ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το δεκαήμερο της κρίσης για Καρέρα

Ο Μάσιμο Καρέρα στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Αστέρα για την 10η αγωνιστική της Super League Interwetten.
Ο Μάσιμο Καρέρα στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Αστέρα EUROKINISSI SPORTS

Τα δυο ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, όπως και με αυτά με Λέστερ και Απόλλωνα είναι πολύ σημαντικά για τον Μάσιμο Καρέρα, μετά τον άδοξο ευρωπαϊκό αποκλεισμό της ΑΕΚ.

Η τραγική εικόνα της ΑΕΚ στο φετινό Europa League (εξαίρεση το ματς με την Ζόρια εκτός έδρας) και ο πέρα για πέρα δίκαιος αποκλεισμός από την συνέχεια της διοργάνωσης είναι λογικό να προκαλεί τριγμούς στον Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος βλέπει τα "κανονάκια" να τελειώνουν και πλέον κρίνεται σε κάθε παιχνίδι.

Η Ένωση είχε ως στόχο να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία και δεν τα κατάφερε, η εικόνα της δεδομένα προβλημάτισε και πλέον στρέφει αποκλειστικά το ενδιαφέρον της στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις και στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Εξυπακούεται πως το ματς με τη Λέστερ την ερχόμενη Πέμπτη (10/12) θα πρέπει να το κοιτάξει με σοβαρότητα, διότι αν γράψει πολλά το κοντέρ σε ένα ακόμη παιχνίδι, τότε η γκρίνια θα γίνει ασφαλώς μεγαλύτερη για τον Ιταλό.

Η ΑΕΚ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο -3 από την κορυφή και το αθηναϊκό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επίσης ψάχνει την δική του σταθερότητα, είναι κομβικό για όλους. Άπαντες κρίνονται αυστηρά και ο προπονητής δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Η νίκη αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τους κιτρινόμαυρους, ώστε να μην χάσουν την επαφή με την πρώτη θέση, ειδικά όταν ακολουθεί δέκα μέρες μετά το εξ αναβολής ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αν η ΑΕΚ χάσει αυτά τα δυο παιχνίδια, τότε ασφαλώς τίθεται σοβαρό θέμα παραμονής του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο, αφού η ομάδα θα έχει μείνει πολύ πίσω από νωρίς. Αν τα πάρει, τότε ασφαλώς και ο Ιταλός ισχυροποιείται και αισθάνεται πολύ πιο άνετα στη θέση του, κερδίζοντας και πολύτιμο χρόνο για την συνέχεια.

Όλα εξαρτώνται από την εικόνα στο χορτάρι και φυσικά τα αποτελέσματα. Μπορεί να αντιληφθεί κάποιος ότι μια βαριά ήττα σε ένα από τα ντέρμπι, θα έφερνε εξελίξεις και ο Ιταλός το γνωρίζει πολύ καλά. Είναι έμπειρος προπονητής, ξέρει ποια είναι η κατάσταση, γνωρίζει ότι πλέον κρίνεται αυστηρά και οφείλει να παρουσιάσει έργο στο γήπεδο και να φέρει η ομάδα αποτελέσματα.

Στο δια ταύτα, λοιπόν, το επόμενο δεκαήμερο κρίνει πολλά. H AEK έχει κατά σειρά Παναθηναϊκό, Λέστερ, Απόλλωνα Σμύρνης και Ολυμπιακό, μια τετράδα αγώνων που πρέπει να βγάλει αντίδραση στο χορτάρι, να δείξει χαρακτήρα, να πάρει όσα περισσότερα μπορεί. Αλλιώς η γκρίνια, η δυσπιστία και η απογοήτευση θα έχουν κυριεύσει τα πάντα στα Σπάτα. Άπαντες κρίνονται, μηδενός εξαιρουμένου...

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ