ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το μεγάλο αγκάθι για τον Λε Ταλέκ, δεν έρχεται από τη Ρωσία με αγάπη

Ο Νταμιάν Λε Ταλέκ
Ο Νταμιάν Λε Ταλέκ EUROKINISSI SPORTS

Είναι το πιο βαρύ κι ασήκωτο συμβόλαιο για την ΑΕΚ αυτό του Γάλλου μέσου, Νταμιάν Λε Ταλέκ. Και δύσκολη επίσης η αποστολή απεγκλωβισμού από αυτό. Το SPORT24 εξηγεί.

Πόσο έξω έπεσε η ΑΕΚ με την προσθήκη του Νταμιάν Λε Ταλέκ στο ρόστερ της, το περασμένο καλοκαίρι; Αν κρίνει κάποιος από τις μόλις 14 συμμετοχές του ως βασικός, πάρα πολύ! Διότι επρόκειτο για μια προσθήκη που έγινε με το σκεπτικό ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής όχι απλώς θα βοηθούσε, αλλά θα εξελισσόταν στον πιο δυνατό κρίκο της μεσαίας γραμμής.

Ο γέγονε, γέγονε... Το θέμα είναι τι κάνει από εδώ και στο εξής η ΑΕΚ με τη συγκεκριμένη υπόθεση που αποτελεί βραχνά ενόψει της επόμενης σεζόν. Άλλωστε είναι τέτοια και η αντιμετώπιση που ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής διατηρεί εδώ και μήνες απέναντι στην κατάσταση που έχει βρει στην ομάδα, η οποία δεν αφήνει και πολλά περιθώρια ανατροπής. Ο ίδιος έχει παράπονα για τη διαχείρισή του, η ομάδα από εκείνον για την έλλειψη απαιτούμενης συγκέντρωσης στη δουλειά που πρέπει να γίνεται από όλους, άσχετα από το αν είναι βασικοί ή αναπληρωματικοί.

Ακόμα κι αν ο Ματίας Αλμέιδα κρίνει ότι θα μπορούσε να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία, είναι πλέον πολλοί οι αποτρεπτικοί παράγοντες για τη συνέχιση της συνεργασίας: το βαρύ σκαρί του, η ηλικία του, η έλλειψη δεσίματος ανάμεσα στις δύο πλευρές, είναι στοιχεία που οδηγούν με ταχύτητα προς το διαζύγιο. Όμως εδώ προκύπτει ένα πολύ μεγάλο αγκάθι: το χρηματικό!

Ο Λε Ταλέκ έχει ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο για τα δεδομένα κάθε ελληνικής ομάδας, ειδικότερα όταν αναφερόμαστε σε παίκτη ο οποίος δεν παίζει ή όταν αυτό σπανίως συμβαίνει πια, γίνεται για να δώσει μερικά λεπτά σκοπιμότητας ως αλλαγή. Οι 750.000 ευρώ που έχει λαμβάνειν για την επόμενη σεζόν -κι ενώ υπάρχει προοπτική επέκτασης για επιπλέον ένα έτος, καθώς πέρυσι υπέγραψε για 2+1 χρόνια- είναι χρήματα που η ΑΕΚ πρέπει οπωσδήποτε να εξοικονομήσει. Όμως από την άλλη, είναι επίσης ένα τεράστιο ποσό το οποίο μοιάζει απίθανο να βρει ο Γάλλος σε άλλη ομάδα.

Η πόρτα που έκλεισε και ήταν η πιο σοβαρή ελπίδα

Αν υπήρχε μια σοβαρή ελπίδα, αυτή αφορούσε στην προοπτική μεταπήδησής του στο ρωσικό πρωτάθλημα. Ο Λε Ταλέκ έχει δεσμούς με τη συγκεκριμένη χώρα καθώς η σύζυγός του έχει γεννηθεί και θέλει να ζει εκεί, ενώ το καλοκαίρι του 2021 συζητούσε με ομάδες της Μόσχας, ή τουλάχιστον έτσι παρουσιαζόταν ότι έκανε σύμφωνα με τα ρεπορτάζ εκείνης της περιόδου. Η ΑΕΚ προχώρησε σε οικονομική υπέρβαση για τα δεδομένα της υπόθεσης ώστε να κερδίσει τις υπηρεσίες του, κάτι που προφανώς σήμερα μετανιώνει.

Επιπροσθέτως, η αγορά της Ρωσίας δεν είναι πια η ίδια. Οι εκεί σύλλογοι πλήττονται ξεκάθαρα από τον πόλεμο στην Ουκρανία, η σχέση μεταξύ ευρώ και ρουβλιού έχει οδηγηθεί σε κατάσταση μη ελεγχόμενη ενώ τα αφεντικά των ισχυρών ομάδων αντιμετωπίζουν υπεραυξημένες δυσκολίες λόγω των κυρώσεων. Είναι δύσκολο να επενδύσουν σε μεγάλα συμβόλαια, ενώ και για τους ξένους παίκτες, συνιστά πλέον μια επιλογή με τεράστιο ρίσκο.

Ταυτόχρονα, ο Λε Ταλέκ δεν έχει πια στη Γαλλία την πέραση που έχει πριν από 2-3 χρόνια. Αν την είχε, τότε θα προέκυπταν καλές προτάσεις για εκείνον και το περασμένο καλοκαίρι, όταν έμεινε ελεύθερος από τη Μονπελιέ. Δεν συνέβη όμως. Άρα για εκείνον, είναι πολύ δύσκολο να πει έτσι απλά ότι φεύγει από την ΑΕΚ και αφήνει αυτό το πολύ καλό συμβόλαιο που έχει μαζί της.

Συμπερασματικά, για να αποχωρήσει ο Γάλλος από την Ένωση, θα πρέπει να το θέλει πολύ και εκείνος. Να έχει τη φλόγα για να παίξει ποδόσφαιρο ως βασικός και να μην σταθεί στις αποδοχές που έχει λαμβάνειν. Είναι μια πολύ ανοιχτή και συνάμα δύσκολη υπόθεση η οποία θα χρειαστεί ευέλικτους χειρισμούς και ενδέχεται να κοστίσει στην ΑΕΚ μια γερή αποζημίωση προκειμένου να απεμπλακεί από τον Γάλλο χαφ.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ