STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-2: Της πήρε τον αέρα και "κλείδωσε" την Ευρώπη

Οι Κρμέντσικ και Ουάρντα πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην ΑΕΚ
Οι Κρμέντσικ και Ουάρντα πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην ΑΕΚ EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ με 2-1 στο ΟΑΚΑ, με τους Κρμέντσικ στο 48' και Σβαμπ, από την άσπρη βούλα, στο 51' να χρίζονται σκόρερ για τον Δικέφαλο του Βορρά. Ο Τάνκοβιτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90+2'.

Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ για την έβδομη αγωνιστική των Playoffs της Super League Interwetten, με τον Δικέφαλο του Βορρά να παίρνει το διπλό με 1-2, χάρη στα γκολ των Κρμέντσικ 48' και Σβαμπ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 51', με τον Τάνκοβιτς να μειώνει και αυτός από την άσπρη βούλα στο 90+2'.

Με αυτή τη νίκη ο Δικέφαλος του Βορρά "κλείδωσε" το ευρωπαϊκό εισιτήριο διότι δεν είναι εφικτό, με βάση τη βαθμολογία και το πρόγραμμα, να τον περάσουν τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Παναθηναϊκός που είναι τέταρτη και πέμπτος αντίστοιχα. Οι Θεσσαλονικείς θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο νεοσύστατο Conference League.

ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΡ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Τα πρώτα 30 λεπτά του παιχνιδιού είχαν ελάχιστες καλές στιγμές, με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και να παράξουν ευκαιρίες, δίχως όμως να δημιουργήσουν πολλούς κινδύνους στις δύο εστίες.

Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 30'. Ο ιδιαίτερα δραστήριος Μίκαελ Κρμέντσικ έφυγε στην κόντρα επίθεση.

Αφού απέφυγε με ωραία κοφτή ντρίμπλα τον Σβάρνα επιχείρησε να κρεμάσει τον Αθανασιάδη, ο οποίος βγήκε εγκαίρως και του κάλυψε το οπτικό πεδίο. Στην εξέλιξη της φάσης ο Τσέχος επιχείρησε να σκοράρει με το κεφάλι δίχως αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ έφτασε δις κοντά στο γκολ, όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Πασχαλάκης είχε απάντηση. Σο 31' ο Ανσαριφάρντ δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής, ο Μιχαηλίδης του έβαλε την κόντρα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, με τον Πασχαλάκη να διώχνει σε κόρνερ για να είναι σίγουρος.

Η σημαντικότερη στιγμή για την ΑΕΚ ήταν στο 42'. Ο Γαλανόπουλος πήρε την μπάλα στα δεξιά της περιοχής και με ένα ωραίο σλάλομ, αφού απέφυγε τον Μιχαηλίδη, επιχείρησε το δυνατό σουτ από πλάγια θέση, με τον Πασχαλάκη να είναι σε ετοιμότητα και να απομακρύνει την μπάλα.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ

Ο Πάμπλο Γκαρσία έριξε στο ματς τον Αμρ Ουάρντα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και αυτός δεν άργησε να τον δικαιώσει. Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός στο 48' έφυγε ωραία στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, υποδεχόμενος την μπαλιά-τρύπα του Ζίβκοβιτς, από τα αριστερά και έκανε την παράλληλη μπαλιά εντός περιοχής στον Κρμέντσικ.

Ο Τσέχος φορ έκανε αυτό που δεν έκανε στο πρώτο μέρος. Εκτέλεσε σωστά από πλεονεκτική θέση και έδωσε το προβάδισμα στον Δικέφαλο του Βορρά.

Ένα λεπτό μετά, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα του Λόπες στον Κρμέντσικ στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Πορτογάλο να αντικρίζει (ορθά) την κίτρινη κάρτα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σβαμπ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ κλείστηκε στο καβούκι του, σταματώντας την επιθετική λειτουργία της Ένωσης. Αντίθετα, απείλησε στο 56' με ένα ωραίο σουτ του Ροντρίγκο να περνάει λίγο άουτ, ενώ ανέδειξε το πρόβλημα της Ένωσης στην αμυντική της λειτουργία για μια ακόμα φορά.

Στο 90' η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι, έπειτα από υπόδειξη VAR, το οποίο ήλεγχε τη φάση επί πέντε λεπτά, για να δει αν υπάρχει χέρι του Κοσίδη την στιγμή της πάσας και στη συνέχεια αν ο Τσιγγάρας πατάει τον Κρίστισιτς. Η απόφαση του ήταν να δείξει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τάνκοβιτς, ο οποίος ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό σκορ σε 1-2.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ