ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τα διλήμματα του Μιλόγεβιτς για σύστημα και ενδεκάδα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς
Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς INTIME

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν έχει κατασταλάξει πλήρως στην ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει στο αποψινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (26/09, 20:30 NOVA SPORTS Prime και Live SPORT24), καθώς τα πάντα είναι ανοικτά για τον σχηματισμό αλλά και δύο θέσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή

Η ΑΕΚ δίνει το πρώτο της ντέρμπι για τη Super League Interwetten με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (26/09, 20:30 NOVA SPORTS Prime και Live SPORT24), σε ένα παιχνίδι το οποίο αποτελεί την πιο μεγάλη πρόκληση για τους παίκτες του Βλάνταν Μιλόγεβιτς μέχρι την επόμενη.

Στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο δείχνουν να έχουν αφήσει πίσω τους την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ και μετά τη νίκη με τη Λαμία θέλουν να δείξουν και στην Τούμπα ότι αποτελούν διεκδικητές του τίτλου.

Κάθε νίκη σε κάθε ντέρμπι είναι σημαντική, ωστόσο στο συγκεκριμένο παιχνίδι το ζητούμενο και για τους δύο Δικεφάλους είναι να κερδίσουν χρόνο, που τον έχουν ανάγκη για να δέσουν περισσότερο.

Στα αγωνιστικά, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς προχώρησε στις περισσότερες αλλαγές αναφορικά με τον καταρτισμό της αποστολής, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Εκτός αποστολής, πέραν του Νορντίν Άμραμπατ, έμεινε και ο Πέτρος Μάνταλος λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην προπόνηση της Παρασκευής (24/09), ενώ το Σάββατο ακολούθησε θεραπεία, με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμος για την αναμέτρηση στην Τούμπα. Εκτός παραμένει και ο Γαλανόπουλος εξαιτίας προβλήματος στον αστράγαλο.

Αντίθετα για πρώτη φορά στην αποστολή της ΑΕΚ βρέθηκε ο Μιλάντ Μοχαμάντι, ο οποίος το πιθανότερο είναι ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί καθόλου από τον Σέρβο τεχνικό, ενώ στην αποστολή επέστρεψε και ο Αντρέ Σιμόες μετά από καιρό, καθώς ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού του.

Δεν προχωράει σε αλλαγές στα μετόπισθεν

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα διατηρήσει τους ίδιους ποδοσφαιριστές που είχε στα τρία προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος. Ο Στάνκοβιτς θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, ενώ η τετράδα στην άμυνα θα αποτελείται από τους Μισλέν, Βράνιες, Τζαβέλλα και Χατζισαφί (από τα δεξιά προς τα αριστερά).

Από εκεί και πέρα οι σίγουροι στη μεσαία γραμμή είναι οι Λε Ταλέκ και Σιμάνκσι. Στην αιχμή τρία είναι τα σενάρια που "παίζουν" για τον Σέρβο τεχνικό.

Τα σενάρια για την αιχμή και οι "σίγουροι"

Τα δύο έχουν να κάνουν με σχηματισμό 4-3-3. Στην πρώτη περίπτωση ο Τσούμπερ θα πλαισιώσει τους Σιμάνσκι και Λε Ταλέκ στη μεσαία γραμμή και ο Τάνκοβιτς θα παίξει στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Ο Ελβετός μέσος μπορεί να αγωνιστεί και στα άκρα κάτι που φέρνει τον Σάκχοφ στην ενδεκάδα.

Την τριάδα Τσούμπερ - Σιμάνσκι - Λε Ταλέκ θα ήθελε να έχει ο Μιλόγεβιτς στη μεσαία γραμμή, καθώς με αυτούς στις συγκεκριμένες θέσεις έδειξε να έχει τη μεγαλύτερη αμυντική ισορροπία η ομάδα, κόντρα στον ΟΦΗ. Ωστόσο τόσο ο Τάνκοβιτς όσο και ο Σάκχοφ δεν βρίσκονται στις πρώτες επιλογές του Σέρβου τεχνικού και γι' αυτό μπαίνει σε δεύτερες σκέψεις για τον συγκεκριμένο σχηματισμό.

Το σύστημα με την τριάδα στα χαφ είναι στα υπόψιν του Μιλόγεβιτς, λόγω του συστήματος που είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει στον νου του την τριάδα στη μεσαία γραμμή, επομένως ο Μιλόγεβιτς μπορεί να χρησιμοποιήσει και αυτός την ίδια τακτική.

Αν ο Μιλόγεβιτς δεν επιλέξει το 4-3-3, τότε θα παρατάξει την ομάδα με 4-2-3-1. Στο "10" θα παίξει ο Γέφτιτς και ο Τσούμπερ θα τοποθετηθεί στα αριστερά. Οι μόνοι σίγουροι θεωρούνται ο Λιβάι Γκαρσία για το δεξί άκρο της επίθεσης και ο Σέρχιο Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης.

Εκτός από το πώς θα παρατάξει τον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου έχει να κάνει και με τις σκέψεις του ίδιου του Μιλόγεβιτς. Αν ο Σέρβος τεχνικός επιλέξει να φορτώσει τον άξονα ή να πάει πιο "επιθετικά" με το 4-2-3-1, ένα σύστημα στο οποίο οι παίκτες που θα χρησιμοποιήσει έχουν τη μεγαλύτερη χημεία. Άλλωστε η μόνη αλλαγή που κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει (με αυτό το σύστημα) είναι αυτή του Λιβάι αντί του Αμραμπάτ.

Το κομμάτι της "χημείας" είναι μεγάλης σημασίας για μια ομάδα όπως η ΑΕΚ η οποία προχώρησε σε αρκετές μεταγραφές το περασμένο καλοκαίρι και είναι "καινούργια". Στην έως τώρα πορεία του ο Σέρβος τεχνικός δείχνει να μην προχωράει σε αρκετές εκπλήξεις, κάτι που ίσως "μαρτυρά" ότι θα παρατάξει την Ένωση με 4-2-3-1, αν και θα προτιμούσε το 4-3-3.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ