ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τι κάνουν 26 ξένοι παίκτες που ήταν στο ρόστερ της Ένωσης τα προηγούμενα δύο χρόνια

ΚΥΠΕΛΛΟ 2020-2021 / ΑΕΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ 2020-2021 / ΑΕΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πέρασαν τόσοι και τόσοι ξένοι παίκτες από την ΑΕΚ την τελευταία διετία, που δεν είναι πια στο ρόστερ της. Το SPORT24 του αναζήτησε και παρουσιάζει την πορεία τους.

Από μεταγραφές ξένων ποδοσφαιριστών που δεν της βγήκαν ή άλλες που η ίδια δεν ήξερε τον τρόπο για να τις αξιοποιήσει, η ΑΕΚ έχει να παρουσιάσει πολλές τα τελευταία χρόνια.

Ανατρέξαμε μόνο στην προηγούμενη διετία για να βρούμε τι κάνουν σήμερα 26 περιπτώσεις, κάποιες εκ των οποίων συνδέονται ακόμα με την Ένωση, υπό τη μορφή δανεισμού. Ιδού λοιπόν:

Έλντερ Λόπες: Ο Πορτογάλος αριστερός μπακ. πρωταθλητής με την ΑΕΚ το 2018, είναι βασικός στη Χάποελ Μπερ Σεβά, η οποία διεκδικεί τον τίτλο στο Ισραήλ καθώς είναι σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από την πρωτοπόρο Μακάμπι Χάιφα. Μετρά ήδη 24 συμμετοχές και 1 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, 12 εκ των οποίων σε ευρωπαϊκά ματς.

Ιονούτ Νεντελτσεάρου: Ο Ρουμάνος στόπερ συνεχίζει την πορεία του στη Β' Ιταλίας με τη φανέλα της Παλέρμο, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στην Κροτόνε. Είναι βασικός, μετρά 14 συμμετοχές με 2 ασίστ, ενώ η ομάδα του βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας.

Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι: Ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός, σήμα κατατεθέν στα μετόπισθεν της ΑΕΚ για μια πενταετία, συνεχίζει για δεύτερη σεζόν στον Ιωνικό, προσπαθώντας να συμβάλλει στην εκ νέου παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία. Έχει παίξει σε 9 παιχνίδια του πρωταθλήματος φέτος, όλα ως βασικός.

Ο Τσιγκρίνσκι στην αναμέτρηση του Ιωνικού
Ο Τσιγκρίνσκι στην αναμέτρηση του Ιωνικού INTIME SPORTS

Εμάνουελ Ινσούα: Ο Αργεντινός αριστερός μπακ συνεχίζει την καριέρα του στη Βέλεζ Σάρσφιλντ της πατρίδας του με σποραδικές συμμετοχές. Τελευταία είναι μονίμως στον πάγκο και συνολικά μετρά 8 αγώνες και 1 ασίστ.

Νασίμ Χνιντ: Αφού έφτασε κοντά στο να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του, ο Τυνήσιος στόπερ βρήκε στέγη στην Ολιμπίκ Κουριγκμπά του Μαρόκου, μία από τις χειρότερες ομάδες στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. Μετρά μόλις 4 συμμετοχές.

Παουλίνιο Μότα: Ο συμπαθής Πορτογάλος δεξιός μπακ, ύστερα από μία γεμάτη σεζόν στη Μορειρένσε, πήρε μεταγραφή στη Μαρίτιμο. Όμως έως σήμερα δεν έχει παίξει καθόλου, ήταν τραυματίας για ένα διάστημα και τελευταία άρχισε απλά να μπαίνει σε αποστολές.

Όλεγκ Νταντσένκο: Είναι ο βασικός δεξιός μπακ της Ζόρια Λουγκάνσκ, σε μια περίοδο που στην Ουκρανία το ποδόσφαιρο είναι το λιγότερο που απασχολεί και ενδιαφέρει, εν καιρώ πολέμου. Μετρά 15 συμμετοχές και μία 1 ασίστ στην ομάδα που αγωνίζεται επίσης ο Σάκχοφ.

Μάριο Μιτάι: Ο νεαρός αριστερός μπακ από την Αλβανία που μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στις Ακαδημίες της ΑΕΚ, πωλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι αντί 3 εκατ. ευρώ στη Λοκομοτίβ Μόσχας. Προς το παρόν, τα βρίσκει σκούρα στο ρωσικό πρωτάθλημα με μόλις 5 συμμετοχές, όλες ως αλλαγή.

Νέναντ Κρστίτσιτς: Ο άλλοτε διεθνής Σέρβος μέσος επέστρεψε στην πατρίδα του με την επιθυμία να κλείσει την καριέρα του στον Ερυθρό Αστέρα. Αντιμετώπισε τραυματισμούς και έχει παίξει σε μόλις τρία παιχνίδια πρωταθλήματος φέτος, ως αλλαγή.

Αντρέ Σιμόες: Η επί σειρά ετών κολόνα της ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή της, ανήκει πλέον στη Φαμαλικάο, όμως αγωνίζεται σπάνια και συνήθως ως αλλαγή. Έχει παίξει σε 6 ματς πρωταθλήματος, στα 4 εκ των οποίων για λιγότερο από 10 λεπτά.

Γεβγέν Σάκχοφ: Ο τεχνίτης Ουκρανός χαφ παραμένει μια σημαντική μονάδα για το ουκρανικό ποδόσφαιρο και ξεχωρίζει στη Ζόρια. Σε 6 συμμετοχές μετρά 2 γκολ και 1 ασίστ, τελευταία όμως αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και είναι εκτός.

Νταβίντ Σιμάο: Βασικότατος στην Αρούκα είναι ο Πορτογάλος χαφ που πέρασε και δεν ακούμπησε στην ΑΕΚ, μάλιστα τα πηγαίνει καλά καθώς σε 14 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχει δώσει 5 ασίστ που έγιναν γκολ. Εντός των τειχών είχε κατά καιρούς αξιοπρόσεχτες σεζόν.

Ντανιέλε Βέρντε: Ο Ιταλός «ζογκλέρ» είχε πέρυσι μια εξαιρετική χρονιά στην Σπέτσια, με 8 γκολ και 6 ασίστ στο Καμπιονάτο, παίζοντας σε 33 ματς. Φέτος όμως έχει περιοριστεί σε δεύτερο ρόλο καθώς στην αρχή της σεζόν αντιμετώπισε μυϊκά ζητήματα που τον άφησαν αρκετά πίσω. Έχει παίξει σε 8 ματς, χωρίς γκολ και ασίστ.

Μάρκο Λιβάγια: Είναι καταπληκτικός και φέτος, ίσως ο καλύτερος Κροάτης ποδοσφαιριστής εντός των τειχών, γι αυτό άλλωστε πήγε και στο Μουντιάλ. Σε 21 εμφανίσεις στις εγχώριες διοργανώσεις, μετρά ήδη 11 γκολ και 9 ασίστ!

Ο Μάρκο Λιβάγια με τη φανέλα της εθνικής Κροατίας
Ο Μάρκο Λιβάγια με τη φανέλα της εθνικής Κροατίας © 2022 DARKO BANDIC/ASSOCIATED PRESS

Καρίμ Ανσαριφάρντ: Στην Κύπρο, με τη φανέλα της Ομόνοιας, συνεχίζει την καριέρα του ο Ιρανός φορ. Σε 9 αγώνες πρωταθλήματος έχει σκοράρει μόνο 1 φορά, αλλά έχει και 2 ασίστ. Σίγουρα εκεί, περιμένουν πολλά περισσότερα από τον 32χρονο επιθετικό.

Μπράιτ Ενομπακάρε: Στα 24 του, ο Νιγηριανός επιθετικός είναι ήδη ένας γυρολόγος των ευρωπαϊκών γηπέδων. Τον συναντάμε στο Ουκρανικό πρωτάθλημα, με τη φανέλα της Λβιβ, με την οποία ωστόσο μετράει μόλις μία συμμετοχή.

Μουαμέρ Τάνκοβιτς: Η ποιότητα του Σουηδού μεσοεπιθετικού δεν τέθηκε υπό αμφισβήτηση στην ΑΕΚ, όμως δεν ταίριαξε μαζί της, ίσως και να αντιμετωπίστηκε άδικα κατά περιπτώσεις. Στην κυπριακή Πάφο είναι πρωταγωνιστής, με 3 γκολ και 2 ασίστ σε 11 αγώνες.

Μίλος Ντέλετιτς: Δεν στέριωσε στην ΑΕΚ, όμως παραμένει μια εξαιρετική μονάδα για τους μεσαίους συλλόγους της εγχώριας λίγκας. Με 5 γκολ σε 14 αγώνες, ο Σέρβος εξτρέμ είναι σημείο αναφοράς για την ομάδα του Βόλου.

Πέταρ Καρακλάιτς: Ήλθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2020 ως ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο, όμως δεν τον είδαμε ποτέ. Ψάχνει τη βολή του στην Παναχαϊκή, με την οποία μετρά 2 ματς στο Κύπελλο και ένα στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, έχοντας πετύχει ένα γκολ.

Κλεμάν Μισελέν: Ο Γάλλος δεξιός μπακ αγωνίζεται ως δανεικός στη Μπορντό και είναι βασικός στη δυναμική πορεία της ομάδας στη Β' Γαλλίας με στόχο την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία. Έχει παίξει σε 8 παιχνίδια με μία ασίστ.

Νέλσον Ολιβέιρα: Βρίσκει εσχάτως ξανά τον εαυτό του στον ΠΑΟΚ ο Πορτογάλος φορ, μετά από πολλές αναποδιές με τραυματισμούς κατά την τελευταία διετία. Έφτασε τα 4 γκολ σε 13 συμμετοχές, ενώ έχει και δύο κερδισμένα πέναλτι.

Ο Ολιβέιρα πανηγυρίζει γκολ του στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
Ο Ολιβέιρα πανηγυρίζει γκολ του στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός EUROKINISSI SPORTS

Όγκνιεν Βράνιες: Ο «κομάντο» συνεχίζει την καριέρα του στην Τουρκία με τη φανέλα της Χατάισπορ, έχοντας παίξει σε 10 ματς ως βασικός. Η ομάδα θα δώσει μάχη για την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία:

Νταμιάν Λε Ταλέκ: Ο Γάλλος μέσος είναι μόνιμο στέλεχος της βασικής ενδεκάδας στην Τορπέντο Μόσχας, η οποία ωστόσο βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας του ρωσικού πρωταθλήματος με 6 βαθμούς και δεν φαίνεται το πως θα αποφύγει τον υποβιβασμό καθώς είναι η χειρότερη όλων στην κατηγορία.

Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ: Ο «μουντιαλικός» Πολωνός μέσος είναι πρωταγωνιστής στην Αλ Σαμπάμπ της Σαουηδικής Αραβίας, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Έχει σκοράρει 2 φορές και έχει δώσει 2 ασίστ σε 8 αγώνες.

Ντάρκο Γέβτιτς: Ο Ελβετός επιτελικός χαφ επέστρεψε στη Ρούμπιν Καζάν, όμως στάθηκε άτυχος καθώς υπέστη ρήξη χιαστού και βρίσκεται σε διαδικασία ανάρρωσης. Δεν έχει παίξει καθόλου φέτος.

Ζίγκα Λάτσι: Ο νεαρός Σλοβένος στόπερ επέλεξε να πάει ως δανεικός από την ΑΕΚ στην Κόπερ της πατρίδας του, όμως εκεί δεν τον εμπιστεύονται καθόλου. Έχει παίξει μόλις 45 λεπτά και υπάρχουν σκέψεις για διακοπή του δανεισμού του ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ενταχθεί στην ΑΕΚ Β για να μην πάει χαμένη όλη η χρονιά. Αν το θέλει και ο ίδιος βέβαια...

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ