ΑΕΚ

ΑΕΚ: Με "συνταγή" Τούμπας και δύο ανοιχτές θέσεις στο Περιστέρι

Ο Στίβεν Τσούμπερ με τη φανέλα της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ
Ο Στίβεν Τσούμπερ με τη φανέλα της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (23/1, 17:15, NOVASPORTS 2HD, LIVE SPORT24) για τη 19η αγωνιστική της Super League Interwetten με τον Αργύρη Γιαννίκη να προσανατολίζεται σε μια ενδεκάδα παρόμοια με αυτή κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Δύσκολη έξοδο στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο έχει η ΑΕΚ (23/1, 17:15, NOVASPORTS 2HD, LIVE SPORT24) στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League Interwetten. Η Ένωση θέλει πάση θυσία τους τρεις βαθμούς για πολλούς λόγους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ευνόητοι.

Αφενός για να εκμεταλλευτεί το όποιο στραβοπάτημα Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ που προπορεύονται στη βαθμολογία για να ανέβει ξανά στη δεύτερη θέση και να μειώσει την απόσταση από την κορυφή, αφετέρου για να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στη ρεβάνς της Τετάρτης (26/01) κόντρα στον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας, ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας για την έκβαση της χρονιάς.

Ο Αργύρης Γιαννίκης σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ υπολογίζει στους Άμραμπατ, Αραούχο, Στάνκοβιτς και Σάκχοφ, οι οποίοι συμμετείχαν κανονικά στα προγράμματα προπόνησης, οι τρεις πρώτοι από την Παρασκευή (21/01) και είναι στη διάθεση του 41χρονου τεχνικού για να παίξουν κόντρα στον Ατρόμητο, αν και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους για να βρεθούν στο αρχικό σχήμα.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι διαθέσιμος ο Κώστας Γαλανόπουλος που συνεχίζει την αποθεραπεία του, όπως και ο Ζίγκα Λάτσι, ενώ εκτός έχουν τεθεί οι τρεις ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό στα τεστ της τρέχουσας εβδομάδας.

Η Ένωση θα βρει απέναντί της μια ομάδα ποιοτική που διψάει για βαθμούς, ενώ έχει δείξει ότι μπορεί να κόβει βαθμούς από κάθε ομάδα (έφερε ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης). Ωστόσο το γεγονός ότι είναι σε δεινή θέση, μαρτυρά ότι δεν είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Η ΑΕΚ θα πάει στο παιχνίδι με ενδεκάδα πάνω - κάτω την ίδια με αυτή όπως στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όπου η Ένωση έβγαλε κάποια καλά στοιχεία στο παιχνίδι της, τουλάχιστον σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο κόντρα στον Παναιτωλικό. Άλλωστε ο Γιαννίκης στη NOVA δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η ομάδα του πρέπει να κάνει κατάθεση ψυχής, αν θέλει να φύγει με το τρίποντο.

Οι σκέψεις του Γιαννίκη για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο

Η θέση κάτω από τα γκολπόστ είναι ανοικτή, ανάμεσα στον Στάνκοβιτς και τον Τσιντώτα. Ο Αυστριακός κίπερ είναι έτοιμος, όμως ενδέχεται να προφυλαχθεί για τη συνέχεια. Η τετράδα της άμυνας αναμένεται να μείνει η ίδια με εκείνη απέναντι τον ΠΑΟΚ, με τους Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλα και Μοχαμάντι να ξεκινούν βασικοί, αν κι ο Μισελέν να έχει και αυτός κάποιες πιθανότητες για το δεξί άκρο της άμυνας.

Στη μεσαία γραμμή τα "φαβορί" είναι ο Σιμάνσκι με τον Σιμόες και τον Λε Ταλέκ να έχει και αυτός τις πιθανότητές του για να "σπάσει" τη δυάδα. Στη θέση "10" θα τοποθετηθεί για ένα ακόμα παιχνίδι ο Γέβτιτς, με τους Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία να αγωνίζονται στις δύο πτέρυγες.

Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί για ένα ακόμα παιχνίδι ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, με τους Αραούχο και Άμραμπατ να αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής για να πάρουν ρυθμό, ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ