STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Λαμία 1-0: Ο Αραούχο καθάρισε για την Ένωση στο 67'

Ο Σέρχιο Αραούχο πανηγυρίζει  γκολ κόντρα στη Λαμία
Ο Σέρχιο Αραούχο πανηγυρίζει INTIME

Η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της και επικράτησε της Λαμίας με 1-0, χάρη στο γκολ του Σέρχιο Αραούχο στο 67ο λεπτό. Ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας η Ένωση.

Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τη Λαμία στο ΟΑΚΑ για την τρίτη αγωνιστική της Super League Interwetten, με την Ένωση να επικρατεί με 1-0 και να ανεβαίνει προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας επτά βαθμούς, όσους και ο Ολυμπιακός.

Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς δεν έπιασαν υψηλά στάναρ απόδοσης, ωστόσο κατάφεραν να βρουν το πολύτιμο γκολ με τον Αραούχο στο 67ο λεπτό. Ο Χατζισαφί έπαιξε κάθετα στον Τάνκοβιτς, αυτός κέρδισε την κόντρα με τον Βύντρα και την έστρωσε στον Αργεντινό φορ με αρκετή δόση τύχης.

Αυτός με ένα πολύ δυνατό σουτ και με τη συμβολή του δοκαριού έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Γκαραβέλη.

Χωρίς πολλές φάσεις το πρώτο μέρος

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος δεν είχε να προσφέρει πολλά. Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε γενικές γραμμές, έφτιαξε τελικές προσπάθειες, ωστόσο καμία εξ αυτών δεν ήταν απειλητική για την εστία του Γκαραβέλη.

Στο 8' η ΑΕΚ επισκέφτηκε για πρώτη φορά την εστία του Γκαραβέλη. Ο Γέφτιτς εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Τζαβέλλας πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους, ωστόσο ο Γκαραβέλης απέκρουσε με ευκολία την κεφαλιά του.

Ο Τσούμπερ ήταν ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, καθώς είχε τις έξι εκ των 15 επαφών της ΑΕΚ στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 22' ο Ελβετός μπήκε στην περιοχή, έπειτα από κάθετη του Αραούχο, ωστόσο άνοιξε το κοντρόλ και ο Γκαραβέλης με έγκαιρη έξοδο, γλίτωσε τα χειρότερα.

Η τελευταία καλή στιγμή από πλευράς ΑΕΚ έγινε στο 34ο λεπτό. Ο Σιμάνκσι έκανε την κάθετη μπαλιά στην περιοχή βλέποντας την κίνηση του Αραούχο, αυτός πρόλαβε την έξοδο του Γκαραβέλη, ωστόσο από δύσκολη γωνία το σουτ που εξαπέλυσε με ραμπόνα πέρασε άουτ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Αργός ο ρυθμός και στο δεύτερο μέρος

Και στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν αργός, με τους παίκτες των δύο ομάδων να μην βγάζουν παραπάνω ενέργεια στο δεύτερο μέρος.

Η Λαμία ήταν πιο απειλητική από την ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά και έφτασε κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Στο 55' ο Μανουσάκης έδωσε την κάθετη στον Ελευθεριάδη, αυτός μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να περάσει τον Στάνκοβιτς, ωστόσο ο Χατζισαφί με σπουδαία επέμβαση απέτρεψε τα χειρότερα.

Στο 63' ο Τζανδάρης είδε την μπάλα να του στρώνεται έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ, ωστόσο ο Στάνκοβιτς με ενστικτώδη επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Η ΑΕΚ πέτυχε αυτό που ήθελε τέσσερα λεπτά με τον Σέρχιο Αραούχο να πετυχαίνει ένα ακόμα γκολ και να λυτρώνει την Ένωση. Η ΑΕΚ είχε μια πολύ καλή στιγμή στο 89ο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Λε Ταλέκ με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γκαραβέλη.

Η Λαμία ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σάκχοφ πάνω στον Καραμάνο στο 85ο λεπτό, με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης με την ΑΕΚ να βάζει άλλους τρεις πόντους στο σακούλι της.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΛΑΜΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ