ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι 3+2 της δεύτερης ομάδας που κερδίζουν προαγωγή, αρχικά για την προετοιμασία

Ο Χρήστος Γιούσης με τη φανέλα της ΑΕΚ Β'
Ο Χρήστος Γιούσης με τη φανέλα της ΑΕΚ Β' EUROKINISSI SPORTS

Ποιοι είναι οι πέντε παίκτες της ΑΕΚ Β' που το καλοκαίρι θα περάσουν από το μικροσκόπιο του Ματίας Αλμέιδα με στόχο να εδραιωθούν στην πρώτη ομάδα.

Η πρώτη, πειραματική σεζόν για την ΑΕΚ Β στο πρωτάθλημα της Super League 2, δικαίως χαρακτηρίζεται ως επιτυχημένη. Τερμάτισε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα αφήνοντας πίσω της 12 ομάδες και κατά διαστήματα έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, δίνοντας την ευκαιρία σε παίκτες που δεν θα είχαν ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα, να έχουν μια γεμάτη σεζόν σε συμμετοχές με τη δεύτερη.

Κάποιοι εξ αυτών, συγκαταλέγονται σε εκείνους που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της σεζόν αλλά δεν θα έχουν την επόμενη δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League 2, καθώς ξεπερνούν το όριο ηλικίας, το οποίο από τη νέα χρονιά θα επιτρέπει στις δεύτερες ομάδες των συλλόγων που βρίσκονται στη μεγάλη κατηγορία να χρησιμοποιούν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί από το 2000 και μετά.

Από αυτή την παρέα των 11 παικτών που πλέον δεν μπορούν να λογίζονται ως παίκτες της ΑΕΚ Β, υπάρχουν τρεις που φαίνεται ότι θα πάρουν την ευκαιρία στην πρώτη ομάδα, τουλάχιστον στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας όταν και ο Ματίας Αλμέιδα θα αποφασίσει για το αν πρέπει να τους υπολογίζει στο rotation της ΑΕΚ. Βέβαια η αρχική πρόθεση είναι να παραμείνουν στο ρόστερ και οι εξής τρεις:

1. Χρήστος Γιούσης

Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 17 γκολ και 3 ασίστ, Χρήστος Γιούσης. Στα 24 του πλέον, ήταν ο ηγέτης της ΑΕΚ Β και αυτός που πέτυχε λίγα λιγότερα από τα μισά τέρματα της Ένωσης στην κατηγορία. Πήρε και μια συμμετοχή με την πρώτη ομάδα για 23 λεπτά ως αλλαγή, στην εντός έδρας ήττα (1-2) από τον Βόλο, επί των ημερών του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της ομάδας.

2. Βασίλης Χατζηεμμανουήλ

Ο τερματοφύλακας Βασίλης Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος έπαιξε τα περισσότερα ματς (15) από τους διαθέσιμους γκολκίπερ της ΑΕΚ στην κατηγορία και ειδικά κατά τις τελευταίες αγωνιστικές, είχε εξαιρετικές εμφανίσεις. Ήταν μάλιστα βασικός με την πρώτη ομάδα στην εκτός έδρας επικράτηση (2-0) επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι, όταν οι Τσιντώτας και Στάνκοβιτς είχαν τεθεί εκτός μάχης.

3. Γιώργος Κορνέζος

Ο κεντρικός αμυντικός Γιώργος Κορνέζος με δύο γκολ και μία ασίστ σε 26 παιχνίδια, από τους ακρογωνιαίους λίθους της επιτυχημένης σεζόν και δεύτερος σε συμμετοχές καθώς "έγραψε" τρεις λιγότερες από τον Γιούση που έπαιξε σε 29 αγώνες. Ο δυναμικός κεντρικός αμυντικός κερδίζει με το σπαθί του την ευκαιρία να δοκιμάσει και στην πρώτη ομάδα.

Οι δύο "παλιοσειρές"

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι δύο "παλιοσειρές" της πρώτης ομάδας που επίσης αναμένεται να τεθούν υπό τη δοκιμασία του Ματίας Αλμέιδα. Ο 19χρονος Σλοβένος στόπερ Ζίγκα Λάτσι, με τις 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21, είδε σαν πισωγύρισμα τον υποβιβασμό του στην ΑΕΚ Β, ωστόσο πήρε 20 παιχνίδια και σίγουρα κέρδισε εμπειρίες ενόψει της νέας προσπάθειας να γίνει μόνιμο μέλος της πρώτης.

Το ίδιο ισχύει και για τον 18χρονο Αλβανό αριστερό μπακ Μάριο Μιτάι, που έπαιξε επίσης σε 13 ματς με την πρώτη ομάδα την προπερασμένη σεζόν και φέτος αγωνίστηκε σε 20 παιχνίδια με την ΑΕΚ Β, έχοντας 6 ασίστ, τις περισσότερες από κάθε άλλον στο ρόστερ της Ένωσης. Να σημειωθεί πάντως εδώ ότι τόσο ο Λάτσι, όσο και ο Μιτάι, διατηρούν το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ