ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι δυσκολίες για Λάτσι και Μιτάι στην εκτός κιτρινόμαυρη πραγματικότητα

Ο Ζίγκα Λάτσι
Ο Ζίγκα Λάτσι INTIME SPORTS

Δύο από τα πιο πολυσυζητημένα projects της ΑΕΚ την περασμένη διετία, ψάχνουν τη βολή τους στο εξωτερικό αλλά προς το παρόν, δυσκολεύονται πολύ για να επιπλεύσουν.

Το καλοκαίρι του 2020, η ΑΕΚ έκανε σχέδια και όνειρα για δύο ποδοσφαιριστές που την περίοδο εκείνη, αντιμετωπίζονταν από το club ως τα δύο μεγαλύτερα projects στο ρόστερ της.

Ο 17χρονος τότε Μάριο Μιτάι, ο οποίος είχε ξεπεταχτεί από τις Ακαδημίες της ομάδας και ο 18χρονος Ζίγκα Λάτσι που είχε αποκτηθεί έξι μήνες νωρίτερα, ήταν πράγματι δύο πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.

Όντως, τη σεζόν εκείνη, αρχικά με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο κι ακολούθως με τον Μανόλο Χιμένεθ να παίρνει τη σκυτάλη, βρέθηκε αρκετός χώρος και χρόνος για τους δύο μικρούς, σε ένα σύνολο που όμως παράπαιε προσπαθώντας να βρει αγωνιστική ταυτότητα. Οι εμφανίσεις τους, δε, ήταν αρκετά καλές, συνυπολογίζοντας το νεαρό της ηλικίας και την απειρία τους.

Ο Αλβανός Μιτάι ολοκλήρωσε τη σεζόν με 13 επίσημα παιχνίδια και δύο ασίστ, ενώ στον ίδιο αριθμό αγώνων συμμετείχε και ο Σλοβένος Λάτσι, με μία πάσα που έγινε γκολ.

Ήταν δεδομένα ένα πολύ ελπιδοφόρο ξεκίνημα, το οποίο ωστόσο δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Την αμέσως επόμενη σεζόν, η ΑΕΚ έστησε στα τελειώματα του καλοκαιριού ένα νέο ρόστερ με πολλές προσθήκες, ελπίζοντας ότι θα κάνει πρωταθλητισμό. Οπότε χώρος για εκείνους, δεν προέκυπτε...

Αυτή η λάθος εντύπωση που δημιουργήθηκε εντός των τειχών, στέρησε από τους δύο παίκτες την ευκαιρία να πάρουν μια γεμάτη σεζόν και να εξελιχθούν. Η ΑΕΚ τελικά έκανε μια σεζόν που την άφησε εκτός Ευρώπης, κάτι που σημαίνει ότι τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να γίνουν και πολύ χειρότερα αν εκείνοι έπαιζαν αντί παικτών που αποκτήθηκαν. Είχαν ωστόσο τη δυνατότητα να πάρουν πολλά παιχνίδια στο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, με την ΑΕΚ Β.

Το μέλλον που δεν υπήρχε και η φυγή στο εξωτερικό

Κατά τη διάρκεια της θερινής προετοιμασίας, ο Αλμέιδα διέκρινε τα καλά στοιχεία τους και είχε σχέδια για εκείνους. Σκόπευε να τους διατηρήσει στην πρώτη ομάδα, όμως ο χρόνος συμμετοχής τους δεν θα μπορούσε να είναι εξασφαλισμένος. Ήθελε να δουλέψει μαζί τους, να τους βελτιώσει, όπως το κάνει τώρα με τον Ραντόνια. Εκείνοι, ωστόσο, επιθυμούσαν κάτι διαφορετικό.

Στο μεσοδιάστημα, η ακαταμάχητη πρόταση αγοράς που κατατέθηκε από τη Λοκομοτίβ Μόσχας, ύψους 3 εκατ. ευρώ, οδήγησε τον Μιτάι εκτός ΑΕΚ. Ο παίκτης ήθελε να αποχωρήσει, η Ένωση δεν θα μπορούσε να του φράξει το δρόμο από τη στιγμή που το ζήτησε και εκείνος, ειδικά για τέτοιο ποσό. Έτσι ο 19χρονος σήμερα αριστερός μπακ, προσπαθεί να φτιάξει την ποδοσφαιρική τύχη του στη Ρωσία.

Έως σήμερα, πάντως, δυσκολεύεται να βρει χρόνο και ρόλο, σε ένα σύνολο που φαίνεται ότι θα παλέψει για τη σωτηρία του καθώς βρίσκεται στη 14η της βαθμολογίας μετά από 14 ματς στο πρωτάθλημα. Ο Μιτάι έχει 'χωρέσει' μόλις 7 φορές στην αποστολή και μετρά όλες κι όλες 4 συμμετοχές, όλες ως αλλαγή και με λίγα λεπτά στα γήπεδα.

Ο Λάτσι, εξακολουθεί να ανήκει στην ΑΕΚ. Δεν ήθελε να παίξει ξανά στη δεύτερη ομάδα και ζήτησε να δοθεί δανεικός σε σύλλογο Α' κατηγορίας. Βρέθηκε η Κόπερ στη Σλοβενία, στην πατρίδα του, ομάδα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, οκτώ βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ολίμπια που δείχνει ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο 20χρονος στόπερ έπαιξε για πρώτη φορά μόλις πριν από τρεις ημέρες. Ήταν βασικός στο ισόπαλο 2-2 με τη ΝΚ Ραντόμλιε, ωστόσο δέχθηκε κίτρινη κάρτα και έγινε αλλαγή μόλις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο,ίσως επειδή ο προπονητής της Κόπερ φοβήθηκε μήπως δεχθεί δεύτερη και αποβληθεί.

Ένα ντεμπούτο δύσκολο και όχι πετυχημένο για τον 19χρονο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος ψάχνει τη βολή του στην πατρίδα του, αλλά ίσως στο τέλος να το μετανιώσει που δεν έμεινε πίσω για να πάρει ακόμα μία γεμάτη σεζόν, στην ΑΕΚ Β.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ