ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Κικάνοβιτς έχει ενημερώσει τους Earthquakes πως θέλει τώρα μεταγραφή στην Ένωση

Ο Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς
Ο Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς AP

Ξεκάθαρα ο Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς μετέφερε στη διοίκηση των San Jose Earthquakes την επιθυμία του να πάρει τώρα μεταγραφή και να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ.

Παραμονή Χριστουγέννων στο SPORT24 επισημαίνονταν ο καταλυτικός ρόλος της του Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς ως προς το πως θα επηρέαζε την στάση των San Jose Earthquakes στη δεδομένη, νέα προσπάθεια της ΑΕΚ να τον αποκτήσει.

Το αμερικανικό club είχε δικαίωμα επέκτασης του συμβολαίου του 22χρονου εξτρέμ στο τέλος του ’22. Τυπικότητα συμφωνημένη, την οποία και υλοποίησε.

Αυτό όμως, που ήταν ξεκαθαρισμένο εξ αρχής ήταν πως ανεξαρτήτως της συγκεκριμένης εξέλιξης, θα συζητούσε την παραχώρησή του στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο μόνο αν ο ίδιος ο Κικάνοβιτς το ζητούσε.

Και, επιβεβαιωμένα πλέον, ο Κικάνοβιτς το έχει ζητήσει, ενημερώνοντας τους υπεύθυνους των Earthquakes πως θέλει να μετακομίσει στην Ένωση μιας και θεωρεί πως η ομάδα του πρώην προπονητή του (και του υπεύθυνου της επαγγελματικής ανέλιξής του), του Ματίας Αλμέιδα, του προσφέρει τα κατάλληλα εχέγγυα και την κατάλληλη στιγμή ώστε να περάσει τον Ατλαντικό και να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Μετά από αυτό, σεβόμενοι την επιθυμία του ποδοσφαιριστή, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να δεσμεύονται από αυτήν, οι Earthquakes διαπραγματεύονται με την ΑΕΚ χωρίς όμως να υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια τελική συμφωνία (π.χ. συνιδιοκτησία).

Σαφέστατα πλέον – και ως και τώρα αμετακίνητα - έχουν ορίσει και αξιώνουν ένα και μόνο συγκεκριμένο αντίτιμο, το οποίο πιθανότατα πλησιάζει στα όσα ανέφερε χτεσινοβραδινό τιτίβισμα Αμερικάνου δημοσιογράφου (1,9 εκατ. ευρώ), με την Ένωση να έχει καλύψει σημαντικό μέρος της αρχικής διαφοράς των δυο ομάδων, χωρίς όμως ακόμη να την έχει εξαλείψει.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ