ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τα 2,5 εκατ. ευρώ στη ναφθαλίνη μπλοκάρουν την Ένωση στις μεταγραφές

Ο Νταμιάν Λε Ταλέκ
Ο Νταμιάν Λε Ταλέκ EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ κινείται για την απόκτηση ενός μέσου, εφόσον τον βρει τον Γενάρη. Ταυτόχρονα όμως έχει μείνει πολύ πίσω στις πολυπόθητες αποδεσμεύσεις και παραχωρήσεις.

Δεν πρόκειται για αναζήτηση δικαιολογιών, αλλά για καταγραφή δεδομένων. Οι πληροφορίες λένε ότι ΑΕΚ έφτασε στο σημείο να προσφέρει 1,5 εκατ. ευρώ στη γαλλική Νις για το 50% των δικαιωμάτων του Ντανίλο Μπαρμπόσα, όμως οι Γάλλοι θώρησαν το ποσό πολύ μικρό, ζητώντας περισσότερα από τα διπλάσια. Κάπως έτσι, ο Βραζιλιάνος μέσος απομακρύνθηκε σημαντικά, με την ελπίδα να υπάρχει κάτι άλλο "δουλεμένο" από τη μεταγραφική ομάδα ώστε να μην οδηγηθεί αυτή η υπόθεση σε ένα ατελέσφορο σίριαλ σαν και αυτά του Ντα Σίλβα πέρυσι το Μάρτιο και του Εντσάμ το πρόσφατο καλοκαίρι.

Το αν η Ένωση αφιέρωσε περισσότερο χρόνο από όσο θα έπρεπε σε αυτή την υπόθεση -που την απασχολεί από τον Οκτώβριο- δίχως παράλληλα να "δουλεύει" κάποια άλλη περίπτωση μέσου, θα αποδειχθεί στην πορεία. Υπάρχει και ο Γερμανός Γκρίσια Πρέμελ που προτάθηκε στην Ένωση όπως αποκάλυψε το SPORT24, όμως εξέλιξη από αυτό το μέτωπο, δεν διαπιστώνεται. Ωστόσο το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να απεμπλακεί ακόμα από συμβόλαια που την πληγώνουν, συνιστά και έναν πολύ κομβικό λόγο για να μη γίνει περισσότερο αποφασιστική στις δαπάνες της.

Μαθαίνουμε στο SPORT24 ότι προχωρούν οι επαφές με την Ουκρανική Ζόρια για την παραχώρηση του Όλεγκ Νταντσένκο. Αυτό είναι όμως το λιγότερο που μπορεί να συμβεί ώστε το club να ανασάνει οικονομικά δίχως ευρωπαϊκά έσοδα, με την καμπάνα του 1,5 εκατ. ευρώ από την UEFA για παραβίαση κανονισμών (τους οποίους δεν μάθαμε) του FFP και με κλειστά γήπεδα ξανά, άγνωστο έως πότε. Οι περίπου 250.000 ευρώ του 28χρονου μπακ είναι μια σταγόνα στον ωκεανό των περίπου 2,5 εκατ. ευρώ που "δεσμεύονται" από αντίστοιχες περιπτώσεις.

Πώς θα έπαιρνε η ΑΕΚ τον Μπαρμπόσα, δίχως να φύγει ο Λε Ταλέκ;

Ένα ερώτημα το οποίο ευλόγως δημιουργείται, αφορά στην προσθήκη ενός "καθαρόαιμου" αμυντικού μέσου, όπως εν προκειμένω ο Μπαρμπόσα, δίχως να έχει βρεθεί ο τρόπος αποδέσμευσης του Νταμιέν Λε Ταλέκ. Διότι δεν εξηγείται ποδοσφαιρικά (ούτε και λογιστικά) να διαθέτει η ομάδα τρία "6άρια", συμπεριλαμβανομένου του Αντρέ Σιμόες και ο Γάλλος που αμείβεται με 700.000 ευρώ ετησίως να είναι "παρκαρισμένος" μεταξύ πάγκου και εξέδρας ως η τρίτη επιλογή. Και τέτοια συμβόλαια-αγκάθια υπάρχουν αρκετά ακόμα.

Όσο δεν αδειάζει ο χώρος, τόσο η αγοραστική δύναμη της ΑΕΚ μεσούσης της σεζόν και με τόσα μέτωπα ανοιχτά, περιορίζεται, πάντοτε με γνώμονα την εφαρμοσμένη εδώ και μία οκταετία οικονομική πολιτική που υπαγορεύει συνετές κινήσεις και όχι υπερβάσεις των εσόδων για χάρη των εξόδων. Ο Εμάνουελ Ινσούα παραμένει στο ρόστερ ενώ ο Μιχάλης Μπακάκης που ξεκάθαρα δεν υπολογίζεται καθώς για να καλυφθούν οι ανάγκες απουσίας δύο δεξιών μπακ επιστρατεύεται ο Ραντόνια από την ΑΕΚ Β, αντιπροσωπεύει επιπλέον χρήματα που δαπανώνται δίχως νόημα.

Ο Τάνκοβιτς είναι εντός κι εκτός της ομάδας αρκεί να βρεθεί μια λογική πρόταση που θα τον θέσει οριστικά εκτός. Και ο Σβάρνας που υπολογίζεται στα πλάνα του προπονητή μόνο όταν προκύπτει ανάγκη, είναι επίσης μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που τελεί υπό παραχώρηση κι μην βρίσκεται στη βιτρίνα των αποχωρήσεων. Αν έρθει μια σοβαρή πρόταση, η ομάδα θα το χαρεί.

Αυτά τα περίπου 2,5 εκατ. ευρώ που βαραίνουν την καμπούρα της ΑΕΚ λόγω των 6 προαναφερθέντων συμβολαίων, είναι ένα αγκάθι που δεν επιτρέπει ανοίγματα τον Γενάρη. Έστω τα μισά από αυτά τα χρήματα να αποδεσμεύονταν και μαζί η Ένωση να είχε ένα μικρό κέρδος από πωλήσεις, ίσως οι διοικούντες να το έβλεπαν διαφορετικά. Αν δεν υπάρξουν εξελίξεις σε αυτές τις υποθέσεις, τότε οι χειμερινές μεταγραφές της ομάδας θα είναι από καμία έως μία.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ