ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τα συμβόλαια των Τζαβέλλα, Άμραμπατ και οι άλλες ελληνικές λύσεις

Ο Νορντίν Άμραμπατ
Ο Νορντίν Άμραμπατ INTIME SPORTS

Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα νεότερα για το μέλλον των Τζαβέλλα και Άμραμπατ, ενώ η ΑΕΚ θα λάβει αποφάσεις για τους εγχώριους στόχους που οι υπεύθυνοι, με τη σύμφωνη γνώμη του Αλμέιδα, έχουν ξεχωρίσει.

Η αναβολή της συνέντευξης Τύπου του Ματίας Αλμέιδα δεν δημιουργεί κάποιο λόγο ανησυχίας. Αποφασίστηκε επειδή έτσι έπρεπε να γίνει για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την ομάδα, τη λειτουργία της ή τον προπονητή.

Άλλωστε, σήμερα στα Σπάτα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του μεταγραφικού επιτελείου, ενδεχομένως παρουσία και του Μελισσανίδη, για την οριστικοποίηση των στοχεύσεων της ομάδας, προτού ο προπονητής αποχωρήσει (αύριο Τρίτη, 6/6) για την Αργεντινή.

Μέσα στην εβδομάδα, θα υπάρξουν ανακοινώσεις όσον αφορά και σε ποδοσφαιριστές τα συμβόλαια των οποίων εκπνέουν. Τα έως σήμερα δεδομένα, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Γιώργος Τζαβέλλας και ο Νόρντιν Άμραμπατ θα αποτελέσουν παρελθόν.

Ο πρώτος διότι έχει προτάσεις από ομάδες που θα του δώσουν τη δυνατότητα να παίζει περισσότερο απ' ότι στην ΑΕΚ της επόμενης σεζόν, η οποία θα έχει έναν επιπλέον κεντρικό αμυντικό πρώτης γραμμής στη φαρέτρα της.

Ο δεύτερος διότι το οικογενειακό ζήτημα που αντιμετωπίζει στην Ολλανδία, καθιστά απαραίτητη την επιστροφή του εκεί. Ο Μαροκινός θα ήθελε να συνεχίσει στην ΑΕΚ, ενώ έχει κρούσεις από ομάδες της Αραβίας με σημαντικά περισσότερα χρήματα επίσης.

Ας μην ξεχνάμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο έφτασε μια ανάσα από την Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως η μεταγραφή του χάλασε την ημέρα που η Ένωση έπαιζε με τον Άρη (29/1). Από το περιβάλλον του προκύπτει ότι δε γίνεται πλέον να μείνει μακριά από τη γενέτειρά του.

Οι αντικαταστάτες και οι υποψήφιοι από την εγχώρια αγορά

Όπως το SPORT24 είχε αποκαλύψει, η ΑΕΚ έχει ξεχωρίσει κάποιους παίκτης από το ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας ήδη προχωρήσει στην απόκτηση του 22χρονου αριστερού μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα, Σταύρου Πήλιου και του νεαρού αδερφού του Αλέξιου (19 ετών, δεξιός μπακ).

Επισημάναμε ότι στους υποψηφίους για την αντικατάσταση του Τζαβέλλα και του Άμραμπατ αντιστοίχως, συμπεριλαμβάνονται ο Αχιλλέας Πούγγουρας του Παναθηναϊκού και ο Χουάν Ιτούρμπε του Άρη, οι οποίοι μένουν ελεύθεροι.

Απόφαση ωστόσο δεν έχει παρθεί, ενώ ειδικά για τον Πούγγουρα -περίπτωση εντελώς ανεξάρτητη από την υπόθεση του ξένου αριστεροπόδαρου στόπερ που ούτως ή άλλως θα αποκτηθεί- προτεραιότητα αποτελεί ένα συμβόλαιο στο εξωτερικό σε ομάδα που θα τον θέλει ως βασική επιλογή.

Αυτό προέκυψε από τη συζήτηση που είχε η ΑΕΚ με τον ατζέντη του παίκτη, προ εβδομάδων. Ο Ιτούρμπε είναι πιο εύκολη περίπτωση καθώς θέλει πολύ να ενταχθεί στην Ένωση, όμως ο Αλμέιδα δεν το έχει αποφασίσει ακόμα.

Η Ένωση ενδιαφέρεται και για τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Χρήστου Μανδά, ακόμα και με την προοπτική της αγοράς και παραμονής του στην Κρήτη υπό τη μορφή δανεισμού, στην περίπτωση κατά την οποία το δίδυμο Αθανασιάδη - Στάνκοβιτς παραμείνει ως έχει.

Αυτή η μεταγραφική υπόθεση ωστόσο, προϋποθέτει μια δαπανηρή απόφαση, όμως αυτό δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα εφόσον παρθεί η απόφαση.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ