ΑΕΚ

Καρέρα: "Αυτοθυσία κόντρα στη Λέστερ"

Ο Μάσιμο Καρέρα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει Λέστερ
Ο Μάσιμο Καρέρα EUROKINISSI

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει της αναμέτρησης με τη Λέστερ για το Europa League στάθηκε στη συγκέντρωση που πρέπει να επιδείξουν οι παίκτες του κόντρα σε μία δυνατή αντίπαλο. "Πίστη στην ομάδα", σημείωσε ο Παναγιώτης Τσιντώτας.

Μετά τη βαριά ήττα της ΑΕΚ από τη Μπράγκα (3-0) στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, οι Κιτρινόμαυροι ψάχνουν το τρίποντο ενάντια στη Λέστερ (29/10, 19:55) στην αυριανή εντός έδρας αναμέτρηση.

Ο Μάσιμο Καρέρα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για την ποιότητα των Άγγλων, ενώ τόνισε ότι το παιχνίδι χρειάζεται συγκέντρωση και αυτοθυσία από τους παίκτες του.

Από τη μεριά του ο τερματοφύλακας της Ένωσης, Παναγιώτης Τσιντώτας, επισήμανε ότι χρειάζεται να πιστέψουν στον εαυτό τους.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Καρέρα:

Για το αν έχει καταλήξει στην ενδεκάδα και αν θα επιλέξει το 3-5-2 ή το 4-3-3:
"Έχω αποφασίσει, υπάρχουν δύο – τρία πράγματα, αλλά θα τα αποφασίσω μετά την τελευταία προπόνηση".

Για το τι πρέπει να διαθέτει η ΑΕΚ στο παιχνίδι της κόντρα στη Λέστερ που δεν το είχε κόντρα στην Μπράγκα προκειμένου να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα:

"Στην προηγούμενη αναμέτρηση η ομάδα δημιούργησε ευκαιρίες αλλά δέχθηκε τρία γκολ από την Μπράγκα. Σε ένα τέτοιο ματς πρέπει να ξέρεις ότι δεν θα δημιουργήσεις πολλές ευκαιρίες και θα πρέπει να τις μετατρέψεις σε γκολ. Παίζουμε απέναντι σε μια δυνατή ομάδα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να δείξουμε αυτοθυσία γιατί συνολικά ως ομάδα η Λέστερ είναι υψηλής ποιότητας και παίζει γρήγορα. Πρέπει να έχουμε κοντά τις γραμμές μας και να κάνουμε το παιχνίδι μας".

Για το αν η ΑΕΚ με ένα θετικό αποτέλεσμα ξεπερνάει την ήττα της πρεμιέρας και με τι θα είναι ευχαριστημένος αύριο:

"Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας παίζοντας με έναν εξαιρετικό σύλλογο. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας και αυτά πρέπει να τα βγάλουμε στο γήπεδο. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί και γιατί όχι εμείς να είμαστε αυτοί που θα χαιρόμαστε στο τέλος".

Για το τι εικόνα έχει για τη Λέστερ και αν τη θεωρεί περισσότερο επικίνδυνη στα εκτός έδρας παιχνίδια της:

'"Είναι μια ομάδα που έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά, θα κάνει το παιχνίδι της, όπως το έχει αποδείξει απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους".

Για το τι θα πει στους παίκτες του να τους τονώσει το ηθικό και για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν θα έχει τη βοήθεια των οπαδών της στις εξέδρες:

"Θα τους πω στα αποδυτήρια αυτό που θα αισθανθώ. Είναι κάτι που θα βγει μέσα από την καρδιά και την ψυχή μου, δεν το έχω γραμμένο κάπου. Σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε δίπλα μας τους οπαδούς μας και αυτό δεδομένα αυξάνει τις δυσκολίες. Οι παίκτες πρέπει να βρουν αυτή τη δύναμη μέσα από τον εαυτό τους".

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τσιντώτας:

Για την προετοιμασία για το παιχνίδι:

"Είναι ένας ματς πρόκληση για όλους απέναντι σε μια ομάδα που τα τελευταία πέντε χρόνια έχει κατακτήσει το αγγλικό πρωτάθλημα και να βρίσκεται στις κορυφαίες ομάδες της Αγγλίας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε".

Για το αν σκέφτεται ως τερματοφύλακας να τον δουν στην Αγγλία:

"Είναι πρόκληση και για μένα, απέναντι σε τέτοιες ομάδες η άμυνα μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα. Δεν θεωρώ ότι μπορώ να κρίνω ένα παιχνίδι αλλά θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τους τρεις βαθμούς".

Για το τι διαφορετικό περιμένει από την ΑΕΚ και τι πρέπει να προσέξει:

"Πρέπει να προσέξουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι αμυντικά και όταν έχουμε την μπάλα στο μισό του αντιπάλου να είμαστε προσεκτικοί όταν χάσουμε την μπάλα γιατί η Λέστερ δεν θα το συγχωρέσει και θα βγει στην αντεπίθεση για να κάνει τη ζημιά".

Για το αν η νίκη με τη Βόλφσμπουργκ αποτελεί πυξίδα:

"Στα μεγάλα παιχνίδια η συγκέντρωση και η αυτοθυσία είναι στο 100%. Νομίζω πως θα είναι μια πυξίδα το παιχνίδι αυτό και γιατί όχι να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη όπως εκείνο το βράδυ με τη Βόλφσμπουργκ".

TAGS ΑΕΚ ΛΕΣΤΕΡ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ