ΑΕΚ

ΑΕΚ: Με ορθολογισμό και Μάνταλο για το διπλό

Ο Μάνταλος σε στιγμιότυπο από αγώνα της ΑΕΚ
Ο Μάνταλος σε στιγμιότυπο από αγώνα της ΑΕΚ EUROKINISSI

Ο Μάσιμο Καρέρα έχει περιέλθει σε μια πρωτόγνωρη θέση πίεσης και η ΑΕΚ καλείται σήμερα να νικήσει στην Τρίπολη για να ηρεμήσει και να απομακρύνει τα μαύρα σύννεφα πάνω από τον προπονητή της.

Τα λάθη προκύπτουν για να μας κάνουν να προβληματιζόμαστε, να τα ερευνούμε, να τα εξηγούμε και να προχωράμε με στόχο να μην επαναληφθούν από μέρους μας. Στη συζήτηση που έγινε μεταξύ του Μάσιμο Καρέρα και του Ίλια Ίβιτς, ασφαλώς και τέθηκε επί τάπητος το γιατί το ματς απέναντι στη Ζόρια, αγώνας υποθήκευσης του ευρωπαϊκού μέλλοντος της ομάδας, εξελίχθηκε τόσο στραβά. Συμφώνησαν αμφότεροι, προφανώς και μέσα από τις όποιες διαφωνίες που ενδεχομένως να προέκυψαν, ότι πρέπει η σελίδα να γυρίσει άμεσα. Και για να συμβεί αυτό, η ΑΕΚ πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει απόψε στην Τρίπολη τον Αστέρα.

Ο Ιταλός κόουτς θα πράξει αυτή τη φορά τα αυτονόητα, τουλάχιστον αυτό έδειξε μέσα από τις τελευταίες προπονήσεις. Η επιστροφή του Πέτρου Μάνταλου στο αρχικό σχήμα, είναι από μόνο του ένα σημαντικό γεγονός, αρκεί ο Καρέρα να τον διατηρήσει σε ρόλο του κεντρικού άξονα και να μην τον ''σπαταλήσει'' στα άκρα της επίθεσης με σκοπό να διατηρήσει στη μεσαία γραμμή την τριάδα των Σάκχοφ, Κρστίτστις και Σιμόες. Ένας εξ αυτών πρέπει να ''κοπεί'' από το βασικό σχήμα ώστε ο αρχηγός της ΑΕΚ να συνεχίσει την εξαιρετική δράση των τελευταίων μηνών, ως εσωτερικός χαφ στην καρδιά της μεσαίας γραμμής.

Αυτή η επιλογή, θα δώσει τη δυνατότητα στον Καρέρα να χρησιμοποιήσει περισσότερα από τα πλούσια επιθετικά όπλα που έχει προς διάθεση το κιτρινόμαυρο ρόστερ και τα οποία έβλεπαν το ματς από τον πάγκο στον αγώνα - καταστροφή με τη Ζόρια. Έτσι λοιπόν, η ομάδα θα έχει κανονικό φορ στην κορυφή της επίθεσης, λογικά τον Ανσαριφάρντ. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης αναμένεται να ξεκινήσει ο Λιβάγια και στο δεξί ο Τάνκοβιτς, ενώ ισχυρό αουτσάιντερ είναι ο Θεοδόσης Μαχαίρας και δικαίως με τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Όποιοι κι αν επιλεγούν, η ΑΕΚ θα έχει ικανές λύσεις από τον πάγκο. Ας υποθέσουμε ότι θα ξεκινήσει το ματς με τους Τσιντώτα, Βασιλαντωνόπουλο, Ινσούα, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου Σάκχοφ, Κρστίτσιτς, Μάνταλο, Λιβάγια, Τάνκοβιτς και Ανσαριφάρντ. Στην περίπτωση αυτή θα υπάρχουν διαθέσιμοι οι Σιμόες, Γαλανόπουλος και Σιμάνσκι για τη μεσαία γραμμή και οι Ολιβέιρα, Μαχαίρας και Αλμπάνης για τις θέσεις της επίθεσης. Έξι παίκτες που θα μπορούσαν κατά περίπτωση να είναι και βασικοί. Στους στόπερ θα υπάρχουν οι Χνιντ και Σβάρνας.

Στην άμυνα, ο Καρέρα παραμένει αυστηρός απέναντι στον Νασίμ Χνιντ. Προφανώς και δεν του άρεσε ο ντόρος που δημιουργήθηκε από τον ατζέντη του Τυνήσιου στόπερ (με τον οποίο πάντως, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ήταν σύμφωνος ο ποδοσφαιριστής) και γι αυτό δεν του έδωσε χρόνο ούτε στο παιχνίδι με τη Ζόρια, παρόλο που επέλεξε να παίξει με τρεις στόπερ. Του έστειλε το μήνυμα ότι για εκείνον παραμένει τέταρτος στην ιεραρχία και θα αποτελεί έκπληξη η παρουσία του σήμερα στην ενδεκάδα, ειδικά από τη στιγμή που η ΑΕΚ θα παραταχθεί με δύο στόπερ. Λογικά το δίδυμο θα αποτελείται από τους Τσιγκρίνσκι και Νεντελτσιάρου.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ