ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα κρατάει το "10" για τον Πινέδα και ο Μεξικανός είναι ενήμερος

Ο Ορμπελίν Πινέδα
Ο Ορμπελίν Πινέδα © 2021 RICK SCUTERI/AP IMAGES

Η συχνή επαφή του Ματίας Αλμέιδα με τον Ορμπελίν Πινέδα, το νούμερο φανέλας που του κρατάει και η επιμονή του Μεξικανού να έρθει στην Ελλάδα για την ΑΕΚ. Αναλυτικά στο SPORT24.

Είναι ο ποδοσφαιριστής που ο Ματίας Αλμέιδα θέλει στην ΑΕΚ όσο κανέναν άλλον. Είναι και ο μοναδικός σε θέση που η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, ο οποίος δεν έχει ανταγωνιστή. Για όλους τους άλλους υπάρχουν ισοδύναμες εναλλακτικές λύσεις, για τον Ορμπελίν Πινέδα όμως όχι!

Ο Αργεντινός τεχνικός τον προορίζει (κυρίως) για τη θέση του επιτελικού χαφ κι έχει ξεκαθαρίσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι μέχρι τη στιγμή που θα αποδειχθεί ότι αυτή η προσθήκη είναι εντελώς ανέφικτη, δεν πρέπει να υπάρξει άλλος στόχος. Άλλωστε, μετά την προσθήκη του Γκατσίνοβιτς, την ύπαρξη των Μάνταλου, Γαλανόπουλου, Σιμάνσκι, Φράνσον κι ενδεχομένως του Γιόνσον (ή άλλου αμυντικού χαφ), παρέχεται η δυνατότητα στην ΑΕΚ να περιμένει λίγο παραπάνω αυτή την υπόθεση.

Θα δοθεί λοιπόν περιθώριο με σύμμαχο τον ίδιο τον Μεξικανό μέσο. Αυτός είναι άλλωστε που ξεκαθάρισε προς όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές στην πατρίδα του ότι δεν επιστρέφει εκεί. Έκοψε τον βήχα όλων, μαζί και της Θέλτα η οποία τον πίεζε προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να τον παραχωρήσει με όσο πιο ακριβή πώληση γίνεται. Αυτό το σενάριο πλέον, έχει εξασθενήσει.

Η συχνή επαφή και η φανέλα με το νο. 10

Τα χρήματα που η ισπανική ομάδα ζητά, είναι εξωπραγματικά. Ο Πινέδα δεν της κόστισε περισσότερο από 1,5 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο διοχετεύτηκε σε ατζέντηδες και πριμ υπογραφής τον περασμένο Γενάρη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεταγραφή του, καθώς ο παίκτης έμενε ελεύθερος. Το να ζητάει τέσσερις φορές παραπάνω αυτό το ποσό, για παίκτη που δεν αξιοποίησε, δεν είναι και το νορμάλ της υπόθεσης.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε αγορά με ποσό μεγαλύτερο των 2 εκατ. ευρώ κι αυτό με οψιόν αγοράς, όχι αμέσως. Δίνει όμως σοβαρό ενοίκιο ακόμα και για δύο σεζόν όπως αποκάλυψε το SPORT24 και διαπιστώνει καθημερινά τις συνθήκες να ωριμάζουν ολοένα και περισσότερο.

Όλη η ουσία, κρύβεται στην προσπάθεια του ίδιου του παίκτη. Η συχνή επαφή του με τον Αλμέιδα -η πιο πρόσφατη λέγεται ότι έγινε την περασμένη Τρίτη, μόλις δύο ημέρες πριν- και η χάραξη της στρατηγικής αναμονής, ίσως εν τέλει αποδώσει καρπούς. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Αλμέιδα έχει ήδη ενημερώσει τον Πινέδα ότι κρατάει το Νο 10 για εκείνον, περιμένοντας να ταξιδέψουν μαζί σε νέες ποδοσφαιρικές περιπέτειες, όπως τότε στην Τσίβας. Οψόμεθα...

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ