ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τα κλειστά χαρτιά του Γιαννίκη για το παιχνίδι με τον Βόλο

Ο Αργύρης Γιαννίκης στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο
Ο Αργύρης Γιαννίκης στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο PHOTO CREDITS: INTIME

Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν έχει φανερώσει την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει κόντρα στον Βόλο (24/10, 16:00, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24), κρατώντας όλους τους ποδοσφαιριστές σε επιφυλακή, σε ένα παιχνίδι που κρύβει παγίδες για την Ένωση. Ανοικτό ακόμα και να αλλάξει το σχηματισμό σε σχέση με τον Ατρόμητο.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει σήμερα το μεσημέρι τον Βόλο (24/10, 16:00, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) στο Πανθεσσαλικό για την έβδομη αγωνιστική της Super League Interwetten, σε ένα παιχνίδι το οποίο είναι πολύ πιθανό να τη φέρει και στην κορυφή της βαθμολογίας, αν μετά από τη νίκη στη Μαγνησία, λήξει ισόπαλο το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ (20:30, 24/10, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Η αποστολή της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη κόντρα στον Βόλο δεν θα είναι εύκολη. Όχι γιατί παίζει εκτός έδρας, αλλά γιατί ο Βόλος είναι μια ομάδα που "δεν μασάει" και δεν τα παρατάει ποτέ, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στο οποίο επέστρεψε από το 4-1 του πρώτου μέρους σε 4-4 στο τέλος.

Έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η τακτική προσέγγιση του Αργύρη Γιαννίκη σε αυτό το παιχνίδι, καθώς στο Πανθεσσαλικό η Ένωση θα χρειαστεί να βγάλει περισσότερα στοιχεία από το ποδόσφαιρο που αυτός θέλει να παίζει η ομάδα του. Το είπε άλλωστε και ο Αντρέ Σιμόες σε δηλώσεις του στην COSMOTE TV, ότι η ομάδα έχει βελτιωθεί μέσα σε λίγες ημέρες.

Κόντρα σε μια ομάδα που βγάζει τρεξίματα, παίζει "ανέμελα" και δεν αλλάζει τη φιλοσοφία της ανεξαρτήτως αντιπάλου, το πρέσινγκ και η υψηλή ένταση του στην πρώτη γραμμή άμυνας είναι στοιχεία που ενδεχομένως να της δώσουν το διπλό.

Ο 41χρονος τεχνικός έχει στη διάθεσή του τον Σέρχιο Αραούχο, αλλά και τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς, οι οποίοι μέσα στην εβδομάδα αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμού και η παρουσία τους ήταν αμφίβολη, ειδικότερα του Αργεντινού φορ.

Πάντως το γεγονός ότι ο "Τσίνο" είναι στην αποστολή, δε σημαίνει ότι θα ξεκινήσει βασικός, μιας και ο Ανσαριφάρντ ετοιμάζεται να επιστρέψει στην αρχική ενδεκάδα σε επίσημο παιχνίδι μετά τον Ιούλιο.

Εκτός έμειναν οι τραυματίες Γέβτιτς και Γαλανόπουλος, αλλά και οι Μπακάκης, Σβάρνας και Λάτσι. Ο Μιχάλης Μπακάκης απουσίασε από την τελευταία προπόνηση, καθώς η σύντροφός του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Ο Γιαννίκης δουλέυει το ποδόσφαιρο που θέλει αλλά δεν θα το εφαρμόσει άμεσα

Ο Αργύρης Γιαννίκης μέσα στην εβδομάδα δούλεψε με την ομάδα το ποδοσφαιρικό στυλ που θέλει να παίζει. Το έκανε μέσα από ασκήσεις κυρίως σε μικρούς χώρους, προσπαθώντας να βάλει τις δικές του πινελιές σε αυτό που θέλει να χτίσει.

Αυτό το είχε προαναγγείλει και ο ίδιος στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ότι σταδιακά θα περάσει τη φιλοσοφία του, καθώς προτεραιότητά του στα πρώτα παιχνίδια είναι να πάρει η ομάδα τους τρεις βαθμούς για να είναι στις θέσεις κορυφής. Περισσότερα θα φανούν μετά το τελευταίο διάλειμμα των εθνικών ομάδων για το 2021.

Το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό ωστόσο είναι αυτό που θα φανεί περισσότερο η "ΑΕΚ του Γιαννίκη" ακόμα και από το παιχνίδι με τον Άρη στην επόμενη αγωνιστική, επομένως έχει τεράστιο ενδιαφέρον η τακτική προσέγγιση της ομάδας.

Γρίφος η ενδεκάδα

Ο Αργύρης Γιαννίκης στο πρώτο παιχνίδι προχώρησε σε δύο αλλαγές "εκπλήξεις", καθώς χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τους Μήτογλου και Ρότα, με τον πρώτο μάλιστα να αναδεικνύεται και MVP.

Ο Γιαννίκης στις δηλώσεις του στην COSMOTE TV ενόψει του παιχνιδιού με τον Βόλο, τόνισε ότι όλοι οι παίκτες είναι "παίκτες ενδεκάδας" και ότι δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Ο ίδιος έχει τη διάθεση να απονείμει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στους ποδοσφαιριστές του, με βάση την εικόνα που δείχνουν στις προπονήσεις. Το δεύτερο στοιχείο είναι ο αντίπαλος και ποιοι ποδοσφαιριστές ταιριάζουν σε αυτόν τον αντίπαλο.

Ως προς τον σχηματισμό της ενδεκάδας τίποτα δεν είναι βέβαιο. Ακόμα και για τις εκπλήξεις που προκάλεσε είναι πολύ πιθανό να μην παίξουν σε αυτό το παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι είχαν θετική παρουσία στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Ο πιθανότερος σχηματισμός είναι το 4-2-3-1, αλλά δεν αποκλείεται εντελώς το σενάριο για τριάδα στην άμυνα, με δύο full back να παίρνουν όλη την πλευρά και δύο στην κορυφή. Επομένως το μόνο που μπορούν να γίνουν είναι εκτιμήσεις.

Ο Στάνκοβιτς θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι σίγουροι της τετράδας είναι οι Μοχαμάντι και Βράνιες, ενώ γίνεται μάχη για δύο θέσεις. Στη μεσαία γραμμή θα παραμείνουν οι Σιμάνσκι και Σιμόες, ενώ η τριάδα πίσω από τον φορ θα αποτελείται από τους Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία και Άμραμπατ, χωρίς να αποκλείεται φυσικά ο Μάνταλος να αγωνιστεί αντί του Μαροκινού πίσω από τον φορ που θα είναι ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ