ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Χατζισαφί "ρυθμίζει" τα πλάνα του Οφρυδόπουλου για το κρίσιμο ντέρμπι με Παναθηναϊκό

Ο Εχσάν Χατζισαφί
Ο Εχσάν Χατζισαφί EUROKINISSI SPORTS

Η θέση του Εχσάν Χατζισαφί θα καθορίσει τον καταρτισμό της ενδεκάδας της ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό (08/05, 19:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24). Η ενδεκάδα της Τούμπας και η τριάδα της μεσαίας γραμμής που δεν αλλάζει.

Την πρώτη της νίκη σε ντέρμπι στη διαδικασία των playoffs καλείται να πετύχει η ΑΕΚ και μάλιστα κόντρα σε έναν αντίπαλο που έχει τους ίδιους στόχους με αυτήν. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα, ενώ έχει και τη "δίοδο" του Κυπέλλου για να βγει στην Ευρώπη.

Ωστόσο η Ένωση το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ (08/05, 19:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) δεν πρέπει να δώσει βάση σε αυτό, αλλά να δείξει αποφασιστικότητα και "τσαγανό" για να πάρει το τρίποντο. Φυσικά για να νικήσει πρέπει να αποφύγει και τα χαζά λάθη, που δεν απέφυγε ούτε στην Τούμπα, όπως έγινε στη φάση του γκολ που δέχθηκε με τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ θα έχει στο πλευρό της τουλάχιστον 20 χιλιάδες φιλάθλους της, που θα προσπαθήσουν να την ενισχύσουν στη μάχη που δίνει για την Ευρώπη. Ενδεχόμενη αποτυχία θα βάλει την ΑΕΚ με "πλάτη στον τοίχο".

Και οι παίκτες της ΑΕΚ καλούνται να τους ανταμείψουν σε μια τελευταία προσπάθεια για συσπείρωση, στην προσπάθεια να πετύχουν το ελάχιστον, την εξασφάλιση στην Ευρώπη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, σε αντίθεση με το παιχνίδι της Τούμπας, όλοι οι ποδοσφαιριστές που ήταν διαθέσιμοι συμπεριλήφθησαν στην αποστολή του Σωκράτη Οφρυδόπουλου. Ο Νταμιέν Λε Ταλέκ που κόπηκε χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, είναι "μέσα" για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ενώ επέστρεψε και ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Αραούχο, Βράνιες, Γέβτιτς, Σιμόες και Γαλανόπουλος. Ο πρώτος υπενθυμίζεται δεν υπολογίζεται μέχρι το τέλος της σεζόν, καθώς δεν θα ξεπεράσει τη θλάση που υπέστη μέχρι τις 17 Μαΐου.

Ο Χατζισαφί ρυθμίζει το πλάνο του Οφρυδόπουλου

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος θα διατηρήσει και σε αυτό το παιχνίδι την τριάδα στη μεσαία γραμμή και δύσκολα θα επαναφέρει το 4-2-3-1, ενώ η ενδεκάδα θα είναι σε μεγάλο βαθμό ίδια σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς.

Στην τετράδα της άμυνας οι τρεις από τους τέσσερις θερωρούνται σίγουροι. Ο Ρότα θα αγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας και οι Τζαβέλλας - Μήτογλου θα συνθέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα αριστερά ο Χατζισαφί με τον Μοχαμάντι παίζουν για μια θέση.

Η τριάδα της μεσαίας γραμμής θα αποτελείται από τον Σιμάνσκι στο "έξι" και τον Κριχόβιακ στο οκτώ. Ο τρίτος της μεσαίας γραμμής θα είναι είτε ο Μάνταλος είτε ο Χατζισαφί. Επομένως η χρησιμοποίηση του Ιρανού θα κρίνει την ενδεκάδα. Υπενθυμίζεται ότι στα δύο τελευταία ματς που η ΑΕΚ έπαιξε σε σχηματισμό 4-3-3, ο αρχηγός της Ένωσης, έπαιξε στη μεσαία γραμμή και ο Χατζισαφί στο αριστερό άκρο, με τον Μοχαμάντι να μένει στον πάγκο.

Η τριάδα της γραμμής κρούσης θα αποτελείται από τον Λιβάι Γκαρσία στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Στίβεν Τσούμπερ στο αριστερό. Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός πρόσφατα αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, η οποία ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς από την Άιντραχτ. Στην κορυφή θα αγωνιστεί ο Άμραμπατ, ο οποίος κερδίζει πόντους από τον Ανσαριφάρντ.

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ: Τσιντώτας, Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Ρότα, Μισελέν, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ, Φράνσον, Κριχόβιακ, Μάνταλος, Σάκχοφ, Άμραμπατ, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Τσούμπερ, Τάνκοβιτς.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ