ΑΕΚ

ΑΕΚ: Όταν αποχαιρέτησε τη Νέα Φιλαδέλφεια με αντίπαλο τον Άρη

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το πρώτο γκολ που σημείωσαν στο Νίκος Γκούμας
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το πρώτο γκολ που σημείωσαν στο Νίκος Γκούμας INTIME SPORTS

Πέρασαν 20 χρόνια παρά πέντε μήνες όταν η ΑΕΚ έδινε το τελευταίο της παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια, επικρατώντας του Άρη 4-0. Ο εφιάλτης της Ένωσης τελείωσε και σήμερα (29/01) παίζει κόντρα στον τελευταίο αντίπαλο που αντιμετώπισε στο Νίκος Γκούμας.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια και έχει βάλει ήδη πλώρη για να επιστρέψει στις παλιές δόξες που έζησε εκεί στο Νίκος Γκούμας. Το βράδυ της Κυριακής (29/01) η Ένωση φιλοξενεί τον Άρη στην OPAP Arena (29/01, 19:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24), την τελευταία ομάδα που αντιμετώπισε στο παλιό της γήπεδο.

Ήταν 3 Μαΐου 2003 όταν η Ένωση επικράτησε του Άρη 4-0 (Κατσουράνης, Λάκης δύο γκολ και Ίβιτς οι σκόρερ) και έδωσε φινάλε στο Νίκος Γκούμας, όπου σε 73 χρόνια ιστορίας έδωσε 1.118 παιχνίδια και είχε απολογισμό 856 νίκες - 158 ισοπαλίες - 104 ήττες.

Στο ματς απέναντι στον Άρη μάλιστα, αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα αρκετοί ήταν οι φίλοι της Ένωσης που θέλησαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουν ως αναμνηστικό κάτι από το ιστορικό γήπεδο της ΑΕΚ, όπως για παράδειγμα κομμάτια του χλοοτάπητα.

Το τότε σχέδιο του Γρανίτσα ήταν η κατεδάφισή του και η δημιουργία ενός νέου γηπέδου. Αυτό το σχέδιο δεν έγινε ποτέ και η ΑΕΚ παρέμεινε "άστεγη" μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, όταν έγιναν τα εγκαίνια της OPAP Arena και η Ένωση επέστρεψε στις ρίζες της.

Η σύνθεση της ΑΕΚ στο τελευταίο της παιχνίδι στο Νίκος Γκούμας: Χιώτης, Γεωργέας, Κασάπης, Καψής, Κατσουράνης, Ζαγοράκης (80’ Κωνσταντινίδης), Μαλαδένης, Λάκης (69’ Ναλιτζής), Γεωργάτος (69’ Κωστένογλου), Τσάρτας, Ίβιτς.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ OPAP ARENA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ