ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ολικό "λίφτινγκ" με Κηφισιά ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΟΦΗ με τον Γιώργο Τζαβέλλα
Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΟΦΗ με τον Γιώργο Τζαβέλλα EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Κηφισιά στο ΟΑΚΑ (01/12, 20:15, COSMOTE Sport 2 και Live SPORT24) στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Αργύρη Γιαννίκη να προχωράει σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ΑΕΚ ξεκινάει τις υποχρεώσεις της για το Κύπελλο Ελλάδας και πρώτος αντίπαλός της είναι η Κηφισιά (01/12, 20:15, COSMOTE Sport 2 και Live SPORT24), μια ιδιαίτερα αξιόμαχη ομάδα που έχει δείξει θετικά δείγματα στις πρώτες αγωνιστικές της Super League 2.

Ο στόχος της Ένωσης δεν είναι μόνο η νίκη αλλά μια καθαρή νίκη που θα καθαρίσει την παρτίδα από σήμερα (01/12) και θα μετατρέψει σε παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα την αναμέτρηση στο "Μιχάλης Κρητικόπουλος".

Ο Αργύρης Γιαννίκης θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές, με την Ένωση να έχει ανάγκη από ροτέισον και η αποψινή αναμέτρηση είναι μια ιδανική ευκαιρία για να το κάνει.

Ο 41χρονος τεχνικός ποντάρει στους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής και οι οποίοι θα ήθελαν να δείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν και να χρησιμοποιηθούν περισσότερο από τον προπονητή τους.

Από εκεί και πέρα, ως προς τα αγωνιστικά προβλήματα, εκτός έχει τεθεί ο Στίβεν Τσούμπερ λόγω του προβλήματος στον πλάγιο κοιλιακό.

Ο Ελβετός διεθνής μεσοεπιθετικός κάνει αγώνα δρόμου για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και οι "εξελίξεις" στη συμμετοχή του ή μη θα υπάρξουν είτε την προσεχή Πέμπτη είτε την Παρασκευή. Ως προς το παιχνίδι με την Κηφισιά, η απώλειά του δεν αλλάζει τα πλάνα του Γιαννίκη, καθώς θα προφυλάσοταν ούτως ή άλλως.

Ριζικές αλλαγές με φόντο τον Παναθηναϊκό

Σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι για τη Super League Interwetten κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι πολύ πιθανό σενάριο να μην παίξει κανένας που ήταν στο βασικό σχήμα στους Ζωσιμάδες. Μπορεί ο Αργύρης Γιαννίκης να θέλει από όλους να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι κόντρα στην Κηφισιά, ωστόσο πολλές επιλογές του θα γίνουν με βάσει και το κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Παναγιώτης Τσιντώτας, ο οποίος θα παίξει για πρώτη φορά μετά το πρώτο παιχνίδι με τη Βέλεζ τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Έλληνας κίπερ έχει ανάγκη από αγωνιστικό ρυθμό και λεπτά συμμετοχής, καθώς σίγουρα θα κληθεί να υπερασπιστεί την εστία της Ένωσης και σε παιχνίδια της Super League Interwetten, όταν ο Στάνκοβιτς υποβληθεί σε καθαρισμό στο γόνατο.

Στο δεξί άκρο της άμυνας θα παίξει ο Λάζαρος Ρότα, το κέντρο της άμυνας θα αποτελέσουν ο Τζαβέλλας με τον Σβάρνα, με τους Λάτσι και Μήτογλου (που έπαιξε με τον ΠΑΣ) να έχουν και αυτοί τις πιθανότητές του. Στο αριστερό άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Χατζισαφί.

Στη μεσαία γραμμή θα παίξουν ο Λε Ταλέκ με τον Σάκχοφ, με τους δύο ποδοσφαιριστές να έχουν τον μικρότερο χρόνο από τους τέσσερις χαφ που διαθέτει η ομάδα (έπαιξε και ο Γαλανόπουλος με τον Ιωνικό). Οι δύο παίκτες δεν έχουν αποτελέσει σε κανένα παιχνίδι μέχρι τώρα το δίδυμο της μεσαίας γραμμής.

Στο δεξί άκρο της επίθεσης θα επιστρέψει ο Λιβάι Γκαρσία, ο Γέβτιτς θα κινηθεί στον άξονα πίσω από τον φορ, ενώ ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς είναι ο επικρατέστερος για το αριστερό άκρο της επίθεσης. Στην κορυφή της επίθεσης θα επανέλθει ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Από εκεί και πέρα, στην αποστολή είναι πολύ πιθανό να δούμε αρκετούς παίκτες που μέχρι πρότινος έπαιζαν στη δεύτερη ομάδα της Ένωσης στη Super League 2. Κοσίδης, Λάτσι και Μιτάι που προπονούνται με την πρώτη ομάδα, έχουν πολλές πιθανότητες να είναι έστω στον πάγκο.

Άλλωστε ο πρώτος ταξίδεψε και στα Ιωάννινα. Πέραν αυτών, αυξημένες πιθανότητες έχουν και οι Σαμπανάτζοβιτς και Γιούσης, οι οποίοι είναι από τις διακριθέντες της ομάδας του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, ενώ έχουν παραστάσεις και από την πρώτη ομάδα στο παρελθόν.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ