ΑΕΚ

ΑΕΚ: Να σφραγίσει με νίκη την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι σκέψεις του Αλμέιδα με Ιωνικό

Η εντυπωσιακή OPAP Arena
Η εντυπωσιακή OPAP Arena INTIME

Η ΑΕΚ γράφει ιστορία στις 3 Οκτωβρίου 2022, καθώς βάζει τέλος στην αναμονή για την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια και θέλει να τη συνδυάσει με νίκη κόντρα στον Ιωνικό (03/10, 20:00, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24).

Η ΑΕΚ θα ζήσει ιστορική στιγμή το βράδυ της Δευτέρας (03/10), καθώς αυτή η ημέρα θα μείνει στην ιστορία ως η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Την Παρασκευή έγιναν τα εγκαίνια της OPAP Arena σε μια όμορφη εκδήλωση και τώρα είναι η σειρά για το πρώτο παιχνίδι στο νέο της γήπεδο κόντρα στον Ιωνικό (03/10, 20:00, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24), στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της έκτης αγωνιστικής της Super League.

Η προσμονή των κιτρινόμαυρων είναι μεγάλη, καθώς στην πρώτη προπόνηση στο νέο της γήπεδο και τελευταία πριν από το παιχνίδι με την ομάδα της Νίκαιας χιλιάδες φίλαθλοι της ΑΕΚ βρέθηκαν στις εξέδρες για να δώσουν έξτρα ώθηση στους παίκτες ενόψει του αυριανού αγώνα.

Εκτός της σημασίας της νίκης για "ιστορικούς" λόγους υπάρχουν και οι βαθμολογικοί λόγοι. Η ΑΕΚ με νίκη επί του Ιωνικού έχει τη δυνατότητα να σκαρφαλώσει τη δεύτερη θέση, διατηρώντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στους έξι βαθμούς.

Φυσικά ακόμα πιο όμορφη αναμένεται να είναι η ατμόσφαιρα στο πρώτο παιχνίδι, καθώς η συμμετοχή του κόσμου στο γήπεδο αναμένεται να είναι αθρόα (αν όχι sold-out). Απέναντί της βρίσκει μια ομάδα που έχει ανάγκη από βαθμούς, καθώς αυτή τη στιγμή είναι στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στα καθαρά αγωνιστικά, σε σχέση με το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ο Τσούμπερ ξεπέρασε τη θλάση και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα σε αυτό το παιχνίδι, ενώ για πρώτη φορά μπήκε σε αποστολή ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Αντίθετα εκτός έμειναν ο Γιώργος Τζαβέλλας που έμεινε εκτός λόγω του τραυματισμού του στο χέρι και ο Φαν Βερτ που επίσης υπέστη θλάση.

Η Ένωση δεν απέφυγε τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Ο Χατζισαφί τέθηκε εκτός λόγω ίωσης, ενώ ο Γενς Γιόνσον ένιωσε μια αδιαθεσία και του συστάθηκε να παραμείνει κλινήρης. Η διαφορά είναι ότι ο Δανός μέσος απουσίασε και από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό με πρόβλημα τραυματισμού.

Έτσι ο Αργεντινός τεχνικός αναμένεται να προχωρήσει σίγουρα σε δύο αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς και φυσικά παραμένει να φανεί αν θα ανακατέψει την τράπουλα, χρησιμοποιώντας άλλο σύστημα.

Οι σκέψεις του Ματίας Αλμέιδα για την ενδεκάδα με τον Ιωνικό

Κάτω από τα δοκάρια για ένα ακόμα παιχνίδι θα καθίσει ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Στο κέντρο της άμυνας ο Βίντα παραμένει αμετακίνητος και στο πλάι του θα έχει τον Αρόλντ Μουκουντί, ο οποίος θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συμμετοχή ως βασικός. Με τον Παναιτωλικό έπαιξε 45 λεπτά λόγω του τραυματισμού του Τζαβέλλα και είχε μια θετική εμφάνιση, ενώ πέτυχε και γκολ.

Στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Ρότα έχει προβάδισμα για βασικός κόντρα στον Σιντιμπέ, ενώ ο Μοχαμάντι θα καλύψει το κενό του Χατζισαφί. Στη μεσαία γραμμή αναμένεται να αγωνιστούν όπως και με τον Παναιτωλικό ο Σιμάνσκι έχοντας στο πλάι του τον Πινέδα.

Στα άκρα περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστούν έχουν ο Γκατσίνοβιτς με τον Ελίασον, ενώ ο Άμραμπατ αναμένεται να περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή. Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να αγωνιστούν ο Αραούχο με τον Λιβάι Γκαρσία. Ο τελευταίος θα αγωνίζεται περισσότερο στην περιοχή και ο κάπτεν της Ένωσης πιο περιφερειακά. Φυσικά δεν αποκλείεται ο Αλμέιδα να προχωρήσει σε κάποια έκπληξη.

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μουστακόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον, Κοσίδης.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ OPAP ARENA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ