ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τι θα προσέξει και πού θα χτυπήσει ο Αλμέιδα τον Ολυμπιακό

Ο Σέρχιο Αραούχο
Ο Σέρχιο Αραούχο INTIME SPORTS

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα θα βρει απέναντί του έναν Ολυμπιακό βελτιωμένο σε σχέση με το παιχνίδι πρωταθλήματος αλλά με την ίδια αδυναμία να τον χαρακτηρίζει.

Ντέρμπι Κυπέλλου Ελλάδας Novibet την Πέμπτη (09/02, 20:30, LIVE SPORT24, COSMOTE SPORT 1 HD), στον απόηχο των χαμηλωμένων δοκαριών, των σκαψιμάτων, της μεζούρας και της ματαίωσης του αγώνα της περασμένης Κυριακής στο Περιστέρι, κόντρα στον Ατρόμητο. Η ΑΕΚ, σε επικοινωνιακό επίπεδο, δεν άφησε κουβέντα να πέσει κάτω από όσα επιχείρησαν να της καταλογίσουν, από διάφορες μεριές. Η ουσία όμως να μην αφήσει τίποτα να πέσει κάτω μέσα στο γήπεδο, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Για τον Ματίας Αλμέιδα, το πρωτόγνωρο του πράγματος είναι λογικό να προκάλεσε μια σειρά από σκέψεις σχετικά με τη συγκέντρωση της ομάδας συνολικά, ενόψει του πρώτου ημιτελικού με τον Ολυμπιακό. Αντιλαμβάνεται ότι η προσπάθεια του οργανισμού επικεντρώνεται στις δράσεις που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου το ματς να διεξαχθεί χωρίς παρατράγουδα και δίχως να δοθούν από πλευράς ΑΕΚ αφορμές που θα απειλήσουν να το τινάξουν στον αέρα. Εκείνος, από την πλευρά του, έχει να διαχειριστεί το αγωνιστικό σκέλος. Ναι μεν η ομάδα θα εμφανιστεί πιο φρέσκια, από την άλλη όμως, τίθεται θέμα ρυθμού καθώς θα έχουν συμπληρωθεί 10 ημέρες δίχως παιχνίδι.

Είναι δεδομένο ότι ο Αργεντινός επέλεξε μια ενδεκάδα για το ματς με τον Ατρόμητο, έχοντας κατά νου ότι τέσσερις ημέρες μετά, θα προχωρούσε σε διαχείριση υλικού, προχωρώντας σε κάποιες διαφοροποιήσεις. Ο Γκατσίνοβιτς θα ερχόταν και πάλι από τον πάγκο κόντρα στον Ατρόμητο, ίσως με το σκεπτικό να πάρει γεμάτα τα επόμενα δύο ματς, με Ολυμπιακό και Λεβαδειακό. Ενδεχομένως το ίδιο να είχε κατά νου και για τον Ελίασον. Από τη στιγμή που η ομάδα δεν έπαιξε, άρα παίκτες περισσότερο καταπονημένοι από άλλους δεν φορτώθηκαν με επιπλέον κόπωση, μπορεί να αναθεωρήσει.

Η τακτική προσέγγιση και η μάχη της μεσαίας γραμμής

Στα δύο ντέρμπι της OPAP Arena, κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ο Αλμέιδα είχε μια πιο συντηρητική προσέγγιση, εκτιμώντας τα ατού των αντιπάλων και εστιάζοντας στην εξουδετέρωσή τους, δίχως να δίνει σύνθημα για ανεξάντλητη πίεση στο πρώτο τρίτο του αντιπάλου. Ειδικά δε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκο, "θυσίασε" τον Αραούχο στο κυνήγι του Ρουμπέν Πέρεθ ώστε να κόψει την ανάπτυξη του αντιπάλου στη μέση. Ο 'Τσίνο' ήταν σκιά του Ισπανού και ομολογουμένως τον εξουδετέρωσε. Κάτι που δεν αποκλείεται να δούμε ξανά απέναντι στον Χουάνγκ ή και στον Χάμες αν είναι μαζί στο αρχικό σχήμα.

Η διαφορά απέναντι στον Ολυμπιακό σε σύγκριση με τις δύο προαναφερθείσες ομάδες, έχει να κάνει με τη μεγαλύτερη δυσκολία που οι 'ερυθρόλευκοι' παρουσιάζουν στο πρώτο τρίτο του γηπέδου. Εκεί εντοπίζεται η αδυναμία τους κι έτσι είχε επιχειρήσει να 'χτυπήσει' στον αγώνα του ΄Καραϊσκάκης', όταν η ΑΕΚ σπατάλησε πολλές κλασικές ευκαιρίες για να πάρει το ματς. Το πέτυχε πιέζοντας ψηλά, έως τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ίσως τώρα να το επιχειρήσει ξανά.

Στον αντίποδα, η ποιότητα του Ολυμπιακού μεσοεπιθετικά, όταν σπάει το πρέσινγκ και απλώνει το παιχνίδι του, απαιτεί επίσης πολύ ειδική προετοιμασία για σωστή αντιμετώπιση. Και, σίγουρα, αυτό συμβαίνει σε πολύ πιο ικανοποιητικό βαθμό σε σχέση με το πως οι 'ερυθρόλευκοι' το επιχειρούσαν όταν η ΑΕΚ τους είχε αντιμετωπίσει εκτός έδρας, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα πρωταθλήματος.

Τώρα, όσον αφορά στη θέση του τερματοφύλακα, η λογική λέει ότι αυτά τα παιχνίδια είναι του Στάνκοβιτς και ο Αλμέιδα έχει αποδείξει ότι νοιάζεται πολύ για την ισορροπία του γκρουπ. Άλλωστε και από την άλλη πλευρά ενδέχεται να ισχύσει το ίδιο από τη στιγμή που ο τερματοφύλακας του Κυπέλλου για τον Ολυμπιακό, είναι ο Τζολάκης.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ