ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι έξι παίκτες της εγχώριας αγοράς που προσπέρασε

Ο Χουάν Χοσέ Περέα
Ο Χουάν Χοσέ Περέα INTIME

Η ΑΕΚ ίσως σπάσει φέτος την παράδοση που την θέλει να αποκτά κάθε καλοκαίρι από τότε που επέστρεψε στην Α' Εθνική ποδοσφαιριστές από τη συγκεκριμένη κατηγορία. Ποιοι είναι οι έξι που την απασχόλησαν.

Δεν έχει υπάρξει θερινή σεζόν από τότε που η ΑΕΚ επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία, κατά τη διάρκεια της οποίας να μην ενισχύθηκε με ποδοσφαιριστές από την ελληνική επικράτεια, είτε επρόκειτο για γηγενείς, είτε για ξένους.

Κάτι που φέτος ίσως αλλάξει καθώς δεν προκύπτει ιδιαίτερη στόχευση για παίκτες που πέρυσι αγωνίστηκαν στη Super League Interwetten.

Για να είμαστε πιο ακριβείς, ενδιαφέρον υπήρξε και μάλιστα ζωηρό για κάμποσες περιπτώσεις. Μάλιστα, είχαν γίνει και διερευνητικές επαφές, όπως θα διαβάσετε παρακάτω.

Ωστόσο, μετά την πρόσληψη του Ματίας Αλμέιδα στο πόστο του προπονητή και τις σημαντικές αλλαγές στο οργανόγραμμα της ομάδας, με την αποχώρηση του πρώην εκτελεστικού διευθυντή, Γιάννη Παπαδημητρίου, και την καθαίρεση του Παναγιώτη Κονέ από το αξίωμα του τεχνικού διευθυντή, αυτές οι περιπτώσεις εγκαταλείφθηκαν. Ας δούμε σε ποιες αναφερόμαστε:

Γιούρι Λοντίγκιν

Ο νυν τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ήταν μία από τις εγχώριες εισηγήσεις του τέως τεχνικού διευθυντή της Ένωσης. Ωστόσο, η ΑΕΚ έχει αυτή τη στιγμή τρεις τερματοφύλακες, με το μέλλον των Γιώργου Αθανασιάδη και Παναγιώτη Τσιντώτα να είναι ασαφές. Ίσως να την απασχολούσε περισσότερο αν υπήρχε πιο ξεκάθαρο τοπίο κι εφόσον ο Λοντίγκιν παρέμενε ελεύθερος, κάτι που πλέον δεν ισχύει.

Μανώλης Σάλιακας

Από τον περασμένο Δεκέμβρη υπήρχε έντονη φημολογία ότι ο νυν δεξιός μπακ της γερμανικής Ζανκτ Πάουλι βρισκόταν κοντά στην ΑΕΚ, κυρίως λόγω της παρουσίας του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της Ένωσης. 'Όντως υπήρξε ενδιαφέρον, όντως οι άνθρωποι της ομάδας τον παρακολουθούσαν, όμως επέλεξαν να προσπεράσουν.

Τόμας Φαν Βέερτ

Ο πρώτος σκόρερ του Βόλου και του πρωταθλήματος, ήταν μία από τις περιπτώσεις της ελληνικής αγοράς που απασχόλησε την ΑΕΚ για ένα διάστημα. Έχει μάλιστα, τα χαρακτηριστικά του φορ που ο Ματίας Αλμέιδα αναζητεί, όμως ο Αργεντινός θέλει κάτι άλλο, έναν παίκτη νεότερο σε ηλικία και μάλλον πιο δοκιμασμένο σε καλύτερο πρωτάθλημα.

Ντάνιελ Σούντγκρεν

Ίσως αυτός που έφτασε πιο κοντά στην Ένωση από κάθε άλλον, όμως την πρώτη φορά μπήκε ξανά σε συζητήσεις με τον Άρη και τη δεύτερη που εκείνος το ήθελε πιο πολύ, στην Ένωση είχαν αποφασίσει να αφήσουν αυτή την ιστορία πίσω τους. Άλλωστε, για να αποκτηθεί ο πρώην ο δεξιός μπακ του Άρη, θα έπρεπε πρώτα να δημιουργηθεί χώρος εκεί που η ΑΕΚ έχει τρία συμβόλαια (Ρότα, Μισελέν. Μπακάκης).

Τάσος Χατζηγιοβάνης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν εκείνος που άναψε κόκκινο στην απόκτησή του, μετά από διερευνητικές επαφές μεταξύ των δύο πλευρών στις οποίες είχε διαπιστωθεί πρόσφορο έδαφος συνεργασίας. Αν και πολλοί έλεγαν ότι το αφεντικό της ΠΑΕ ήταν εκείνος που τον ήθελε πιο πολύ, τελικά ήταν αυτός που έδωσε το άκυρο.

Χουάν Χοσέ Περέα

Ίσως ο μοναδικός παίκτης που υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα μπορούσε να απασχολήσει ξανά την ΑΕΚ. Ασφαλώς, όχι στα τρελά χρήματα που αξιώνει ο ΠΑΣ, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ περιμένει υψηλή οικονομική πρόταση από ομάδα της Γερμανίας. Παίκτης για τον οποίο ο Αλμέιδα θα είχε τους λιγότερους ενδοιασμούς, όμως όλα αυτά είναι πλέον σενάρια υποθετικά.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ