ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Ανσαριφάρντ επιστρέφει στο προσκήνιο μετά τον Ιούλιο

Ο Ιρανός επιθετικός της ΑΕΚ, Καρίμ Ανσαριφάρντ
Ο Ιρανός επιθετικός της ΑΕΚ, Καρίμ Ανσαριφάρντ EUROKINISSI SPORTS

Η πιθανή απουσία του Σέρχιο Αραούχο επαναφέρει τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στο προσκήνιο και την ενδεκάδα. Ο Ιρανός φορ έχει να αγωνιστεί βασικός από τον Ιούλιο σε επίσημο παιχνίδι της ΑΕΚ, το οποίο ήταν και το πρώτο της χρονιάς κόντρα στη Βέλεζ, ενώ ολιγόλεπτες είναι και οι συμμετοχές του με την εθνική Ιράν στο ίδιο διάστημα. Το SPORT24 αναλύει.

Η ΑΕΚ συνεχίζει την προετοιμασία της για την αναμέτρηση της έβδομης αγωνιστικής της Super League Interwetten κόντρα στον Βόλο, με τον Σέρχιο Αραούχο να είναι πολύ πιθανό να απουσιάσει από την αναμέτρηση με την ομάδα της Μαγνησίας.

Ο "Τσίνο" αισθάνθηκε ένα σφίξιμο σε παλιό του χτύπημά του και θα προπονηθεί συντηρητικά και σήμερα (22/10), ενώ στην τελευταία προπόνηση θα κριθεί ο βαθμός ετοιμότητάς του για το κρίσιμο παιχνίδι της ΑΕΚ. Οι εξετάσει στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός έχει τεθεί ο Ντάρκο Γέβτιτς, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει μετά το διάλειμμα των εθνικών ομάδων, ενώ τα πάντα είναι ανοιχτά και με τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς.

Ο Αυστριακός κίπερ έχει πρόβλημα τραυματισμού στο μηνίσκο, για την ώρα νιώθει καλά και δεν περνάει την πόρτα του χειρουργείου, για μια επέμβαση παρόμοια με αυτή του Λιβάι Γκαρσία τον Σεπτέμβριο και τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα για εκείνον.

Η απουσία του Αργεντινού φορ φέρνει στο προσκήνιο τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος ναι μεν είναι ενεργός καθώς έχει χρόνο συμμετοχής, ωστόσο τελευταία φορά που αγωνίστηκε βασικός, ήταν στο πρώτο παιχνίδι με τη Βελέζ Μόσταρ στη Βοσνία για τα προκριματικά του Europa Conference League.

Από φιλικά ήταν βασικός στην τελευταία φιλική αναμέτρηση της ΑΕΚ ενόψει πρωταθλήματος, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, με τον Αραούχο να περνάει στον αγωνιστικό χώρο στο 16', αντί του τραυματία Αλμπάνη. Σε εκείνη τη φιλική αναμέτρηση οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0.

Μετά την έλευση του Αραούχο ο Ιρανός φορ περιορίστηκε σε νούμερο δύο στην αιχμή από τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, κάτι που δύσκολα θα αλλάξει και ο Αργύρης Γιαννίκης. Ο Σέρβος τεχνικός δεν χρησιμοποιούσε σύστημα με δυάδα στην επίθεση, ενώ στο 4-4-2 του Αργύρη Γιαννίκη, ο Άμραμπατ είναι ο επικρατέστερος για να πλαισιώσει τον Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ανσαριφάρντ είναι τακτικό μέλος της Εθνικής Ιράν, μαζί με την υπόλοιπη Περσική "παροικία" (Χατζισαφί, Μοχαμάντι), ωστόσο και εκεί δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί βασικός, βλέποντας την πλάτη του Μεχντί Ταρεμί της Πόρτο, ενώ πολύ συχνά χρησιμοποιείται και στα άκρα της επίθεσης αντί για την κορυφή.

Σκόραρε την τελευταία φορά που αγωνίστηκε βασικός

Ο Ανσαριφάρντ είχε πετύχει το μοναδικό γκολ της ΑΕΚ στη Βοσνία κόντρα στη Βέλεζ. Σε εκείνο το παιχνίδι ήταν διαθέσιμος ο Αραούχο αλλά ήταν πολύ λίγες ημέρες στην ομάδα, οπότε κρίθηκε ανέτοιμος από τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Σε εκείνο το παιχνίδι ο Ανσαριφάρντ άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ, ενώ του ακυρώθηκε λανθασμένα ένα ακόμα γκολ που σημείωσε για οφσάιντ. Ο Ιρανός φορ δεν ήταν ποτέ εκτεθειμένος και σίγουρα αν εκείνο το γκολ μετρούσε, πολλά μπορεί να άλλαζαν, ακόμα και στην ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ.

Στο επόμενο παιχνίδι που ξεκίνησε βασικός, στο φιλικό με τον Αστέρα δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, όπως φυσικά και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της ΑΕΚ. Αυτή η αλλαγή φυσικά έχει κάποια "λογική", μιας και αφού η ΑΕΚ ήταν μπροστά στο σκορ δεν υπήρχε λόγος να υπάρχουν δύο φορ στο γήπεδο.

Η άλλη ανάγνωση είναι ότι ο Σέρβος τεχνικός ήταν προβλέψιμος από τον αντίπαλο, κάτι που φαινόταν και από τις ίδιες επιλογές που έκανε στη βασική ενδεκάδα.

Τυποποιημένη αλλαγή Ανσαριφάρντ - Αραούχο όταν η ΑΕΚ ήταν μπροστά στο σκορ

Ο μεσότιτλος τα περιγράφει όλα. Σε όλα τα παιχνίδια που η ΑΕΚ είχε το προβάδισμα στο σκορ επί Βλάνταν Μιλόγεβιτς, αλλά και στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο με τον Αργύρη Γιαννίκη στο τιμόνι, ο Ανσαριφάρντ περνούσε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Αραούχο. Αυτό συνέβη κόντρα σε Ιωνικό, ΟΦΗ, Παναιτωλικό και Ατρόμητο.

Επί παραδείγματι, με τον ΟΦΗ πέρασε στο γήπεδο όταν το σκορ ήταν στο 0-2, με τον ίδιο να διευρύνει το προβάδισμα για την Ένωση σε 3-0, με ωραίο μάλιστα τελείωμα.

Όταν η ΑΕΚ ήταν πίσω στο σκορ (ΠΑΟΚ) ή ισόπαλη (Λαμία) ο Αραούχο έμενε στο γήπεδο. Σε αυτά τα παιχνίδια εκτός αγωνιστικού χώρου πέρασε ο Ντάρκο Γέβτιτς. Με τους Θεσσαλονικείς, η ΑΕΚ έψαξε το γκολ της ισοφάρισης και γι' αυτό παρέμεινε ο Αραούχο στο γήπεδο, ενώ κόντρα στους Φθιωτούς μπήκε τρία λεπτά πριν ο "Τσίνο' πετύχει το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Και στην αναμέτρηση με τη Βέλεζ στο ΟΑΚΑ, ο Ανσαριφάρντ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Τάνκοβιτς στο 61' και ενώ το σκορ ήταν στο 0-0. Μαζί με τον Αραούχο παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι τέλους, ήτοι τη διαδικασία των πέναλτι, η οποία άφησε την Ένωση εκτός Ευρώπης.

Πενιχρή παρουσία και με το Ιράν στα τελευταία διαλείμματα

Όπως προαναφέρθηκε, ούτε με το Ιράν έχει καταφέρει να "γράψει" 90λεπτά στα τελευταία δύο διαλείμματα των εθνικών ομάδων. Τον Σεπτέμβριο κατέγραψε δύο ολιγόλεπτες συμμετοχές. Κόντρα στη Συρία πέρασε στο 86' στον αγωνιστικό χώρο αντί του Τζάχανμπακς, ενώ κόντρα στο Ιράκ μπήκε στο 87', αν και σε αυτό το παιχνίδι πρόλαβε να μοιράσει μια ασίστ.

Τον Οκτώβριο η παρουσία του ήταν ακόμα πιο ολιγόλεπτη, καθώς αγωνίστηκε μόνο κόντρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μπαίνοντας ως αλλαγή στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του δευτέρου μέρους.

Αυτό και μόνο δείχνει ότι έχει αραχνιάσει, αλλά να που ενδεχομένως θα χρειαστεί να καλύψει το κενό του Αραούχο, ακόμα και αν ο Αργεντινός βρεθεί στην αποστολή της ΑΕΚ και κριθεί ανέτοιμος να ξεκινήσει βασικός. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν τα επόμενα 24ωρα.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ