ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πέντε πρόσωπα που δίνουν ενδιαφέρον στο ματς με τη Μπράγκα

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έχει σαφώς περισσότερο τη σκέψη της στο ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό, οφείλει ωστόσο να δώσει τον καλύτερο εαυτό της για μια ευρωπαϊκή επιτυχία απέναντι στην πορτογαλική Μπράγκα.

Το εντός έδρας κάζο από την ουκρανική Ζόρια, το οποίο εν πολλοίς στοιχίζει τον (σχεδόν δεδομένο) αποκλεισμό της ΑΕΚ από τη συνέχεια του Europa League, χρήζει αντίδρασης και απάντησης απόψε με τη Μπράγκα (19:55, COSMOTE SPORT 3HD), τουλάχιστον σύμφωνα με όσα ο προπονητής της ομάδας, Μάσιμο Καρέρα και ο υπαρχηγός, Αντρέ Σιμόες, κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Το πόσο σημαντικό είναι, για λόγους οικονομικούς αλλά και της μελλοντικής συνέχειας της Ένωσης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι το αποψινό ματς, πρέπει να θεωρείται αυτονόητο. Ας επικεντρωθούμε σε επιμέρους ζητήματα, τα οποία καθιστούν πιο ενδιαφέρουσα τη συνάντηση για τον τηλεοπτικό θεατή:

1. Είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί το ντεμπούτο του Τυνήσιου στόπερ, Νασίμ Χνιντ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση καθώς έως σήμερα έχει αγωνιστεί μόνο σε 7 ματς πρωταθλήματος. Ήταν εντός της χθεσινής δοκιμής στο πλευρό του Ρουμάνου Ιονούτς Νεντελτσιάρου με τον οποίο έχουν παίξει ξανά. Αρκεί να μην κάνει πάλι πίσω ο Μάσιμο Καρέρα, καθώς το να τον δοκιμάζει και μετά να μην τον χρησιμοποιεί, έχει γίνει 3-4 φορές.

2. Σημαντικές είναι οι πιθανότητες που έχει για να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης ο Νέλσον Ολιβέιρα, ώστε ο φορμαρισμένος Καρίμ Ανσαριφάρντ να προφυλαχθεί για να είναι βασικός (και κυρίως φρέσκος) στο ματς της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό. Θα είναι ακόμα μία ευκαιρία για τον Πορτογάλο επιθετικό, του μόλις ενός τέρματος σε 11 ματς μέχρι σήμερα.

3. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος είναι ο δεξιός μπακ της ΑΕΚ με τα περισσότερα επίσημα ματς φέτος καθώς έχει αγωνιστεί σε 10 έναντι 6 του Παουλίνιο και μόλις 3 του Μιχάλη Μπακάκη. Ο τελευταίος αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στη βασική ενδεκάδα ώστε ο μέχρι πρότινος τρίτος στην ιεραρχία Βασιλαντωνόπουλος,να είναι βασικός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

4. Είναι πολύ πιθανό επίσης να βρεθεί στη βασική ενδεκάδα ύστερα από 11 μήνες ο άτυχος της περυσινής σεζόν Κώστας Γαλανόπουλος. Η τελευταία φορά που βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ κατεγράφη στις 18/12/2019, όταν στο ΟΑΚΑ η Ένωση επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 2-1. Τραυματίστηκε στο 56' κι έκτοτε ανέβαινε τον Γολγοθά του.

5. Στην αποστολή της ομάδας βρίσκεται μετά από περίπου δύο μήνες απουσίας, ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος λογικά θα πάρει και κάποιο χρόνο συμμετοχής. Αυτό πρέπει ούτως ή άλλως να συμβεί ώστε να έχει στα πόδια του κάποια αγωνιστικά λεπτά και να θέσει υποψηφιότητα για να καθίσει στον πάγκο της ομάδας (όχι ασφαλώς για να είναι βασικός) την επόμενη Κυριακή απέναντι στο ''Τριφύλλι''.

Όσον αφορά στο βασικό σχήμα, βάσει των τελευταίων δοκιμών ο Καρέρα δοκίμασε διάταξη ''4-2-3-1'' με τους Τσιντώντα, Μπακάκη, Ινσούα, Χνιντ, Νεντελτσιάρου, Σιμόες, Γαλανόπουλο, Μάνταλο, Λιβάγια, Αλμπάνης, Ολιβέιρα.

TAGS ΑΕΚ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ