ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι αλλαγές που φέρνει η απουσία του Άμραμπατ και το δίλημμα Μάνταλος ή Γέφτιτς

Ο Νορντίν Άμραμπατ
Ο Νορντίν Άμραμπατ EUROKINISSI SPORTS

Ο Νορντίν Άμραμπατ αλλάζει τα δεδομένα για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος αναμένεται να αλλάξει τον σχηματισμό του για το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με τους Πέτρο Μάνταλο και Ντάρκο Γέφτιτς να δίνουν μάχη για μια θέση στην ενδεκάδα.

Η ΑΕΚ έχει στρέψει την προσοχή της στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (26/09, 20:30 NOVA Sports Prime και Live SPORT24), το οποίο είναι τεράστιας σημασίας για τον κιτρινόμαυρο οργανισμό. Η νίκη της Ένωσης στην Τούμπα εκτός από βαθμολογικό όφελος, θα την αποτρέψει από μια πιθανή εσωστρέφεια.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς καλείται να βγάλει αυτή την υποχρέωση χωρίς τον 34χρονο Μαροκινό μεσοεπιθετικό, Νορντίν Άμραμπατ, ο οποίος υπέστη θλάση στον τετρακεφάλο και το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα απουσιάσει και από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την πέμπτη αγωνιστική της Super League Interwetten.

Η απουσία του Άμραμπατ αλλάζει τον σχηματισμό στην Τούμπα

Όπως ανέφερε και ο Βαγγέλης Αρναούτογλου στο Show Must Go On, ο Σέρβος τεχνικός προσανατολιζόταν στο να παρατάξει την ΑΕΚ στην Τούμπα σε σχηματισμό 4-3-3 στο χαρτί, με το σύστημα να μετατρέπεται στο χορτάρι σε 4-1-4-1, με τον Λε Ταλέκ να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο, ανάμεσα στους χαφ και τους στόπερ.

Η απουσία του Άμραμπατ αλλάζει τα δεδομένα και ο επικρατέστερος σχηματισμός της Ένωσης θα είναι το 4-2-3-1. Ένας λόγος που θα παίξει με δύο αμυντικούς μέσους είναι και η απουσία του Γαλανόπουλου, ενώ ο Σιμόες έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του και προπονείται σε φουλ ρυθμούς, ωστόσο δεν έχει πάρει μέχρι στιγμής λεπτό συμμετοχής στη Super League Interwetten.

Ο Πορτογάλος μέσος είναι πολύ πιθανό να είναι στην αποστολή, αλλά πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί ως βασικός. Το πιθανότερο είναι να περάσει ως αλλαγή, αν χρειαστεί να προσφέρει με τα τρεξίματά του στο αμυντικό σκέλος.

Δεν αλλάζουν τα μετόπισθεν, μάχη Μάνταλου - Γέφτιτς για μια θέση

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα διατηρήσει τους ίδιους ποδοσφαιριστές που είχε και με τη Λαμία. Ο Στάνκοβιτς θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, ενώ η τετράδα στην άμυνα θα αποτελείται από τους Μισλέν, Βράνιες, Τζαβέλλα και Χατζισαφί (από τα δεξιά προς τα αριστερά).

Αυτούς τους ποδοσφαιριστές έχει χρησιμοποιήσει ο Μιλόγεβιτς στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, συνεπώς αυτή η τετράδα έχει τη μεγαλύτερη χημεία. Σιμάνσκι και Λε Ταλέκ θα είναι οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Γάλλο μέσο να είναι το "εξάρι" και τον Πολωνό να είναι το οκτάρι που καταπίνει τα χιλιόμετρα και πατάει και στις δύο περιοχές.

Από εκεί και πέρα, το μεγάλο δίλλημα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς είναι για τον ποδοσφαιριστή που θα χρησιμοποιήσει στο "δέκα". Ο Γέφτιτς είχε χρησιμοποιηθεί κόντρα στη Λαμία ως βασικός, χωρίς να ενθουσιάζει ιδιαίτερα, με εξαίρεση τα χτυπήματά του στα στημένα, ενώ "παίζει" και του Πέτρου Μάνταλου, ο οποίος ήταν πολύ καλός για όσο διάστημα αγωνίστηκε κόντρα στους Φθιωτούς.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο αρχηγός της ΑΕΚ είχε κάποιες μικροενοχλήσεις στη χθεσινή (23/09) προπόνηση, ωστόσο αναμένεται να είναι έτοιμος με τον ΠΑΟΚ. Στα ατού του Μάνταλου σε σχέση με τον Ελβετό μεσοεπιθετικό είναι ότι γνωρίζει καλύτερα τα ελληνικά ντέρμπι. Τα πάντα θα κριθούν στις επόμενες προπονήσεις.

Από εκεί και πέρα, ο Τσούμπερ θα αγωνιστεί στα αριστερά, ο Λιβάι επιστρέφει στην ενδεκάδα και θα αγωνιστεί στα δεξιά, με τον φορμαρισμένο Σέρχιο Αραούχο να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.

Το σενάριο αλλαγής πλάνων κατά τη διάρκεια του αγώνα

Φυσικά ο Μιλόγεβιτς έχει στα υπόψιν του ότι ο Λουτσέσκου είναι πολύ πιθανό να παρατάξει τον ΠΑΟΚ με τρεις χαφ (4-3-3), επομένως θα έχει υπεραριθμία στο κέντρο.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Μάνταλος έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την ενδεκάδα αντί του Γέφτιτς, καθώς ο 30χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός μπορεί να παίξει και σαν "οκτάρι". Μην ξεχνάμε ότι σαν αριστερός εσωτερικός μέσος μπορεί να αγωνιστεί και ο Τσούμπερ, όπως συνέβη με τον ΟΦΗ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Μάνταλος θα παίξει στο αριστερό άκρος της επίθεσης, κάτι που έχει κάνει και στο παρελθόν τόσο με την Ένωση όσο και με την Εθνική ομάδα (επί Σκίμπε).

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ