ΑΕΚ

ΑΕΚ: Σκέψεις Μιλόγεβιτς για Γέφτιτς και Ανσαριφάρντ στην ενδεκάδα με Λαμία

Ο Ντάρκο Γέφτιτς με τη φανέλα της ΑΕΚ
Ο Ντάρκο Γέφτιτς με τη φανέλα της ΑΕΚ INTIME SPORTS

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς σκέφτεται να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ως βασικό τον Ντάρκο Γέφτιτς στην αναμέτρηση με τη Λαμία, ενώ αρκετές πιθανότητες να ξεκινήσει ως βασικός έχει και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Η ΑΕΚ υποδέχεται τη Λαμία στο ΟΑΚΑ (22/09, 20:30 COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) και ο μόνος στόχος των παικτών του Βλάνταν Μιλόγεβιτς είναι το τρίποντο, προκειμένου να πάνε με αναπτερωμένο το ηθικό στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά και έχοντας από κάτω τους Θεσσαλονικείς στον βαθμολογικό πίνακα πριν από το ντέρμπι.

Οι παίκτες της 'Ενωσης έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δώσουν απαντήσεις, μετά την ισοπαλία με τον ΟΦΗ, ένα παιχνίδι που θα θυμούνται για καιρό στην ΑΕΚ, καθώς εκτός από το γεγονός ότι πέταξαν στα σκουπίδια τόσο εύκολα ένα προβάδισμα τριών τερμάτων, υπήρχε και αρκετό "τρίτο ημίχρονο".

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς σε δηλώσεις του στην COSMOTE TV τόνισε ότι συζήτησε εκτενώς με τους ποδοσφαιριστές του στην προπόνηση τα όσα συνέβησαν στο Ηράκλειο, ωστόσο πρέπει να προχωρήσουν.

Και αυτό θα επιδιώξουν κόντρα στους Φθοιωτούς που έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία κόντρα στον Ολυμπιακό, ωστόσο ακόμα δεν έχουν πάρει τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα.

Ο Σέρβος τεχνικός δεν θα υπολογίζει για το παιχνίδι με τη Λαμία στις υπηρεσίες του Κώστα Γαλανόπουλου, ο οποίος ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης στην τελευταία προπόνηση της Ένωσης.

Εκτός έμεινε και ο Σιμόες, ο οποίος δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης, αλλά και ο τιμωρημένος Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν θα προτίθεται να κάνει εκτεταμένο ροτέισον και ο λόγος είναι ότι προσπαθεί να δώσει χρόνο στους παίκτες που έχει στο μυαλό του ως "βασικούς".

Δεν αλλάζουν τα μετόπισθεν

Εκεί που δείχνει να πονάει περισσότερο η ΑΕΚ είναι στα μετόπισθεν. Δέχθηκε τρία γκολ από τον ΟΦΗ, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να δεχθεί γκολ και από τον Ιωνικό στην πρεμιέρα, αν ο Τουράμ ήταν πιο εύστοχος.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Στάνκοβιτς. Από εκεί και πέρα, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος αναμένεται να επαναφέρει το 4-2-3-1, θεωρεί ότι οι Βράνιες - Τζαβέλλας πρέπει να πάρουν χρόνο συμμετοχής, προκειμένου να έχουν ένα ακόμα 90λεπτο για να "ταιριάξουν" περισσότερο ενόψει Τούμπας.

Αλλαγές δεν πρόκειται να γίνουν και στα μπακ, με τους Μισλέν και Χατζισαφί να παραμένουν στα δύο άκρα. Ο Μισλέν έδειξε πολύ καλός στο επιθετικό κομμάτι, κόντρα στον ΟΦΗ, ενώ και ο Χατζισαφί έκανε καλή εμφάνιση.

Τα "μετρημένα κουκιά" στη μεσαία γραμμή και οι δύο αλλαγές στην αιχμή

Στη μεσαία γραμμή τα κουκιά είναι μετρημένα για τον Μιλόγεβιτς, μιας και απουσιάζουν οι Γαλανόπουλος και Σιμόες. Οι Σιμάνσκι και Λε Ταλέκ θα είναι οι δύο αμυντικοί μέσοι και σε αυτή την αναμέτρηση.

Οι Αμραμπάτ και Τσούμπερ θα μείνουν στη βασική ενδεκάδα, αλλά σε διαφορετικούς ρόλους. Ο Αμραμπάτ από δεκάρι θα παίξει στα δεξιά, καλύπτοντας το κενό του Λιβάι ενώ ο Τσούμπερ, θα αγωνιστεί στα άκρα (αριστερά) και όχι τόσο στη μεσαία γραμμή.

Πίσω από τον φορ στο "10" το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε τον Ντάρκο Γέφτιτς για πρώτη φορά να παίζει ως βασικός. Ο Ελβετός επιτελικός μέσος δεν αγωνιστήκε καθόλου στην Κρήτη, ενώ έπαιξε για ως αλλαγή στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό. Αυτή θα είναι μια ευκαιρία να "μπει" και αυτός και να δείξει στον προπονητή του ότι μπορεί να τον υπολογίζει. Φυσικά για το "10" παίζει και ο αρχηγός της ΑΕΚ, Πέτρος Μάνταλος.

Στην κορυφή της επίθεσης συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες το ενδεχόμενο να ξεκινήσει βασικός ο Καρίμ Ανσαριφάρντ και όχι ο Σέρχιο Αραούχο.

Ο Ιρανός φορ πέτυχε ένα υπέροχο γκολ στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, ενώ σκόραρε και ο Αραούχο. Ο Μιλόγεβιτς έχει την "ευλογία" να έχει δύο φορ που μπορούν να του προσφέρουν στο σκοράρισμα στην καλή τους ημέρα, ενώ κάνουν και άλλες δουλειές στο γήπεδο.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ