων εκπροσώπων του, από το οποίο να προκύπτει ότι στα ως άνω πρόσωπα δεν συντρέχουν τα κωλύματατων εδαφίων β' και γ' της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του παρόντος και

δ) Βεβαίωση της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος ότι δεν έχει τιμωρηθεί ο ίδιος ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου, οι νόμιμοι εκπρόσωποί του σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 130 του παρόντος ή ότι έχουν εκτίσει τυχόν ποινή που τους είχε επιβληθεί".

TAGS ΑΕΛ SUPER LEAGUE 2
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ