ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το πλάνο για την απόδραση από την Τούμπα και την επιστροφή στις επιτυχίες

ΑΕΚ: Το πλάνο για την απόδραση από την Τούμπα και την επιστροφή στις επιτυχίες
ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ πηγαίνει στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ (2/4, 19:30, NOVA Sports Prime και Live SPORT24) με στόχο τη νίκη για να παραμείνει δυνατά στην κούρσα για το πρωτάθλημα. Οι σκέψεις του Ματίας Αλμέιδα για την ενδεκάδα.

Η ΑΕΚ επιστρέφει στη δράση μετά τη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων με ένα δυνατό παιχνίδι, καθώς αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (2/4, 19:30, NOVA Sports Prime και Live SPORT24) για τη δεύτερη αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Το ντέρμπι των Δικεφάλων είναι αυτό που μαγνητίζει τα βλέμματα για τη μάχη του τίτλου.

Η Ένωση πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη με προβλήματα αλλά με τη μεγαλύτερη δυνατή ψυχολογία, με τις "ψυχολογικές ντόπες" από τους φίλους της ΑΕΚ που βρέθηκαν στα Σπάτα στην τελευταία προπόνηση, όπως φυσικά και ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης.

Η ΑΕΚ θα επιδιώξει στην Τούμπα να πάρει το πρώτο μεγάλο διπλό στη σεζόν, σε έδρα διεκδικητή του πρωταθλήματος και να δείξει ότι έχει αφήσει πίσω της τα δύο αρνητικά αποτελέσματα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Αλμέιδα τόνισε σε δηλώσεις του ότι έχει εμπιστοσύνη στο ρόστερ και ότι δεν υπάρχει πίεση στην ομάδα. Γι' αυτό άλλωστε η ΑΕΚ θα συνεχίσει και σε αυτό το ματς με την κεντρική "ιδέα" που έχει σε όλη τη σεζόν με την πίεση ψηλά στο γήπεδο και σε υψηλή ένταση.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα ήθελε να ηττηθεί ξανά η ΑΕΚ στην Τούμπα, καθώς θα πρέπει να διαχειριστεί το ψυχολογικό βάρος τριών διαδοχικών αποτελεσμάτων κόντρα στους άλλους δύο διεκδικητές.

Από εκεί και πέρα, ο Αρόλντ Μουκουντί έμεινε εκτός αποστολής καθώς δεν πρόλαβε να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπισε, όπως και ο Τομ Φαν Βέερτ που επίσης δεν μπήκε στο αεροπλάνο για τη Θεσσαλονίκη, όπως και ο Πάολο Φερνάντες.

Αντίθετα στην αποστολή μπήκαν κανονικά ο Λιβάι Γκαρσία που αντιμετώπιζε πρόβλημα λόγω θλάσης προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς από την Πέμπτη, όπως και οι Γκατσίνοβιτς και Βίντα που μπήκαν στο κανονικό πρόγραμμα από την Παρασκευή.

Οι σκέψεις του Αλμέιδα για την ενδεκάδα της ΑΕΚ στην Τούμπα

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα η ενδεκάδα που προσανατολίζεται ο Ματίας Αλμέιδα αναμένεται να είναι η εξής. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γιώργος Αθανασιάδης. Στο κέντρο της άμυνας ο Τζαβέλλας αναμένεται να αντικαταστήσει τον Μουκουντί στο πλάι του Βίντα.

Στα δεξιά οι Ρότα και Σιντιμπέ διεκδικούν μια θέση, όπως και οι δύο Ιρανοί, Χατζισαφί και Μοχαμάντι στα αριστερά. Οι Ρότα και Χατζισαφί φαίνεται να έχουν το προβάδισμα.

Στον άξονα θα αγωνιστούν οι Σιμάνσκι και Γιόνσον με τον Δανό ελαφρώς πιο μπροστά. Ο Πινέδα θα μετατοπιστεί για μια ακόμα φορά και θα παίξει στα αριστερά, αντί του Γκατσίνοβιτς. Δεξιά οι Άμραμπατ και Ελίασον μονομαχούν για μια θέση, ενώ στην κορυφή αναμένεται να αγωνιστούν οι Αραούχο και Γκαρσία.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι των Δικεφάλων: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ