ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το πλάνο νίκης της πρεμιέρας του Γιαννίκη κόντρα στον Ατρόμητο

Ο Αργύρης Γιαννίκης στην πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ
Ο Αργύρης Γιαννίκης στην πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ PHOTO CREDITS: INTIME

Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν έχει την πρόθεση να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές κόντρα στον Ατρόμητο (20:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24), καθώς γνωρίζει ότι οι ποδοσφαιριστές του θα είναι σε θέση να υπηρετήσουν το ποδόσφαιρο που αυτός επιθυμεί μετά από κάποιο διάστημα.

Η ΑΕΚ έχει μπει σε νέα εποχή μετά την αιφνίδια αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς αποτελεί παρελθόν και στη θέση του βρίσκεται πλέον ο πρώην τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Αργύρης Γιαννίκης.

Ο 41χρονος προπονητής διαφέρει σε ορισμένα κομμάτια του παιχνιδιού με βάση την αγωνιστική φιλοσοφία του σε σχέση με τον Σέρβο τεχνικό. Ωστόσο γνωρίζει και ο ίδιος ότι δεν είναι εφικτό να τα περάσει από τη μία ημέρα στην άλλη, όπως είπε και στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου. Επομένως θα επιδιώξει να το κάνει σταδιακά. Γι' αυτό και το επικρατέστερο σενάριο είναι να παρατάξει την ομάδα σε σχηματισμό 4-2-3-1 και όχι στο αγαπημένο του, 4-4-2.

Πάντως σε ένα πράγμα που έχει προχωρήσει ήδη ο Γιαννίκης είναι στο ζήτημα με το ξενοδοχείο πριν από τα εντός έδρας παιχνίδια. Ο 41χρονος τεχνικός επιθυμεί να τους συναντά νωρίς το πρωί στα Σπάτα και ύστερα να πηγαίνει η αποστολή στο ξενοδοχείο.

Οι ποδοσφαιριστές αποσύρθηκαν μετά την τελευταία, δυνατή, προπόνηση από τα σπίτια τους και επανήλθαν το πρωί (11:00) στα Σπάτα, για το τελικό στάδιο της ενεργοποίησης (είθισται να γίνεται πριν από τα παιχνίδια).

Αναμένεται πλέον να γίνουν γνωστοί οι παίκτες που θα πάρει μαζί του για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο (20:30 COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24).

Οι Περιστεριώτες είναι ένας ιδιαίτερα αξιόμαχος αντίπαλος με πολύ καλό ρόστερ, παρά το γεγονός ότι δεν έχει πετύχει κάποια νίκη στα πρώτα πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος. Κόντρα στον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της Super League Interwetten, έδειξαν πώς γίνεται να βραχυκυκλώνει μια ομάδα "μικρομεσαία" το Big-5 για εξήντα λεπτά, καθώς στα υπόλοιπα τριάντα οι ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί άλλα άσφαιροι.

Το έξτρα κίνητρο για την ομάδα είναι ότι θέλουν να βρουν το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα και να ξεκολλήσουν από τον πάτο της βαθμολογίας. Ο πολύπειρος Γιώργος Παράσχος έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις. Σίγουρα οι παίκτες της ΑΕΚ πρέπει να προσέξουν για να πάρουν αυτό που πρέπει, το τρίποντο.

Δεν αλλάζουν τα μετόπισθεν

Η αλλαγή προπονητή δεν θα φέρει και αλλαγή στα μετόπισθεν. Ο Στάνκοβιτς έδωσε τα διαπιστευτήριά του στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, στην οποία πραγματοποίησε ορισμένες εξαιρετικές επεμβάσεις.

Συνεπώς θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια κόντρα και στο Αγρίνιο. Η τετράδα στην άμυνα θα παραμείνει και αυτή η ίδια. Στα δεξιά θα είναι ο Μισελέν, παραόλο που δεν έχει εντυπωσιάσει με την παρουσία του μέχρι στιγμής. Στο κέντρο της άμυνας θα τοποθετηθούν ο Βράνιες με τον Τζαβέλλα, ενώ αριστερά θα παίξει ο Μοχαμάντι.

Οι δύο διεθνείς δεν αγωνίστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, μιας και ο Τζαβέλλας ήταν τιμωρημένος με τη Σουηδία, ενώ ο Μοχαμάντι δεν αγωνίστηκε λεπτό με την Εθνική του.

Η μάχη στη μεσαία γραμμή και η διατήρηση και στην αιχμή

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα στον άξονα είναι ρευστά. Ο πιο "σίγουρος" εμφανίζεται ο Αντρέ Σιμόες, με τον Σιμάνσκι να έχει περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί στο πλάι του αντί των Σάκχοφ και Λε Ταλέκ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πολωνός επέστρεψε νωρίτερα από την εθνική του ομάδα, εξαιτίας ενός προβλήματος στο γόνατο, το οποίο ξεπέρασε πλήρως. Ο Λε Ταλέκ έχασε και αυτός μια προπόνηση για προληπτικούς λόγους, καθώς δέχθηκε ένα χτύπημα στην προπόνηση της Τετάρτης (13/10) αλλά έθεσε και αυτός εαυτόν στη διάθεση του Αργύρη Γιαννίκη.

Από εκεί και πέρα ίδια θα παραμείνει και η αιχμή. Ο Τσούμπερ θα αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Λιβάι στο δεξί, με τον Άμραμπατ σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο σε θέση "10". Στην κορυφή φυσικά θα παραμείνει ο φορμαρισμένος, Σέρχιο Αραούχο.

Ακόμα πάντως και αν ο Γιαννίκης αποφασίσει να παίξει με 4-4-2, τότε δεν θα υπάρξει αλλαγή στα πρόσωπα. Ο Άμραμπατ μπορεί να παίξει και ως δίδυμο με τον Αραούχο στην κορυφή. Και εκεί ο Μαροκινός θα έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο με τον Αραούχο να κινείται περισσότερο στην περιοχή.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ