ΑΕΚ

AEK: Οι καθοριστικές εισηγήσεις του Μιλόγεβιτς

Ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα, Βλάνταν Μιλόγεβιτς, σε στιγμιότυπο του αγώνα με την Παρί για τη φάση των ομίλων του Champions League 2018-2019 στο "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι | Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018
Ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα, Βλάνταν Μιλόγεβιτς, σε στιγμιότυπο του αγώνα με την Παρί για τη φάση των ομίλων του Champions League 2018-2019 στο "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι | Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 © 2021 THIBAULT CAMUS/ASSOCIATED PRESS

Έρχεται την Κυριακή (13/6) στην Αθήνα ο προπονητής της ΑΕΚ με ήδη κατασταλαγμένες αποφάσεις για όσους θα μεταβούν στο Πήλιο και τις αμφιβολίες του για εκείνους που θα συνεχίσουν μετά από αυτό, στο βασικό κομμάτι της Ολλανδίας.

Στις 17 του Ιουνίου, δηλαδή σε μόλις τέσσερις ημέρες από σήμερα, θα λάβει χώρα στο Πήλιο το πρώτο σημαντικό κομμάτι της φετινής προετοιμασίας της ΑΕΚ καθώς εκεί θα παρθούν αποφάσεις για τη μετέπειτα εικόνα και στελέχωση του "κιτρινόμαυρου" ρόστερ.

Είναι μια πολύ ξεχωριστή διαδικασία, την οποία μάλιστα σύμφωνα με την πρώτη σκέψη-εισήγησή του, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θέλει να τη δουλέψει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, δηλαδή με κλειστές προπονήσεις, άρα δίχως και την παρουσία δημοσιογράφων που συνήθως ακολουθούν αυτές τις αποστολές. Κατά πως φαίνεται βέβαια, αυτό θα συμβεί και στην Ολλανδία λόγω της πανδημίας και των αυστηρών-περίεργων πρωτοκόλλων κορονοϊού που εφαρμόζονται εκεί.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Σέρβος τεχνικός είχε προαποφασίσει και εισηγηθεί ότι την εφαρμογή απόλυτης ησυχίας και συγκέντρωσης σε αυτό το ξεχωριστό πρώτο κομμάτι δίχως αδιάκριτα βλέμματα και πίεση από τον Τύπο, καθώς εκεί θα κριθεί αν κάποιοι παίκτες του ρόστερ θα κοπούν από το τελικό στάδιο και αν κάποιοι που τώρα παρουσιάζονται ως "τελειωμένοι", θα πάρουν μια ευκαιρία στην επόμενη πίστα, δηλαδή στο βασικό μέρος της προετοιμασίας, το οποίο θα διεξαχθεί στην Ολλανδία.

Έχει πολλά στο μυαλό του ο προπονητής, έχει προβληματιστεί με όσα παρακολούθησε μέσα από video των περυσινών αγώνων της ομάδας και θέλει να διαπιστώσει πράγματα από κοντά, να λύσει απορίες που έχουν γεννηθεί στο μυαλό του. Δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ούτε στους ανθρώπους της ομάδας ακόμα, ούτε έχει μοιραστεί τις σκέψεις του στο απόλυτο, καθώς ακόμα και ο ίδιος έχει αντικρουόμενες σκέψεις και απορίες.

Προβληματισμοί, αποφάσεις, ξεκαθαρίσματα

Αυτό όμως που άπαντες καταλαβαίνουν είναι ότι έχει ενδοιασμούς και προβληματισμούς οι οποίοι θα καθορίσουν σε ένα βαθμό και την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ, πέραν των ήδη διαπιστωμένων αναγκών του και ανάλογα με τις εισηγήσεις του κόουτς. Δεν αποκλείονται λοιπόν εκπλήξεις με ποδοσφαιριστές που μοιάζουν σίγουροι στο ρόστερ ή και με άλλους που θεωρούνται "κομμένοι" από αυτό και ίσως γυρίσουν την κατάσταση. Μια τέτοια περίπτωση για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι ο Νεντελτσιάρου, εφόσον δεν βρεθεί ομάδα για να τον αγοράσει.

Υπάρχουν βέβαια και οι νεαρότεροι της παρέας. Πολλά είναι τα ονόματα που απασχολούν τη σκέψη του Μιλόγεβιτς και πρόκειται για ποδοσφαιριστές που δείχνουν να έχουν ικανό ποδοσφαιρικό μέλλον. Επί παραδείγματι, ο νεοαποκτηθείς από τον Παναιτωλικό Αλέξανδρος Παρράς, είναι μία περίπτωση που πρέπει να περάσει από το μικροσκόπιο του προπονητή ασχέτως με το ότι οι πρώτες πληροφορίες λένε πως θα ενταχθεί απευθείας στην ΑΕΚ Β. Ενδεχομένως ο Σέρβος να δει στοιχεία τα οποία θα τον πείσουν να τον έχει μαζί του στην προετοιμασία.

Την ίδια ώρα, οι Go Ahead Eagles, με τη φανέλα των οποίων είχε ένα σπουδαίο εξάμηνο Γιάννης Φοίβος Μπότος, έχουν βάλει στο μάτι και τον Θεοδόση Μαχαίρα, τον οποίον επίσης θα ήθελαν ως δανεικό. Ενας ακόμα παίκτης για τον οποίο ο Μιλόγεβιτς πρέπει να κρίνει αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής ή θα είναι καλύτερο να παραχωρηθεί για να παίζει. Η και να αγωνίζεται με τη β' ομάδα στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους Μήτογλου, Τζούντα Γκαρσία, Μιτάι, Χριστόπουλο και Κοσίδη. Όλοι τους παίκτες της πρώτης ομάδας οι οποίοι ψάχνουν τη βολή τους στην ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ