FOOTBALL ANALYSIS

ΑΕΚ: No Τσούμπερ, no party για την Ένωση

Ο Στίβεν Τσούμπερ στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Ο Στίβεν Τσούμπερ στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε μία απογοητευτική εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος κατάφερε να εξουδετερώσει το μεγάλο ατού της Ένωσης, Στίβεν Τσούμπερ. Ο Ηλίας Καλλονάς γράφει για τον Ελβετό εξτρέμ που έκανε μία σειρά από αρνητικά ρεκόρ.

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική της Super League Interwetten, παρουσιάζοντας προβληματική εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς "πλήρωσε" τα αμυντικά κενά, την έλλειψη τρεξιμάτων και αλληλοκαλύψεων στη μεσαία γραμμή, αλλά και την ελάχιστη επιθετική απειλή. Οι Μισελέν και Χατζισαφί αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα κόντρα στους Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Άντριγια Ζίβκοβιτς, ενώ ο Νταμιέν Λε Ταλέκ ήταν η "τρύπα" στο κέντρο για την Ένωση, έχοντας κακές τοποθετήσεις και πολλές λάθος επιλογές.

Απόδειξη της μέτριας έως κακής παρουσίας του είναι το γεγονός πως τελείωσε το παιχνίδι με μόλις 30 ενέργειες με την μπάλα, την στιγμή που ο Νταμιάν Σιμάνσκι είχε 32, αγωνιζόμενος 26 λεπτά λιγότερα. Ο Πολωνός προσέφερε πολλά περισσότερα σε τρεξίματα και πίεση από τον συμπαίκτη του, αλλά παρ' όλα αυτά ο Μιλόγεβιτς επέλεξε να αντικαταστήσει εκείνον, ρίχνοντας τον Γεβγέν Σάχοφ στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο, η κίνηση-ματ του Ραζβάν Λουτσέσκου, πέρα από τη χρησιμοποίηση του Μπίσεσβαρ και την τοποθέτηση του Ντάγκλας Αουγκούστο ψηλά στο γήπεδο, ήταν η εξουδετέρωση του μεγάλου ατού της Ένωσης, Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος, εν αντιθέσει με τα προηγούμενα παιχνίδια, δεν βοήθησε ούτε στον τομέα της δημιουργίας, αλλά ούτε και σε εκείνον της εκτέλεσης.

Μόλις μία ενέργεια στην αντίπαλη περιοχή

Ο Ελβετός εξτρέμ, όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform ολοκλήρωσε τον αγώνα με μόλις 27 ενέργειες με την μπάλα, που αποτελούν αρνητικό ρεκόρ για τον ίδιο σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος. Είναι χαρακτηριστικό πως στους αγώνες με Ιωνικό και ΟΦΗ που αγωνίστηκε 45' και 75' αντίστοιχα, ο 30χρονος μεσοεπιθετικός είχε 55 και 44 επαφές με την μπάλα, ενώ απέναντι στη Λαμία είχε 51.

Ειδικά στο πρώτο μέρος η εικόνα του Τσούμπερ ήταν αποκαρδιωτική, καθώς είχε μόλις 6(!) ενέργειες με την μπάλα, τις λιγότερες από κάθε άλλο παίκτη της ΑΕΚ, ενώ το χειρότερο είναι πως ολοκλήρωσε το ματς με μόλις μία ενέργεια στην αντίπαλη περιοχή. Κι αυτή στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν προσπάθησε να ντριμπλάρει έναν αντίπαλό του, αλλά χωρίς επιτυχία. Η ικανότητα στο ένας εναντίον ενός και η δυνατότητα που έχει να συγκλίνει και να εκτελεί ήταν στοιχεία που έλειψαν από την Ένωση απέναντι στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, ολοκλήρωσε τον αγώνα δίχως τελική προσπάθεια.

Έφτιαξε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ, αλλά ως εκεί

Βέβαια, παρά τα αρνητικά ρεκόρ και τη μέτρια παρουσία, ο Ελβετός ήταν εκείνος που δημιούργησε τη μεγαλύτερη στιγμή της ΑΕΚ στην αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, στο 68ο λεπτό έκλεψε την μπάλα λίγο πάνω από τη μεσαία γραμμή, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Ανσαριφάρντ, αλλά ο Ιρανός δεν κατάφερε να νικήσει τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Γενικότερα, όμως, σε δημιουργικό επίπεδο δεν είχε μεγάλη συμβολή, αφού περιορίστηκε εξαιρετικά από τον Λούκας Τέιλορ, με τον Άντριγια Ζίβκοβιτς να "ντουμπλάρει" τον συμπαίκτη του και τους Κούρτιτς - Σβαμπ να δίνουν βοήθειες όποτε χρειαζόταν. Αποτέλεσμα, όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform, να κάνει μόλις 5/12 επιτυχημένες πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Συνολικά, ο Τσούμπερ τελείωσε το παιχνίδι με 11/19 επιτυχημένες πάσες, δείγμα της κακής βραδιάς του. Προφανώς, στα τρία προηγούμενα ματς απέδειξε ότι αποτελεί έναν ιδιαίτερο απειλητικό και επικίνδυνο ποδοσφαιριστή, που θα βοηθήσει την ΑΕΚ.

Παρ' όλα αυτά, η εικόνα απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν ένα καλό "μάθημα" και "καμπανάκι" για την Ένωση για να σταματήσει να τα περιμένει όλα από εκείνον. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο και ο Μιλόγεβιτς καλείται να βρίσκει λύσεις προκειμένου να διατηρήσει την ΑΕΚ σε τροχιά τίτλου. Η ποιότητα υπάρχει. Το ζήτημα είναι η ομοιογένεια και η ανάδειξη νέων πρωταγωνιστών.

Δείτε την Game Night με τους Παντελή Βλαχόπουλο, Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ:

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ