ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Γάλλος Κλεμάν Μισλέν ήρθε στην Αθήνα και το SPORT24 παρουσιάζει άγνωστες πτυχές της καριέρας του

Ο Κλεμάν Μισελέν με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Ο Κλεμάν Μισελέν με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο © 2021 SHUJI KAJIYAMA / AP IMAGES

Η ΑΕΚ βάζει στο ρόστερ της τον 24χρονο Γάλλο κεντρικό αμυντικό, Κλεμάν Μισλέν - ο οποίος έφτασε ήδη στη χώρα μας - και το SPORT24 σκιαγραφεί το προφίλ του μεταγραφικού στόχου της Ένωσης. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ19 με τη Γαλλία το 2016, οι ασίστ στον Εμπαπέ και τα εύσημα του "γνώριμου" Φιλίπ Μοντανιέ.

Ο Κλεμάν Μισλέν (1.78 μ.) είναι ο εκλεκτός της ΑΕΚ για το δεξί άκρο της άμυνας, με την Ένωση να επιθυμεί να επουλώσει την πληγή στη συγκεκριμένη θέση, καθώς ο Όλεγκ Νταντσένκο, ο οποίος αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, δεν κατάφερε ποτέ να αποδώσει τα αναμενόμενα.

Ο Μισλέν έφτασε στην Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην Ένωση και το SPORT24, σάς παρουσιάζει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία από την καριέρα του.

Ο 24χρονος Γάλλος μπακ, αν η συγκεκριμένη υπόθεση έχει αίσιο τέλος για την Ένωση (έχει μπει ήδη στην τελική ευθεία), θα μετακομίσει μακριά από τη Γαλλία για πρώτη φορά, καθώς μέχρι στιγμής έχει φορέσει τις φανέλες της Τουλούζ (από τα τμήματα υποδομής της ξεκίνησε), αγωνίστηκε μια σεζόν ως δανεικός με την Αζαξιό, ενώ τελευταία του ομάδα είναι η Λανς.

Πρωταθλήτης Ευρώπης Κ19 με συμπαίκτη τον Εμπαπέ

Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του Κλεμάν Μισλέν, είναι η κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 19 ετών, με τους "τρικολόρ", έχοντας μάλιστα μεγάλη συνεισφορά στην κατάκτηση του τροπαίου.

Με εξαίρεση το τρίτο παιχνίδι στη φάση των ομίλων, στο οποίο έμεινε στον πάγκο, έπαιξε βασικός σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, ολοκληρώνοντας μάλιστα τα 90λεπτα.

Μάλιστα στον ημιτελικό και τον τελικό της διοργάνωσης, μοίρασε από δύο και μια ασίστ αντίστοιχα. Στον ημιτελικό, ο ποδοσφαιριστής τον οποίο τροφοδότησε δις, ήταν ο σουπερστάρ της Παρί Σεν Ζερμέν και ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη αξία αυτή τη στιγμή (σύμφωνα με στοιχεία της Transfermarkt), Κίλιαν Εμπαπέ.

Στον τελικό, όπου η ομάδα του Λουντοβίκ Μπατέλι επικράτησε της Ιταλίας με 4-0, η οποία είχε στις τάξεις της μεταξύ άλλων τους Μερέτ, Μπαρέλα, Λοκατέλι και Κουτρόνε, ο Μισλέν μοίρασε την ασίστ στον Λούντοβικ Μπλας στο 19ο λεπτό (2-0). Αυτός ο τίτλος είναι ο μοναδικός που έχει κατακτήσει, σε επίπεδο ανδρών.

Ένα επιθετικογενές μπακ και η συνύπαρξη με τον "γνώριμο" Φιλίπ Μοντανιέ

Ο προπονητής με τον οποίο ο Μισλέν πραγματοποιήσε τις καλύτερες εμφανίσεις του, είναι ο Φιλίπ Μοντανιέ, ένας "γνώριμος" για την ΑΕΚ προπονητής, καθώς βρέθηκε κοντά στο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ένωσης, ωστόσο δεν προχώρησε ο "γάμος".

Ο Φίλιπ Μοντανιέ, τη σεζόν 2019/20, όπου η Λανς αγωνιζόταν στη Ligue 2 χρησιμοποίησε αρκετές φορές το 3-4-3, βάζοντας τον Μισλέν στο ρολό του δεξιού φουλ μπακ. Μάλιστα, ο 56χρονος τεχνικός αναφερόμενος στον Μισλέν μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προσαρμογή του σε αυτόν τον ρόλο.

Ο Μοντανιέ ανέφερε: "Ο Κλεμάν είναι ένας παίκτης με καλή προοπτική. Μέχρι πρότινος ήταν αχρησιμοποίητος, οπότε πήραμε την ευκαιρία να τον φέρουμε. Είναι καλός αμυντικός, καλός στην αντεπίθεση. Έχει όλες τις αρετές ενός μοντέρνου ακραίου αμυντικού. Αυτή είναι η πρώτη του σεζόν στο κορυφαίο επίπεδο".

Την επόμενη σεζόν, στην οποία η Λανς προβιβάστηκε στην πρώτη κατηγορία ήταν η σειρά του 50χρονου Γάλλου, Φρανκ Εζ να αναλάβει τις τύχες των Γάλλων, ο οποίος δεν μετατόπισε τον τον Μισλέν από το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, παρατάσσοντας την ομάδα του σε σχηματισμό 3-4-2-1.

Περισσότερες συμμετοχές σαν δεξιός μέσος, παρά σαν δεξιός μπακ

Η ΑΕΚ αν προχωρήσει για την απόκτησή του. Δεδομένα πάει για έναν ακραίο αμυντικό με επιθετικές αρετές. Αυτό το μαρτυρά και η θέση του. Στις τελευταίες του δύο σεζόν στη Λανς, έχει στην ευθύνη του όλη τη δεξιά πλευρά.

Αυτό δίνει ένα έξτρα όπλο στον Μιλόγεβιτς, σε περίπτωση που επιλέξει να παίξει με τρεις στο κέντρο της άμυνας, αν και ο Σέρβος τεχνικός, προτιμάει να έχει πίσω του τετράδα στην άμυνα.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που τα πιο δυνατά του χαρακτηριστικά είναι τα γεμίσματα και το κράτημα της μπάλας. Ως ακραίος αμυντικός προσφέρει πολλά στα αμυντικά του καθήκοντα, ωστόσο δεν δείχνει την προσηλώση που δείχνει ένας ακραίος αμυντικός σαν τον Μιχάλη Μπακάκη, ο οποίος δίνει προτεραιότητα στο ανασταλτικό κομμάτι.

Στα ελαττώματά του είναι ότι δεν είναι καλός στα τελειώματα. Αυτό το δείχνει και η "αφλογιστία' στο σκοράρισμα. Έχει μόλις ένα γκολ με τη Λανς, στη Ligue 2. Ωστόσο ο ίδιος επιχειρεί να σουτάρει μακριά από μακρινές αποστάσεις. Του αρέσει να γεμίζει στην αντίπαλη περιοχή στα φορτώματα, ενώ είναι καλός και στην εκτέλεση στημένων φάσεων.

Η καριέρα του σε αριθμούς

Η Τουλούζ ανέδειξε τον Μισλέν, ο οποίος ξεπήδησε από τα τμήματα υποδομής της, ωστόσο δεν μπόρεσε ποτέ να αναδειχθεί και να καθιεωρωθεί στη βασική της ενδεκάδα. Ενδεικτικό είναι ότι σε δύο σεζόν στην Τουλούζ, σε επίπεδο ανδρών (2016-18), αγωνίστηκε μόλις 21 φορές σε όλες τις διοργανώσεις.

Μάλιστα η Τουλούζ την επόμενη σεζόν, τον παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού στην Αζαξιό για μια σεζόν (2018-19), στη Ligue 2. Εκεί έπαιξε 16 φορές, δίχως να καταγράψει κάποιο γκολ ή ασίστ. Μετά τη λήξη του δανεισμού επέστρεψε στην Τουλούζ, για να... φύγει.

Επόμενος (και τελευταίος έως τώρα) σταθμός στην καριέρα του) ήταν η Λανς, με την οποία έζησε τις καλύτερες στιγμές σε συλλογικό επίπεδο. Την πρώτη σεζόν κατέγραψε 26 συμμετοχές, έχοντας απολογισμό ένα γκολ και τρεις ασίστ. Εκείνη τη σεζόν η Λανς τερμάτισε δεύτερη στη Ligue 2 και ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία.

Την περσινή σεζόν έπαιξε 28 φορές, στην πρώτη του γεμάτη σεζόν στην πρώτη κατηγορία στη Ligue 1. Δεν σημείωσε κάποιο γκολ, μοίρασε τέσσερις ασίστ, ενώ αγωνίστηκε τρεις φορές ως κεντρικός αμυντικός και δύο ως αριστερός μέσος.

Είναι διεθνής με όλα τα κλιμάκια της εθνικής Γαλλίας, πλην του ανδρικού, ενώ πρόσφατα ήταν στην αποστολή της Γαλλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου αγωνίστηκε και στα τρία παιχνίδια που έδωσαν οι "τρικολόρ" στη φάση των ομίλων, μοιράζοντας μάλιστα μια ασίστ στην αναμέτρηση με τη Νότια Αφρική (4-3).

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ