STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-1: Ο Γκαρσία την κράτησε στο +5

Φάση από την αναμέτρηση ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για τα playoffs /21-04-2021
Φάση από την αναμέτρηση ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για τα playoffs /21-04-2021 EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει τον Παναθηναϊκό που είχε προηγηθεί λίγο πριν το φινάλε με τον Λιβάι Γκαρσία και με το τέρμα αυτό διατηρήθηκε στο +5 από τους πράσινους στη μάχη που δίνουν οι δύο ομάδες για ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό για την πέμπτη αγωνιστική των playoffs με το τελικό αποτέλεσμα να ευνοεί τους κιτρινόμαυρους που διατηρήθηκαν στο +5 από τους πράσινους στη μάχη που δίνουν οι δύο ομάδες για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Λιβάι Γκαρσία ήταν αυτός που με γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα ισοφάρισε για την ομάδα του και της έδωσε το δικαίωμα να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ με έναν βαθμό που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος. Για τους πράσινους είχε σκοράρει στο πρώτο μέρος, στην δεύτερη του τελική ο Ιωαννίδης.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, ιδίως στο δεύτερο 45λεπτο, όπου απείλησε, πίεσε, έφτιαξε πολλές τελικές αλλά δεν κατάφερε να βρει νωρίτερα το γκολ που έψαχνε και θα της έδινε το δικαίωμα ακόμα και για να κάνει την ανατροπή. Με βάση την εικόνα της ίσως να ήταν αυτή που δικαιούνταν τη νίκη στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το ματς με είκοσι τελικές, οι πέντε στην εστία του Διούδη την ώρα που ο Παναθηναϊκός είχε μόλις τέσσερις, εξ αυτών οι δύο προς την εστία.

ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ

Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Οι δύο προπονητές θέλησαν να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι και να προσπαθούν να εκπλήξουν ο ένας τον άλλο. Οι πράσινοι είχαν τέσσερις αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση με τον Άρη καθώς επανήλθαν στο αρχικό σχήμα οι Πούγγουρας, Σάντσες, Καρλίτος και Ιωαννίδης.

Το παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο δεν είχε καλό ρυθμό. Η ΑΕΚ απείλησε πρώτη με τον Παναθηναϊκό να απαντάει με κεφαλιά του Καρλίτος. Το τριφύλλι βρήκε το γκολ και πήρε προβάδισμα στο 36' στη δεύτερη τελική του όταν ο Καρλίτος έκανε τη σέντρα με τον Ιωαννίδη να παίρνει την κεφαλιά και να κάνει το 1-0.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λεπτου η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά και το ημίχρονο βρήκε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΑΛΛΗ ΑΕΚ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρος η ΑΕΚ εμφανίστηκε εντελώς διαφορετική. Οι "κιτρινόμαυροι" ανέβασαν τις γραμμές τους, πήραν περισσότερα ρίσκα και άρχισαν να απειλούν με κάθε τρόπο, είτε από τον άξονα, είτε από τις δύο πλευρές την εστία του Διούδη.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός είχε κλειστεί πίσω, προσπαθούσε να αμυνθεί αλλά δεν μπορούσε να αλλάξει τρίτη πάσα και όσο περνούσε η ώρα τόσο η ΑΕΚ έμπαινε μέσα στην περιοχή του τριφυλλιού και το γκολ ήταν θέμα χρόνου.

Και αν αρχικά οι πράσινοι το γλίτωσαν αυτό καθώς το πέναλτι που υπόδειξε αρχικά ο ρέφερι της αναμέτρησης έγινε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή ο Λιβάι Γκαρσία είχε άλλα σχέδια.

Λίγο πριν το φινάλε έκανε μια τρομερή κούρσα αλλά δεν μοίρασε τη μπάλα με αποτέλεσμα το σουτ που έκανε να αποκρούσει ο Διούδης. Στο 92' όμως ο Μαχαίρας έκανε τη σέντρα με τον Γκαρσία να μπαίνει στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά έκανε το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.


ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ