ΑΕΚ

ΑΕΚ: Καθ' όλα νόμιμη για τον αετό η Ένωση

ΑΕΚ: Καθ' όλα νόμιμη για τον αετό η Ένωση
GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Η ΑΕΚ έχει τηρήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για τον αετό που θα κοσμήσει την OPAP Arena, όπως ανέφερε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο υπουργός Γιώργος Αμυράς, αλλά και η ισχύουσα νομοθεσία για τα ζώα.

Το ζήτημα με τον αετό που θα έχει η ΑΕΚ στο νέο της σπίτι, θίχτηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του "ΜΕΡΑ 25", Κρίτωνα Αρσένη, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Αμυρά, αλλά και το ίδιο το υπουργείο το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η κατοχή ειδών άγριας πανίδας προβλέπεται στη χώρα μας, με βάση τις κείμενες διατάξεις.

Άλλωστε το ίδιο εξήγησε στο SPORT24 και τη Μαρία Καούκη, ο εκπαιδευτής του αετού Σταύρος Αθανασίου, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Ιερακοτροφίας, συνεργάτης της ΑΝΙΜΑ, τονίζοντας ότι η Ένωση είναι καθ' όλα νόμιμη στις ενέργειες που προτίθεται να προχωρήσει.

Σύμφωνα με πηγές από το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, το συγκεκριμένο πτηνό γεννήθηκε σε συνθήκες ανθρώπινης εκτροφής και από γεννήτορες εκτροφής, με βάση τα όσα προβλέπει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ο συγκεκριμένος αετός εκπαιδεύθηκε με βάση τις κείμενες διατάξεις.

Άλλωστε σύμφωνα με το άρθρο 23 επιτρέπει τις εκδηλώσεις με συμμετοχή των ζώων για τις λαϊκές και τοπικές παραδόσεις, αρκεί φυσικά να εξασφαλίζεται η ευζωΐα του και να είναι διαρκώς ένας κτηνίατρος κοντά του, στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Αυτό που απαιτείται είναι να υπάρξει άδεια από το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας, αρκεί φυσικά η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ να προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να προχωρήσει η διαδικασία. Άλλωστε η ΑΕΚ έχει ήδη προσφέρει μία υψηλή οικονομική χορηγία προς την «Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία», ώστε να φέρει σε πέρας δράσεις της που αφορούν την προστασία άγριων αρπακτικών πουλιών.

TAGS ΑΕΚ SUPER LEAGUE INTERWETTEN ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ