ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Γιαννίκης ανοίγει τα χαρτιά του για μεταγραφές και αποχωρήσεις

Ο Αργύρης Γιαννίκης στην αναμέτρηση με της ΑΕΚ με τον Άρη
Ο Αργύρης Γιαννίκης στην αναμέτρηση με της ΑΕΚ με τον Άρη INTIME SPORTS

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Αργύρης Γιαννίκης, έχει επικεντρωθεί στη βελτίωση της ομάδας, όμως ήρθε η ώρα να καταθέσει τις απόψεις του για όσα έχει συμπεράνει έως σήμερα και αφορούν στο ρόστερ, ενόψει Γενάρη.

Η έως σήμερα παρουσία του Αργύρη Γιαννίκη στην ΑΕΚ, χαρακτηρίζεται από εργασιομανία και αφοσίωση στο πως θα καταστήσει το σύνολο που ανέλαβε πιο λειτουργικό και διεκδικητικό. Ήταν εξαρχής ξεκάθαρος απέναντί στους ανθρώπους της ομάδας ότι θα εισέλθει σε μεταγραφική συζήτηση μόνον όταν θα είναι απόλυτα έτοιμος να καταθέσει αποκρυσταλλωμένες απόψεις για το υπάρχον υλικό και τις ανάγκες που προκύπτουν βάσει της αξιολόγησης που θα έχει κάνει.

Στο μεσοδιάστημα οι δύο διευθυντές της ομάδας, ο εκτελεστικός Γιάννης Παπαδημητρίου και ο τεχνικός Παναγιώτης Κονέ, έκαναν ταξίδια (Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία κ.α.) τσεκάροντας περιπτώσεις ποδοσφαιριστών πού θα μπορούσαν να απασχολήσουν την ΑΕΚ. Κοινώς, έκαναν την απαραίτητη προεργασία για τις θέσεις που δεδομένα υπάρχει ανάγκη, με προτεραιότητα την εύρεση ενός box to box μέσου.

Η αρχική συνεννόηση των τριών, προέβλεπε την πρώτη εφ' όλης της ύλης συζήτηση για τα μεταγραφικά να λαβαίνει χώρα μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο επειδή η ομάδα προερχόταν από δύο αρνητικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου απέναντι στον Απόλλωνα, ο προπονητής ζήτησε περισσότερο χρόνο ώστε να δουλέψει πάνω στη μεγάλη ανάγκη κατάκτησης βαθμών στο αμέσως επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Έτσι οι τρεις τους συναποφάσισαν η πρώτη -και καθοριστική- μεταγραφική σύσκεψη ενόψει Γενάρη να μετατεθεί για την επόμενη εβδομάδα.

Σε όλο αυτό το διάστημα ο προπονητής της ΑΕΚ έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του και τις σκέψεις του για τον εαυτό του. Δεν έχει γίνει εκτενής συζήτηση για οτιδήποτε άλλο πέραν μιας κουβέντας για τα χαρακτηριστικά που θα ήθελε να έχει ο μέσος που θα αποκτηθεί, με πιο αδιαπραγμάτευτο όλων το ύψος. Να είναι παίκτης με μπόι και δύναμη, πέραν των άλλων τεχνικών δεξιοτήτων που θα πρέπει να έχει.

Η εξωτερίκευση των σκέψεών του θα καθορίσει την πορεία

Την ερχόμενη εβδομάδα λοιπόν αναμένεται να γίνει η πρώτη συζήτηση ξεκαθαρίσματος των προτεραιοτήτων που η ομάδα θα πρέπει να αναπτύξει τον ερχόμενο Ιανουάριο. Σαφώς στην κουβέντα θα τεθεί επί τάπητος η αξιολόγηση του προπονητή για πιθανές ανάγκες που έως σήμερα δεν έχουν καταγραφεί. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη το να εμφανίσει ο Γιαννίκης προβληματισμούς για άλλες θέσεις και να εισηγηθεί ενίσχυση σε αυτές.

Θα πρέπει επί παραδείγματι να τοποθετηθεί για το αν υπάρχει απαραίτητη επάρκεια στις θέσεις των στόπερ κι αν χρειάζεται επιπλέον παίκτης σε αυτές των ακραίων επιθετικών από τη στιγμή που ο Τάνκοβιτς δεν του βγαίνει και ενώ έχει ήδη παραχωρηθεί ο Αλμπάνης ως δανεικός, άρα η ομάδα είναι επί της ουσίας με δύο λύσεις λιγότερες από αυτές που είχε εκκινώντας τη σεζόν.

Θα έχει επίσης ενδιαφέρον η άποψή του για ποδοσφαιριστές οι οποίοι φάνηκε γρήγορα ότι δεν είναι απόλυτα συμβατοί με αυτό που θέλει η ΑΕΚ να παίζει, όπως ο Σάκχοφ και ο Λε Ταλέκ. Αν και για τον δεύτερο είχε τοποθετηθεί στους ανθρώπους της ομάδας όταν ανέλαβε τις τύχες της, λέγοντάς τους ότι ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιηθεί θα ήταν σε τριάδα κεντρικών αμυντικών, κάτι που ωστόσο έως σήμερα δεν έχει εφαρμόσει.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι έως σήμερα ο Γιαννίκης έμεινε μακριά από κάθε κουβέντα για μεταγραφές, ώστε όταν θα ανοίξει τα χαρτιά του να είναι έτοιμος και κατασταλαγμένος στο τι ακριβώς θέλει να πει και να αξιώσει από τους ανθρώπους της ομάδας.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ