ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Σιμάνσκι, το Euro και η χαρά της Ένωσης για τον όρο που δεν έβαλε

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι με τη φανέλα της ΑΕΚ σε αναμέτρηση κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης για το Κύπελλο Ελλάδας
Ο Νταμιάν Σιμάνσκι με τη φανέλα της ΑΕΚ σε αναμέτρηση κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης για το Κύπελλο Ελλάδας EUROKINISSI SPORTS

Ο Πολωνός κεντρικός μέσος, Ντάμιαν Σιμάνσκι, εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς για τη μεσαία γραμμή της Ένωσης και ελπίζει να παίξει στο Euro με την Πολωνία. Μαζί του η ΑΕΚ χαίρεται για την επιλογή της να αποφύγει το ''buy out''.

Η επιστροφή από σοβαρό πρόβλημα σε σημείο που αποτελεί ένα από τα πλέον δύσκολα και μαζί επικίνδυνα για κάθε αθλητή και κατά περιπτώσεις κοστίζει καριέρες, συνιστά μεγάλη νίκη για εκείνον προσωπικά, τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο. Ασφαλώς, το μαγικό νυστέρι του Παντελή Νικολάου που ενήργησε επεμβατικά στον αχίλλειο τένοντα του Ντάμιαν Σιμάνσκι και έκανε την καλύτερη δουλειά που θα μπορούσε να γίνει. Πρωτίστως όμως, ήταν η θέληση του ίδιου του Πολωνού χαφ να επιστρέψει καλύτερος από ό,τι ήταν και δίχως να χαθεί άλλος χρόνος με φοβίες, άγχη, δεύτερες σκέψεις. Μπήκε στο γήπεδο περισσότερο ''σκυλιασμένα'' από όσο έπαιζε πριν κι αυτό συνιστά το μυστικό της τωρινής κατάστασής του.

Ήταν τόσο στραβό το κλίμα -βασικά παραμένει τέτοιο- εντός ΑΕΚ τους μήνες κατά τους οποίους ο Σιμάνσκι δούλευε με υπομονή και πείσμα για την επιστροφή του, ώστε να επηρεάσει ακόμα και την ατμόσφαιρα γύρω από παίκτες που ήταν ανήμποροι να βοηθήσουν: ''που είναι ο Σιμάνσκι;'', ''πάει αυτός δεν θα ξαναπαίξει, τον κατέστρεψαν'', ''κουτσό άλογο πήραμε''. Ναι, τα έχω δει όλα μπροστά μου γραμμένα σε χώρους διαδικτυακής επικοινωνίας. Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο μουρμούρας γκρίνιας και κατήφειας, η μπάλα είχε πάρει και τον Πολωνό, καθώς η πολύμηνη απουσία του λόγω του προβλήματος που αντιμετώπισε, δημιούργησε την εντύπωση ότι ακόμα και αν επέστρεφε δεν θα ήταν σε θέση να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα.

Όσο ενδοιασμοί κι αν υπήρχαν, για αρκετούς περισσότερο, γι άλλους λιγότερο, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής πίστευε πάντα στον εαυτό του και δούλεψε πάρα πολύ σκληρά στο διάστημα της αποχής του ώστε να επιστρέψει καλύτερος από ότι ήταν. Κι αυτό ακριβώς βλέπουμε! Έναν ''τρεχαλατζή'' που πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς στη μεσαία γραμμή της ομάδας, αυτόν που δίνει την ενέργεια, λιώνει στα σπρίντ και καθορίζει το τέμπο, αυτόν που δεν σταματά στιγμή να κινείται και να μαρκάρει, αλλά μαζί να ψάχνει την κάθετη πάσα, να πατά την αντίπαλη περιοχή και να αναζητεί το γκολ.

Είναι δε τέτοια η παρουσία του σε αυτό το διάστημα πού βρίσκεται ο Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ομάδας, ώστε... να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να κληθεί ξανά στην Εθνική ομάδα της χώρας του και να πάρει μέρος στο Euro, αρκεί ασφαλώς να συνεχίσει με την ίδια συνέπεια τον κύκλο των εξαιρετικών εμφανίσεων στον οποίο έχει πλέον εισέλθει.

Ο Σιμάνσκι διανύει μια διαρκώς ανοδική πορεία, όχι απλώς με σκοπό να γίνει κομβικός για την ΑΕΚ αλλά και για να δώσει το παρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του καλοκαιριού με τη φανέλα της Πολωνίας. Αν το καταφέρει, είναι δεδομένο ότι θα ανεβάσει πολύ το κασέ του αλλά και τη φήμη του, ενώ θα βοηθήσει την ΑΕΚ να παίξει με οικονομικούς όρους που θα οδηγήσουν σε μία σημαντική και υψηλού κόστους πώληση. Να μην ξεχνάμε ότι οι "κιτρινόμαυροι" δαπάνησαν 1,3 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουν τον Σιμάνσκι, ενώ στο συμβόλαιό του δεν προβλέπεται ''buy out'', κάτι που συνεπάγεται ότι έχουν τη δυνατότητα να διαπραγματευθούν την πώλησή του από μηδενική βάση, θέτοντας, εκείνοι το χαμηλότερο όριο.

Όπως είχε αποκαλύψει παλαιότερα το Sport24.gr, οι αποδοχές του Πολωνού μέσου θα είναι κλιμακωτές και συνολικά θα λάβει για τέσσερα έτη, σχεδόν 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Από 400.000 ευρώ τον πρώτο και δεύτερο χρόνο, 450.000 ευρώ τον τρίτο και 500.000 ευρώ το τέταρτο έτος της συμφωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ