ΑΕΚ

ΑΕΚ μεταγραφές: Πώς η απόκτηση του Γιόνσον αγγίζει τα 4,5 εκατ. ευρώ σε βάθος τετραετίας

2H8A1WG Cadiz, Cadiz, Spain. 28th Nov, 2021. Jens Jonsson of Cadiz CF during the La Liga Santader match between Cadiz CF and tletico de Madrid at Nuevo Mirandilla in Cadiz, Spain, on November 28, 2021. (Credit Image: © Jose Luis Contreras/DAX via ZUMA Press Wire)
2H8A1WG Cadiz, Cadiz, Spain. 28th Nov, 2021. Jens Jonsson of Cadiz CF during the La Liga Santader match between Cadiz CF and tletico de Madrid at Nuevo Mirandilla in Cadiz, Spain, on November 28, 2021. (Credit Image: © Jose Luis Contreras/DAX via ZUMA Press Wire) ©JOSE LUIS CONTRERAS/DAX/ZUMA/ALAMY/VISUALHELLAS.GR

Η ΑΕΚ έκανε δικό της τον Δανό μέσο Γενς Γιόνσον, ο οποίος αποκτάται με υψηλό συμβόλαιο, μεγάλο πριμ υπογραφής και σημαντική προμήθεια για τους εκπροσώπους του.

Εύλογα θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι η απόκτηση του Δανού μέσου Γενς Γιόνσον θα ήταν περισσότερο δαπανηρή για την ΑΕΚ στην περίπτωση κατά την οποία τα είχε καταφέρει τον περασμένο Ιανουάριο, όταν είχε "πρεσάρει" σημαντικά την Κάντιθ για να τον κάνει δικό της με αγορά. Κι όμως, δεν είναι έτσι...

Τότε λοιπόν, έχοντας στην ισπανική ομάδα συνειδητοποιήσει ότι θα αποχωρήσει ως ελεύθερος μερικούς μήνες μετά, άρα με μηδενικό αντίτιμο για εκείνους, οι άνθρωποι του συλλόγου ήταν διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν μεσούσης της σεζόν αντί 600.000 ευρώ.

Ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία με την ΑΕΚ, όμως ο Γιόνσον δεν το συζητούσε. Ακριβώς επειδή υπολόγιζε σε περισσότερα χρήματα για εκείνον έξι μήνες μετά, δηλαδή το τρέχον καλοκαίρι.

Όταν λοιπόν το όνομά του -μετά ασφαλώς και τη σχετική έγκριση του Ματίας Αλμέιδα- επανήλθε στο προσκήνιο στις αρχές του Ιούνη, η Ένωση διαπίστωσε ότι θα έπρεπε να παρουσιάσει μια ακαταμάχητη πρόταση για εκείνον προκειμένου να τον πείσει, την οποία άλλωστε είχε αποκαλύψει το SPORT24. Ο Δανός δεν της έδινε προτεραιότητα και στις πρώτες συζητήσεις επέμενε ότι θέλει να βρει νέα ομάδα στην Ισπανία.

Για να γίνει λοιπόν αυτή η μεταγραφή, η Ένωση θα έπρεπε να παρουσιάσει στο τραπέζι χρήματα σημαντικά περισσότερα από αυτά που ο Γιόνσον -ο οποίος είχε περίπου 550.000 ευρώ "καθαρές" αποδοχές στην Κάντιθ- θα μπορούσε να βρει στην Πριμέρα Νιτιβισόν ή οπουδήποτε αλλού.

Θα έπρεπε επίσης, να ικανοποιήσει τους εκπροσώπους του, οι οποίοι περίμεναν εξίσου αυτή την ευκαιρία για μια δική τους γερή προμήθεια.

Ο πήχης ανέβηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να έρθουν ο ποδοσφαιριστής και η σύζυγός του στην Ελλάδα, προκειμένου να διαπιστώσουν αν τους αρέσει η Αθήνα και οι εδώ συνθήκες ζωής. Όταν συνέβη αυτό, το νερό είχε ήδη μπει στο αυλάκι και η απόκλιση στο οικονομικό είχε πάψει να υπάρχει.

Ο Γιόνσον λοιπόν, έγινε παίκτης της ΑΕΚ με ένα ποσό που σε βάθος τετραετίας θα φτάσει στα 4,5 εκατ. ευρώ. Ο διεθνής μέσος θα έχει ετήσιες αποδοχές 700.000 ευρώ, όμως θα λάβει επιπλέον 1 εκατ. ευρώ ως πριμ υπογραφής, το οποίο αν διαιρεθεί δια του 4 σημαίνει επιπλέον 250.000 ευρώ ετησίως και κάπως έτσι οι απολαβές του για κάθε χρόνο συνεργασίας αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ.

Προσθέτοντας σε αυτά τα χρήματα τα οποία θα καρπωθεί το γραφείο που τον εκπροσωπεί, φτάνουμε στα 4,5 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 4 έτη.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ