ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τα χρήματα που εξασφάλισε από την πρόκριση στους ομίλους

Οι πανηγυρισμοί των παικτών της ΑΕΚ
Οι πανηγυρισμοί των παικτών της ΑΕΚ EUROKINISSI

Η ΑΕΚ εξασφάλισε πάνω από 4.000.000 ευρώ από την παρουσία στους ομίλους του Europa League, ενώ το ποσό θα αυξηθεί από το market pool που θα μοιραστεί με τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ έκανε μία σπουδαία ανατροπή κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, επικράτησε 2-1 με "χρυσό" σκόρερ τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 94ο λεπτό και πήρε την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League.

Η Ένωση επιστρέφει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης ύστερα από μία σεζόν και θα δει να εισρέει στο ταμείο της ένα σημαντικό ποσό. Συγκεκριμένα, οι "κιτρινόμαυροι" εξασφάλισαν πάνω από 4.000.000 ευρώ (2.920.000 ευρώ το μπόνους πρόκρισης + 1.100.000 ευρώ με βάση την κατάταξη την τελευταία 10ετία), δίχως να υπολογίζεται το market pool, το οποίο θα μοιραστεί με τον ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα, ανάλογα με την πορεία της ομάδας στον όμιλο, είναι πιθανό να αυξηθούν σημαντικά τα έσοδα, αφού κάθε νίκη προσφέρει 570.000 και η ισοπαλία 190.000 ευρώ. Μάλιστα, αν καταφέρει να προκριθεί ως πρώτη του ομίλου, θα λάβει έξτρα μπόνους 1.000.000 ευρώ, ενώ ως δεύτερη θα πάρει 500.000 ευρώ.

Είναι φανερό πως, πέρα από το αγωνιστικό σκέλος, η πρόκριση επί των Γερμανών είναι σημαντική και σε οικονομικό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ - Βόλφσμπουργκ 2-1: Ονειρική ανατροπή και πρόκριση στους ομίλους του Europa League
Ο Ανσαριφάρντ στις καθυστερήσεις έδωσε την πρόκριση στην ΑΕΚ
Europa League: Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ
Τα "όλε-όλε" των παικτών της ΑΕΚ στις άδειες εξέδρες για την πρόκριση
TAGS ΑΕΚ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ