ΑΕΚ

ΑΕΚ: Win - win για την Ένωση ένας δανεισμός του Λάτσι τον Ιανουάριο

Ο Ζίγκα Λάτσι στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Φίτεσε
Ο Ζίγκα Λάτσι στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Φίτεσε EUROKINISSI SPORTS

Από βασικός στο δεύτερο μισό της περυσινής χρονιάς, ο Ζίγκα Λάτσι έχει βρεθεί τελείως εκτός rotation της ΑΕΚ κάτι που δεν αποκλείει τον προσεχή Ιανουάριο να τεθεί επί τάπητος η προοπτική ενός αμοιβαίως επωφελή δανεισμού του Σλοβένου στόπερ ως το τέλος της σεζόν.

Πέρυσι, από την στιγμή που μπήκε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, στις 14 Ιανουαρίου, ο Ζίγκα Λάτσι πήρε συνολικά ως το τέλος της σεζόν 13 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Μαζί με τον Χρήστο Τζόλη στον ΠΑΟΚ ήταν οι μόνοι γεννημένοι το 2002 ποδοσφαιριστές του ελληνικού πρωταθλήματος με τόσο χρόνο συμμετοχής στα πόδια τους.

Δικαιολογημένα έτσι επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση από την στιγμή που είχε αποκτηθεί ο Σλοβένος στόπερ πως πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτς που καλείται να διαχειριστεί η Ενωση. Τρανή απόδειξη το γεγονός ότι γρήγορα μετατράπηκε σε προτεραιότητα η επέκταση και η αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, που επικυρώθηκε με τις τυπικές ανακοινώσεις στο τέλος της σεζόν.

Φέτος όμως, το στάτους του 19χρνου κεντρικού αμυντικού άλλαξε άρδην. Κατ’ αρχάς, προέκυψε αλλαγή προπονητή. Στη συνέχεια, η ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου απέκτησε συνολικά τρεις κεντρικούς αμυντικούς με τους δύο - Τζαβέλλας, Βράνιες - να προαλείφονται εξ αρχής ως οι βασικοί της Ενωσης, μετατοπίζοντας τους υπόλοιπους τρεις – Σβάρνας, Μήτογλου, Λάτσι - σε εναλλακτικές λύσεις.

Ενας τραυματισμός που κόστισε στον Σλοβένο σχεδόν το σύνολο της προετοιμασίας τον πήγε ακόμη πιο πίσω στην ιεραρχία. Ουσιαστικά είχε μείνει εκτός rotation και μέχρι να αποθεραπευτεί τελείως και να βρει ρυθμό, είχε προκύψει η αλλαγή προπονητή, με τον Αργύρη Γιαννίκη να αντικαθιστά τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Αλλαγή που έφερε διαφοροποίηση στο rotation των κεντρικών αμυντικών, με τον Μήτογλου να μπαίνει πλέον στην ενδεκάδα. Το στάτους του Λάτσι απαράλλαχτο, βρίσκοντας χρόνο συμμετοχής μόνο με την έναρξη της Super League 2, όπου και με την ΑΕΚ Β’ πλέον έχει πάρει ως τώρα τα μόνα φετινά του (3) παιχνίδια στους «κιτρινόμαυρους». Είναι χαρακτηριστικό πως χθες, στο πρώτο ραντεβού της Ενωσης με την Κηφισιά στους «16» του Κυπέλλου, βρέθηκε για παρθενική φορά στη σεζόν σε αποστολή της πρώτης ομάδας.

Ο αυξημένος ανταγωνισμός, οι συγκυρίες, το timing, όλα συνετέλεσαν στην τρέχουσα κατάσταση χωρίς να διαφαίνεται εφεξής κάτι διαφορετικό στον ορίζοντα. Αναμενόμενη η στενοχώρια του Σλοβένου από την αλλαγή των δεδομένων σε σχέση με την περυσινή σεζόν, φυσιολογικό να θεωρεί πως από την στιγμή που δεν διαφαίνεται… χαραμάδα εισόδου στο ενεργό rotation της πρώτης ομάδας, τότε θα ήταν προτιμότερο να πάρει κάπου αλλού χρόνο συμμετοχής, σε ανταγωνιστικότερο περιβάλλον και πλαίσιο από αυτό της ΑΕΚ Β’ και της SL2.

Προφανής η χρησιμότητα αυτών των ομάδων, ωστόσο εφόσον ο Λάτσι το βήμα το έκανε με την περυσινή του συνεπή παρουσία στην πρώτη ομάδα, λογικό είναι να θεωρεί πως έχει τα φόντα να διεκδικήσει κάτι που θα επιτρέψει την ταχύτερη εξέλιξή του.

Συνεπώς, τουλάχιστον με βάση πληροφορίες από την πατρίδα του, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ένα αίτημα από πλευράς του να παραχωρηθεί δανεικός στην προσεχή μεταγραφική περίοδο, αναζητώντας με αυτόν τον τρόπο μια δίοδο για περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε ποιοτικότερο περιβάλλον, ώστε ανακτώντας τα πατήματά του να επιστρέψει το καλοκαίρι και να διεκδικήσει πλέον εκ νέου θέση στο rotation της πρώτης ομάδας.

Προοπτική που όπως έχει δείξει και ο τρόπος με τον οποίο έχει διαχειριστεί η ΑΕΚ στο παρελθόν ανάλογες περιπτώσεις (Μπότος, Αλμπάνης), δεν είναι κάτι που εκ προοιμίου δεν θα «ακούσει» η Ενωση, ειδικά εφόσον σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα διατηρήσει και τον απόλυτο έλεγχο ενός πρότζεκτ που πιστεύουν πολύ οι «κιτρινόμαυροι», αλλά παράλληλα θα μπορέσει μέσω μια τέτοιας διαδικασίας να επιταχύνει την αγωνιστική του πρόοδο.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ