ΑΕΚ

ΑΕΚ: Να κλείσει τη σεζόν όσο πιο "γλυκά" γίνεται, στη "σκιά" της επόμενης ημέρας

Ο Λιβάι Γκαρσία
Ο Λιβάι Γκαρσία EUROKINISSI

Μαζί με τις ζυμώσεις που γίνονται ως προς τις αλλαγές στα στελέχη της διοίκησης της ΑΕΚ και με ένα βαρύ κλίμα στα αποδυτήρια, η Ένωση κλείνει την επίπονη φετινή χρονιά με εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (17/5, 20:00, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24).

Στη σκιά της "επόμενης ημέρας" της, η ΑΕΚ δίνει ένα παιχνίδι που θα προτιμούσε να μην έδινε αν είχε τη δυνατότητα. Η Ένωση κλείνει μια άκρως επίπονη και αποτυχημένη χρονιά με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (17/5, 20:00, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24), ένα παιχνίδι χωρίς κίνητρο και με ελάχιστα κέρδη.

Το πρωί της Δευτέρας οι οπαδοί της ΑΕΚ πήγαν στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Μαρούσι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν παραιτήσεις των στελεχών της εταιρείας, ενώ άπαντες περιμένουν τις τελικές αποφάσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη. Μένει να φανεί τι θα κάνουν οι οπαδοί της Ένωσης στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όπου αναμένεται να εκφράσουν ξανά την απογοήτευσή τους.

Το μοναδικό ίσως κέρδος (σε περίπτωση νίκης) είναι ότι η ΑΕΚ θα βάλει τέρμα στο αρνητικό σερί των ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τον οποίο έχει να κερδίσει από τον Φεβρουάριου του 2018. Εκείνη την περίοδο στις 4 Φλεβάρη είχε νικήσει στο Καραϊσκάκη με ανατροπή (1-2) και τρεις μέρες μετά στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο με το ίδιο σκορ. Έκτοτε οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων έχουν νικητή μόνο τον Ολυμπιακό ή λήγουν ισόπαλες.

Για να έρθει βέβαια η νίκη θα πρέπει να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το αγωνιστικό της πρόσωπο, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι ιδιαίτερα βαρύ μετά τον αποκλεισμό (και) από την Ευρώπη. Δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όμως οι παίκτες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου οφείλουν να δείξουν σοβαρό πρόσωπο στην τελευταία παράσταση της χρονιάς.

Στα καθαρά αγωνιστικά, τα προβλήματα δεν λείπουν για τον 48χρονο τεχνικό της Ένωσης. Στους ήδη "γνωστούς" τραυματίες, Βράνιες. Γέβτιτς και Σιμόες, προστέθηκαν οι Νταμιάν Σιμάνσκι (ο οποίος υπέστη θλάση στους οπίσθιους μηριαίους) και ο Τζαβέλλας που ταλαιπωρείται στους προσαγωγούς του.

Εκτός έμεινε και ο Αραούχο που δεν είναι 100% έτοιμος, παρόλο που χρησιμοποιήθηκε έστω και για λίγο στο Βικελίδης. Κόντρα στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει λόγος για ρίσκο, καθώς ελοχεύει ο κίνδυνος υποτροπής. Φυσικά εκτός έμειναν και οι Μάνταλος και Άμραμπατ, οι οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες.

Στα ευχάριστα είναι φυσικά η επιστροφή του Κώστα Γαλανόπουλου σε αποστολή μετά από πολλούς μήνες. Ο διεθνής χαφ τελευταία φορά που ήταν σε αποστολή της ομάδας ήταν στις 12 Σεπτεμβρίου κόντρα στον Ιωνικό, με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς να τον χρησιμοποιεί για 45 λεπτά. Το πιθανότερο είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή και ο στόχος είναι να είναι έτοιμος αγωνιστικά για του χρόνου.

Παράλληλα για το τελευταίο παιχνίδι επιστρατεύτηκαν πέντε ποδοσφαιριστής της Β' ομάδας, οι οποίοι έχουν βρεθεί και σε αποστολές της πρώτης ομάδας στο παρελθόν. Πρόκειται για τους Κορνέζο, Μιτάι, Γερολέμου, Μουστακόπουλο και Κοσίδη.

Το πλάνο του Οφρυδόπουλου για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

Ο Σωκράτης Οφρυδόποτυλος δοκίμασε λίγα πράγματα στη μια ημέρα που ουσιαστικά προετοιμάστηκε η Ένωση για το παιχνίδι, καθώς η Κυριακή λόγω αποκατάστασης σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο δεν άφηνε πολλά περιθώρια για να στραφούν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, επομένως μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν για την ενδεκάδα.

Το πιθανότερο είναι ότι θα πάει με την "πεπατημένη" του 4-3-3 για να κλείσει με καλό αποτέλεσμα τη χρονιά. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Στάνκοβιτς. Το κέντρο της άμυνας θα αποτελείται από τους Μήτογλου και Σβάρνα, δεξί μπακ θα παραμείνει ο Ρότα, ενώ στα αριστερά θα επιστρέψει ο Μοχαμάντι.

Ο Κριχόβιακ θα παραμείνει στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, έχοντας στο πλάι του τον Χατζισαφί στο "οκτώ" και τον Λε Ταλέκ πιο πίσω στο "έξι". Θέση στην τριάδα διεκδικεί και ο Σάκχοφ. Από εκεί και πέρα, ο Τσούμπερ θα παραμείνει στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Λιβάι Γκαρσία θα μετατοπιστεί στην κορυφή.

Άλλωστε ο 24χρονος μεσοεπιθετικός άλλαζε κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών στα playoffs θέση με τον Άμραμπατ και έπαιζε εκείνος στην κορυφή, με τον Ολλανδομαροκινό μεσοεπιθετικό να παίζει στα δεξιά. Στο δεξί άκρο της επίθεσης αναμένεται να παίξει ο Τάνκοβιτς.

Η αποστολή της ΑΕΚ για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό: Τσιντώτας, Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Ρότα, Μισελέν, Μήτογλου, Χατζισαφί, Μιτάι, Κορνέζος, Λε Ταλέκ, Φράνσον, Κριχόβιακ, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Γερολέμου, Μουστακόπουλος, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Τσούμπερ, Τάνκοβιτς, Κοσίδης.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ