ΑΕΚ

ΑΕΚ: Λογικό το "τρικ" με τον Ολιβέιρα

Ο επιθετικός της ΑΕΚ, Νέλσον Ολιβέιρα
Ο Νέλσον Ολιβέιρα

Η ΑΕΚ λέει ότι θέλει να κρατήσει τον Ολιβέιρα. Δεν λέει όμως με πόσα. Και εκεί είναι το κλειδί της ιστορίας, καθώς το 1,1 εκατ. ευρώ που παίρνει, αποκλείεται να το δώσει ξανά στον Πορτογάλο. Το Sport24.gr καταγράφει τα συν και τα πλην.

Η επίσημη θέση της ΑΕΚ για την από μέρους και των δύο πλευρών επιθυμία συνέχισης της συνεργασίας με τον Νέλσον Ολιβέιρα, ωθεί μια "παγωμένη" υπόθεση στην τελική ευθεία της. Πρέπει να γίνει το ξεκαθάρισμα έως τον Ιανουάριο, προτού δηλαδή αποκτήσει ο Πορτογάλος το δικαίωμα να υπογράψει όπου επιθυμεί ως ελεύθερος. Είναι όμως και ένα είδους "τρικ" το οποίο επιδέχεται εξήγησης.

Η Ένωση δεν θέλει να εισέλθει στη διαδικασία της συζήτησης μέσω της οποίας δεδομένα θα ρίξει οικονομικά τον πήχη, σε ένα κλίμα αμφισβήτησης του ποδοσφαιριστή και με τον αστερίσκο ότι δεν θεωρεί τον Ολιβέιρα τόσο καλό ώστε να παίρνει τα χρήματα που απολαμβάνει σήμερα. Ξεκάθαρα λοιπόν, δίνει προτεραιότητα στην από μέρους της θέση να τον διατηρήσει στο ρόστερ της, ώστε να εμφανίσει πιο "μαλακά" στο τραπέζι τα οικονομικά ζητούμενα. Μα ποια είναι αυτά όμως;

ΑΠ' ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΗΝ... ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ

Εν καιρώ πανδημίας και με τα οικονομικά δεδομένα να είναι τόσο αβέβαια για όλες τις ομάδες παγκοσμίως, ακόμα και τις ισχυρότερες όλων στο θέμα του χρήματος, πολλές είναι οι απόψεις που αναθεωρούνται. Η υπόθεση του Πορτογάλου επιθετικού Νέλσον Ολιβέιρα, ανήκει ξεκάθαρα σε αυτές που έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά μέσα από τον συνδυασμό αγωνιστικών πεπραγμένων και ανταπόδοσης βάσει απολαβών, δηλαδή το λεγόμενο value for money.

Ο 29χρονος επιθετικός δικαιολόγησε σε σημαντικό βαθμό το συμβόλαιο των 1,2 εκατ. ευρώ που έλαβε πέρυσι, όμως φέτος αποδίδει σαν παίκτης των 200.000 ευρώ. Αφού πρέπει να παραδεχόμαστε βάσει απλουστευμένης λογικής σύμφωνα με την οποία πέρυσι ήταν μια προσθήκη που "έβγαλε τα λεφτά της", ενώ φέτος αυτό δεν έχει ισχύ. Ασφαλώς όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν τα καλά και τα μαύρα φεγγάρια τους, όμως εδώ η κατάσταση έχει παραγίνει και το κυριότερο όλων, η εμπιστοσύνη θα συνεχίζει να κλονίζεται όσο εκείνος δεν σκοράρει.

Ενώ λοιπόν πριν από περίπου δύο μήνες, στην ΑΕΚ είχαν την επιθυμία να προχωρήσουν σε επέκταση της συνεργασίας με τον Ολιβέιρα για επιπλέον ένα έτος, δηλαδή τουλάχιστον έως το καλοκαίρι του 2022 (για να δουν και τα περιθώρια πώλησης), ενδεχομένως ακόμα και πάνω στην ίδια οικονομική βάση, πλέον περισσότερη ανακούφιση πρέπει να αισθάνονται που δεν ευοδώθηκε ένα τέτοιο deal το οποίο θα ήταν ιδιαίτερα δαπανηρό χωρίς την απαιτούμενη ανταπόδοση.

ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ

Από τη στιγμή που ο Ανσαριφάρντ είναι τόσο παραγωγικός και βασικός πια, με συμβόλαιο χαμηλότερο από τα μισά χρήματα που λαμβάνει ο Ολιβέιρα κι ενώ η παρουσία του Τάνκοβιτς πέραν των γκολ και ασίστ που προσφέρει στην ομάδα, φέρνει την απελευθέρωση του Λιβάγια ο οποίος φεύγει από τα άκρα και έρχεται να παίξει σε πιο κεντρικούς ρόλους -έξω από και μέσα στην εκάστοτε αντίπαλη περιοχή-, είναι απολύτως λογικό η συζήτηση με τον Πορτογάλο να γίνει σε διαφορετική βάση. Για να μην τίθεται πλέον και θέμα μουρμούρας και ανισοτήτων εντός των τειχών.

Με ένα συμβόλαιο κοντά στα χρήματα του Ανσαριφάρντ και κάποια παραπάνω, στην ΑΕΚ θα έλεγαν οπωσδήποτε «ναι» σε μια νέα συμφωνία. Ωστόσο με χρήματα που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ, δεν φαίνεται πλέον και ορθολογική η πιθανότητα να προκύψει deal τέτοιων οικονομικών δεδομένων.

TAGS ΑΕΚ SUPER LEAGUE INTERWETTEN ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ