EUROPA LEAGUE

ΑΕΚ - Μπράγκα 2-4: Αμυντική τρικυμία και αποκλεισμός

Οι παίκτες της Μπράγκα πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην ΑΕΚ για το Europa League
Οι παίκτες της Μπράγκα πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων, γνώρισε βαριά ήττα με 4-2 από την Μπράγκα στο ΟΑΚΑ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League. (VIDEOS)

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί στους ομίλους του Europa League. Η Ένωση γνώρισε την ήττα με 4-2 από την Μπράγκα για την 5η αγωνιστική και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα "πλήρωσε" την κάκιστη αμυντική λειτουργία, με τους Πορτογάλους να το εκμεταλλεύονται και να φεύγουν νικητές από το ΟΑΚΑ.

Τα γκολ της ΑΕΚ σημείωσαν στο 31ο λεπτό ο Νέλσον Ολιβέιρα και στο 88' ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος, ενώ για την Μπράγκα τη διαφορά έκανε ο Γκαλένο που έδωσε δύο ασίστ και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ για το 1-4.

"ΠΡΩΤΗ" ΓΙΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΧΝΙΝΤ

Ο Μάσιμο Καρέρα έδωσε την ευκαιρία στον Κώστα Γαλανόπουλο να αγωνιστεί για πρώτη φορά βασκός μετά την επιστροφή του από τον πολύμηνο τραυματισμό, με τους Αντρέ Σιμόες και Πέτρο Μάνταλο να συμπληρώνουν την τριάδα στη μεσαία γραμμή.

Την ίδια στιγμή, ο Νασίμ Χνιντ έκανε ευρωπαϊκό ντεμπούτο με την Ένωση, αποτελώντας τον παρτενέρ του Ιονούτ Νεντελτσεάρου στο κέντρο της άμυνας. Στην επίθεση οι Μάρκο Λιβάγια και Χρήστος Αλμπάνης επιλέχθηκαν για τα άκρα, με τον Νέλσον Ολιβέιρα, όπως και στην Πορτογαλία, να είναι στην κορυφή.

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΤΡΙΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΛΙΒΕΪΡΑ

Η αναμέτρηση άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς για την ΑΕΚ, αφού με τη συμπλήρωση 10 λεπτών βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, "πληρώνοντας" τις κακές αμυντικές αντιδράσεις της. Στο 8' η Μπράγκα εκτέλεσε με πάσα το κόρνερ, με τον Ιούρι Μεδέιρος να κάνει τη σέντρα και τον Βίτορ Τορμένα να ξεφεύγει από το μαρκάρισμα του Χνιντ και πλασάρει τον Παναγιώτη Τσιντώτα για το 0-1.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Γκαλένο ξεκίνησε μία ατομική προσπάθεια απ' τα αριστερά, απέφυγε τον Μιχάλη Μπακάκη, έκανε το γύρισμα και ο Ρικάρντο Εσγκάιο με πλασέ προ κενής εστίας έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην πορτογαλική ομάδα.

Η ΑΕΚ, παρά την ψυχρολουσία, προσπάθησε να αντιδράσει και έχασε μία τεράστια ευκαιρία στο 18ο λεπτό, όταν ο Χρήστος Αλμπάνης γύρισε στον αμαρκάριστο Ολιβέιρα, αλλά ο Πορτογάλος έστειλε την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ματέους έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ την όμορφη κεφαλιά του Μάρκο Λιβάγια.

Ο ΟΛΙΒΕΪΡΑ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΤΗΝ "ΚΑΤΑΡΑ" ΚΙ Ο ΔΗΜΙΟΣ ΓΚΑΛΕΝΟ

Η Ένωση διατήρησε τον έλεγχο και πίεσε για τη μείωση του σκορ. Και τελικά τα κατάφερε με τη... βοήθεια της άμυνας της Μπράγκα. Οι Τορμένα και Βιάνα δεν συννενοήθηκαν, με τον Ολιβέιρα να εκμεταλλεύεται το λάθος, να περνάει και τον Ματέους και να πλασάρει προ κενής εστίας για το 1-2.

Ο Πορτογάλος φορ πανηγύρισε, μάλιστα, κάνοντας τη χαρακτηριστική κίνηση πως έφυγε η... κατάρα, αφού είχε να σκοράρει απ' τον Σεπτέμβριο και τον αγώνα με τη Σεντ Γκάλεν, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Το γκολ του Ολιβέιρα αναπτέρωσε τις ελπίδες των "κιτρινόμαυρων" που ανέβηκαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έψαξαν την ισοφάριση, αλλά η Μπράγκα εκμεταλλεύτηκε τα κενά και "χτύπησε" στην κόντρα επίθεση και πάλι με πρωταγωνιστή τον Γκαλένο. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έφυγε στην αντεπίθεση και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Ρικάρντο Όρτα, ο οποίος πλάσαρε τον Τσιντώτα για το 1-3 λίγο πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΡΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΜΠΡΑΓΚΑ

Ο Καρέρα, με την έναρξη του δεύτερου μέρους, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο αντί του αρνητικού Μπακάκη προκειμένου να βοηθήσει περισσότερο τόσο στον αμυντικό όσο και στον επιθετικό τομέα, ενώ με τη συμπλήρωση 60 λεπτών πέρασε και τους Τάνκοβιτς και Ανσαριφάρντ για να "φρεσκάρει" την επίθεση. Παρ' όλα αυτά, πέρα από δύο άστοχα σουτ των Ολιβέιρα (51') και Αλμπάνη (54') στο μεσοδιάστημα, οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν χώρους προς την εστία του Ματέους.

Από την άλλη πλευρά, η Μπράγκα έδειξε περισσότερο να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα, παρά να ψάξει κι άλλα γκολ. Ο μοναδικός που ήταν και παρέμεινε δραστήριος ήταν ο Γκαλένο, απ' τα πόδια του οποίου προήλθε και η πρώτη ευκαιρία της πορτογαλικής ομάδας στο δεύτερο μέρος, με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει σταθερά.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΚΑΡΣΙΑ ΚΑΙ ΓΚΟΛΑΡΑ ΓΚΑΛΕΝΟ

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς για την ΑΕΚ, η επιστροφή του Λιβάι Γκαρσία ύστερα από δύο μήνες αποχής εξαιτίας τραυματισμού. Ωστόσο, ο εξτρέμ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει σε μικρό διάστημα που αγωνίστηκε, εν αντιθέσει με το Γκαλένο που σημείωσε ένα εξαιρετικό τέρμα με σουτ στην κίνηση, έξω απ' την περιοχή.

Πριν και μετά το γκολ του Βραζιλιάνου εξτρέμ, ο Τσιντώτας είχε αρνηθεί την παραβίαση της εστίας του σε δύο τετ α τετ με τους επιθετικούς της Μπράγκα. Στον αντίποδα, το μοναδικό που κατάφερε η Ένωση ήταν να μειώσει σε 4-2 στο 88' με όμορφο σουτ στην κίνηση του Βασιλαντωνόπουλου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (46' Βασιλαντωνόπουλος), Χνιντ, Νεντελτσεάρου, Ινσούα, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (75' Γκαρσία), Αλμπάνης (60' Τάνκοβιτς), Λιβάγια, Ολιβέιρα (60' Ανσαριφάρντ).

ΜΠΡΑΓΚΑ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Ρικάρντο Εσγκάιο, Μπρούνο Βιάνα (46' Κάρμο), Τορμένα, Νούνο Σεκέιρα, Αντρέ Κάστρο (78' Νοβάις), Αλ Μουσράτι (57' Φρανσέρτζιο), Μεδέιρος (57' Αντρέ Όρτα), Γκαλένο, Ρικάρντο Όρτα, Παουλίνιο (71' Γκιλιέρμε).

ΓΚΟΛ: 31' Ολιβέιρα, 88' Βασιλαντωνόπουλος - 8' Τορμένα, 10' Εσγκάιο, 45' Όρτα, 83' Γκαλένο

ΚΑΡΤΕΣ: 58' Βασιλαντωνόπουλος, 70' Ινσούα, 74' Mάνταλος / 30' Μπρούνο Βιάνα, 50' Αλ Μουσράτι, 74' Εσγκάιο, 74' Κάστρο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκεόργκι Καμπάκοφ (Βουλγαρία)

ΒΟΗΘΟΙ: Μάρτιν Μαργκαρίτοφ (Βουλγαρία), Ντίγιαν Βάλκοφ (Βουλγαρία)

ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Ιβαΐλο Στογιάνοφ (Βουλγαρία)

TAGS EUROPA LEAGUE ΑΕΚ ΜΠΡΑΓΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ