ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τα καλά και τα άσχημα νέα στην υπόθεση Πινέδα μετά την παραμονή της Θέλτα στη La Liga

Ο Ορμπελίν Πινέδα
Ο Ορμπελίν Πινέδα EUROKINISSI SPORTS

Ίσως να γίνει το σίριαλ του καλοκαιριού για την ΑΕΚ, ίσως και όχι. Η υπόθεση του Ορμπελίν Πινέδα τώρα είναι στην αφετηρία της με την Ένωση να αναζητά τη διαπίστωση των ισπανικών προθέσεων.

Αν τα πράγματα είχαν κυλήσει διαφορετικά, με τη Θέλτα να υποβιβάζεται στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, ίσως η κατάσταση να ήταν πιο περίπλοκη απ' ό,τι είναι πλέον. Η ομάδα του Βίγκο θα αναγκαζόταν να μπει σε μία εντελώς διαφορετική φάση, ανασύνταξης και αναδιοργάνωσης, γεγονός το οποίο θα ήθελε περισσότερο χρόνο μέχρι να παρθούν αποφάσεις. Και θα δεν είχε ασφαλώς μόνο την υπόθεση του Μεξικανού να την απασχολεί.

Σε αυτή την περίπτωση, θα έπρεπε να βρεθεί η άκρη με όλους τους καλούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει, όπως εν προκειμένω ο Ορμπελίν Πινέδα, που καμία διάθεση θα είχαν να συνεχίσουν το ποδόσφαιρο στη Σεγούντα Ντιβισιόν.

Σκεφτείτε επίσης πόσο πιθανό θα ήταν το ενδεχόμενο να επιθυμήσει περισσότερο την παραμονή του Μεξικανού μέσου, ώστε γύρω του να δομηθεί η προσπάθεια αντεπίθεσης, από τη στιγμή μάλιστα που το συμβόλαιό του δεν προβλέπει το να μείνει ελεύθερος σε περίπτωση υποβιβασμού. Θα είχε το μαχαίρι και το καρπούζι ό,τι κι αν ήθελε ο ίδιος ο Πινέδα να κάνει.

Ασφαλώς το έχει και τώρα που κατάφερε να διατηρηθεί στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας. Από εκείνη εξαρτάται το μέλλον του διεθνούς 27χρονου μέσου, ο οποίος έχοντας κατακτήσει τους εγχώριους τίτλους στην Ελλάδα με την ΑΕΚ, ως ο μεγάλος πρωταγωνιστής της, είναι κάπου λογικό να αισθάνεται μέσα του ότι ίσως αυτή να είναι η στιγμή να αποδείξει ότι τον αδίκησαν στη Θέλτα όταν τον περασμένο Ιανουάριο αποφάσισαν να τον παραχωρήσουν δανεικό παρά να τον αξιοποιήσουν.

Βέβαια και με την τρέχουσα εξέλιξη, είναι πολλές οι παράμετροι που πρέπει να συνυπολογιστούν. Βασικότερη όλων αυτή που αφορά στο τι ακριβώς σκέφτεται για τον ποδοσφαιριστή ο προπονητής της ομάδας, εφόσον θα είναι ο ίδιος που θα παραμείνει στο τιμόνι της.

Ο ρόλος, η επιθυμία, η διαπραγμάτευση

Αντιστοίχως και ποια θα είναι η άποψη εκείνου θα έρθει για να αναλάβει εφόσον η τελευταία προχωρήσει σε αντικατάσταση του Κάρλος Καρβαλιάλ, που πάντως έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν.

Αν η ομάδα οδηγηθεί στην επιλογή να διατηρήσει τον Πινέδα στο έμψυχο δυναμικό της επειδή θα τον υπολογίζει, τότε αμέσως η υπόθεση αδυνατίζει πολύ για την Ένωση. Δεν πρέπει επίσης να λησμονούμε ότι και ο ίδιος ο Πινέδα σε ανύποπτη χρονική στιγμή, είχε δηλώσει ότι έχει μία δουλειά να ολοκληρώσει την Ισπανία, την οποία άφησε στη μέση.

Με τον ισπανικό σύλλογο να είναι ξεκάθαρα σε θέση ισχύος, ακόμα κι αν ο ίδιος ο παίκτης έχει μέσα του την επιθυμία να συνεχίσει στην ΑΕΚ δύσκολα αυτό θα γίνει πραγματοποιήσιμο εφόσον η ομάδα στην οποία ανήκει τον υπολογίζει στα αγωνιστικά σχέδιά της.

Ούτε ο ποδοσφαιριστής αλλά ούτε και ο ατζέντης του θα πάνε κόντρα στη Θέλτα σε ένα τέτοιο ξεκάθαρο για τον παίκτη ενδεχόμενο. Αν πάλι η στρατηγική της ισπανικής ομάδας την οδηγήσει σε απόφαση παραχώρησης, το τίμημα θα είναι πολύ υψηλό αλλά τουλάχιστον θα δίνει στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί.

Να ξεθολώσει το τοπίο παράλληλα με έρευνα αγοράς

Αυτό ακριβώς είναι που περιμένει και η Ένωση. Να μάθει δηλαδή από τη Θέλτα αν υπάρχει το πρόσφορο έδαφος για να εισέλθουν οι δύο ομάδες σε συζητήσεις ουσίας, βγαίνοντας πλέον από τη σφαίρα του φιλολογικού που κινούνται σήμερα και προχωρώντας σε καθαρό πεδίο διαπραγμάτευσης.

Αυτό είναι βέβαια κάτι που μπορεί να πάρει χρόνο. Αν η Θέλτα δεν ξεκόψει άμεσα στην ΑΕΚ την πιθανότητα να της παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή, είτε με πώληση, είτε με συνιδιοκτησία, είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, τότε η βαλίτσα ίσως τραβήξει αρκετά μέσα στο καλοκαίρι. Πρέπει δε να συνυπολογίσουμε ότι αν μπει πωλητήριο στον Πινέδα, είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν κι άλλοι μνηστήρες, με συνέπεια η υπόθεση να γίνει ακόμα πιο περίπλοκη.

Κοντολογίς η ΑΕΚ θα πρέπει ήδη να μπει σε διαδικασία ψαξίματος για το κακό σενάριο. Ναι μεν θα είναι κατανοητή η απόφαση να περιμένει αυτή την υπόθεση όσο περισσότερο γίνεται εφόσον είναι ανοιχτή, από την άλλη το club οφείλει να αναζητά τους στόχους της επόμενης ημέρας και τον ποδοσφαιριστή που ενδεχομένως θα κληθεί να μπει στα παπούτσια του Πινέδα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ