ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι δύο μπακ που κοίταξε για ενίσχυση στην αριστερή τρύπα

Ο Ζουλιάν Σερανό με τη φανέλα της Μονακό
Ο Ζουλιάν Σερανό με τη φανέλα της Μονακό PHOTO CREDITS: BORIS HORVAT / AFP / VISUALHELLAS.GR

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το μεγάλο ερωτηματικό της "κιτρινόμαυρης" ενδεκάδας και αποκαλύπτει δύο ελεύθερους αριστερούς μπακ που απασχόλησαν την ομάδα. Ίσως και να συμβαίνει ακόμα.

Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος όσων εξακολουθούν να επισημαίνουν ότι η ΑΕΚ έχει ανάγκη από έναν αριστερό μπακ έτοιμο να παίξει τη θέση με επάρκεια για αυτό που επιχειρεί να κάνει, δηλαδή πρωταθλητισμό. Κοινώς, από έναν παίκτη που δεν θα προσπαθεί μέσα από τα ματς να ξαναθυμηθεί τη θέση (Χατζισαφί) που έχει να παίξει δύο χρόνια, ούτε έναν άλλον που δεν είναι έτοιμος για να αντεπεξέλθει στην απαίτηση (Μιτάι), διότι αν ήταν, δεν θα έμενε εκτός 18αδας στο πιο εύκολο ίσως εντός έδρας ματς του πρωταθλήματος.

Στο διάστημα των τελευταίων εβδομάδων και κάπως περισσότερο τώρα που είναι ανοιχτή η αγορά των ελεύθερων, η Ένωση ασχολήθηκε με κάμποσες περιπτώσεις. Ο Ιρανός αριστερός μπακ Μίλαντ Μοχαμάντι, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος από τις 27 του περασμένου Αυγούστου, ήταν το πιο "βαρύ" όνομα όλων. Ωστόσο δεν ήταν απλή υπόθεση και τούτο ίσχυε για περισσότερους από έναν λόγους. Αφενός ζητούσε δέσμευση ότι θα είναι μόνιμα βασικός αφετέρου εξακολουθούσε να έχει υψηλές απαιτήσεις, καθώς αξιώνει ετήσιο συμβόλαιο 450.000 ευρώ. Την ίδια ώρα σημαντικά ποσά ζητούσε και ο ατζέντης του για να υπάρξει deal. Χώρια που ο Ιρανός, είχε ως προτεραιότητα ένα καλύτερο πρωτάθλημα.

Ο Μιλάντ Μοχαμαντί με την εθνική Ιράν
Ο Μιλάντ Μοχαμαντί με την εθνική Ιράν © 2021 EBRAHIM NOROOZI / AP IMAGES

Υπό αυτές τις συνθήκες, η απόκτηση του Μοχαμάντι είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι καταλαμβάνει θέση ξένου και η ΑΕΚ έχει ήδη πέντε μη κοινοτικούς παίκτες στο ρόστερ της. Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις ελεύθερων που έχουν απασχολήσει την ομάδα, ακόμα όμως δεν φαίνεται να έχει υπάρξει αυτή που θα έπειθε τους ανθρώπους της να προχωρήσουν παρακάτω.

Οι δύο που εξετάστηκαν τελευταία

Αφού προτάθηκε και απορρίφθηκε -τουλάχιστον σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Ένωση- ο Ελβετός Λορίς Μπενίτο, από το μικροσκόπιο των ανθρώπων που χειρίζονται τα μεταγραφικά θέματα της ομάδας, πέρασαν ακόμα δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη συγκεκριμένη θέση: ο 28χρονος Κροάτης Ντάριο Μέλνιακ και ο 23χρονος Γάλλος Ζουλιάν Σερανό.

Ο διεθνής Μέλνιακ ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τουρκική Ριζεσπόρ. Από τότε κυκλοφορεί ελεύθερος, αν και προέρχεται από ικανοποιητική πορεία τα προηγούμενα δύο χρόνια στη συγκεκριμένη ομάδα με 80 ματς, 7 γκολ και 9 ασίστ. Η ΑΕΚ αποφάσισε να μην προχωρήσει τελικά μαζί του, αν και υπήρξαν κάποιες διερευνητικές επαφές για να μάθει το κασέ του.

Ο Ντάριο Μέλνιακ με τη φανέλα της Κροατίας
Ο Ντάριο Μέλνιακ με τη φανέλα της Κροατίας PHOTO CREDITS: © 2021 DARKO BANDIC / AP IMAGES


Ο Σερανό έπαιξε πέρυσι στη Λίβινγκστον, μετρώντας 24 συμμετοχές με 1 γκολ και 4 ασίστ στην Α' Σκωτία και επί της ουσίας αυτή ήταν πρώτη γεμάτη σεζόν του σε επαγγελματικό επίπεδο, μεγάλης κατηγορίας. Ο Γάλλος πλάγιος αμυντικός ξεπετάχτηκε από τα τμήματα υποδομής της Μονακό, με την οποία αγωνίστηκε σε 7 παιχνίδια της Ligue 1 τη σεζόν 2017-18. Δεν είχε ωστόσο την εξέλιξη που περίμεναν στο Πριγκιπάτο, οπότε βρέθηκε δανεικός από εδώ και από εκεί, μέχρι να παίξει πέρυσι στην Σκωτία. Έμοιαζε περισσότερο με επένδυση παρά με έτοιμο παίκτη.

Η λογική λέει ότι η ομάδα θα προχωρήσει ως έχει έως τον Ιανουάριο και τότε θα παρθεί απόφαση για το αν επιβάλλεται μια χειμερινή κίνηση. Με την ελπίδα όλων εντός κι εκτός ΑΕΚ ότι δεν θα πληρώσει αυτό το καταφανές ρίσκο που παίρνει, αχρείαστο ίσως γιατί πρόκειται τη μοναδική θέση που υπάρχει τόσο εμφανές πρόβλημα, ειδικά ανασταλτικά.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ