ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η βαριά σκιά του Στάνκοβιτς αυξάνει τις ευθύνες του Τσιντώτα

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς με τον Παναγιώτη Τσιντώτα
Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς με τον Παναγιώτη Τσιντώτα INTIME

Ο Αυστριακός γκολκίπερ της ΑΕΚ, Τσίτσαν Στάνκοβιτς, μπαίνει στα πιτς για πέντε αγώνες και ο Παναγιώτης Τσιντώντας αναζητεί την εξιλέωσή του για την περυσινή άσχημη σεζόν του.

Σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, με την ΑΕΚ να έχει συνέλθει μετά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα κόντρα στον Απόλλωνα και στον Ολυμπιακό απαντώντας με νίκες κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και στον Παναθηναϊκό, οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να στερηθούν των υπηρεσιών του βασικού τερματοφύλακά τους, Τσίτσαν Στάνκοβιτς.

Στις 24/11 το SPORT24 είχε αποκαλύψει ότι ο γκολκίπερ της Ένωσης θα περνούσε την πόρτα του χειρουργείου αμέσως μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε χθες. Η επέμβαση στο γόνατο θα μπορούσε να προγραμματιστεί και μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη, το ερχόμενο Σάββατο, όμως αυτό θα θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή του στο ντέρμπι της 9 Ιανουαρίου, κόντρα στον ΠΑΟΚ, παιχνίδι το οποίο θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

Κατόπιν τούτων, ο Αυστριακός γκολκίπερ θα απουσιάσει σίγουρα από τους αγώνες πρωταθλήματος απέναντι στον Αστέρα (11/12), κόντρα στον Ιωνικό (Νίκαια, 16/12) και με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ (20/12). Το πλέον πιθανό θα είναι να χάσει επίσης και το παιχνίδι επανέναρξης του πρωταθλήματος στις 5 του ερχόμενου Γενάρη με τη Λαμία εκτός έδρας, ωστόσο θα έχει σημαντικές πιθανότητες να δώσει το παρών στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στις 9 του ίδιου μήνα.

Η παρουσία του στα παιχνίδια που η ΑΕΚ κατάφερε να σηκώσει κεφάλι και να διατηρηθεί σε κοντινή απόσταση από την κορυφή, ήταν καταλυτική. Ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα με τον ΠΑΟ, κάτι που επίσης είχε συμβεί στο ΟΑΚΑ όταν η Ένωση επικράτησε με 2-1 επί του Άρη, πραγματοποιώντας και τότε καθοριστικές επεμβάσεις. Κοντολογίς, το κενό που αφήνει είναι σημαντικό και το ακόμα πιο επίφοβο της υπόθεσης, είναι ότι ο αντικαταστάτης του προέρχεται από μία ιδιαίτερα κακή σεζόν.

Η ευκαιρία του Τσιντώτα για να πείσει και να εξιλεωθεί

Η αλλαγή σκυτάλης συντελείται σε μια περίοδο που τα λάθη απαγορεύονται. Η ευθύνη για τον Παναγιώτη Τσιντώτα είναι η μεγαλύτερη που έχει αναλάβει μετά τη σεζόν 2017-18, όταν αγωνίστηκε στα περισσότερα ματς του πρωταθλήματος, με σημαντική συμβολή στην κατάκτησή του. Απλώς τότε οι απαιτήσεις από εκείνον δεν ήταν οι ίδιες καθώς υπήρξε πρωτόπειρος στην ΑΕΚ, ούτε ασφαλώς προερχόταν από μία τόσο άσχημη σεζόν, όσο ήταν για εκείνον η περυσινή.

Τώρα η πίεση είναι πολύ πιο ισχυρή, ακριβώς επειδή η σκιά του Στάνκοβιτς είναι καλά απλωμένη πάνω από τα «κιτρινόμαυρα» γκολπόστ. Ο Αυστριακός, μετά από ένα «μουδιασμένο» ξεκίνημα, εξελίσσεται σε πολύ κομβικό παράγοντα ώστε η ΑΕΚ να κατακτά βαθμούς, είναι αυτό που λέμε ο τερματοφύλακας που θα κάνει την απόκρουση που απαιτείται για να πάρει η ομάδα το παιχνίδι, όντας παράλληλα σταθερός από αγώνα σε αγώνα. Κι όλα αυτά παίζοντας με ενοχλήσεις ώστε να μη στερηθεί η ομάδα την παρουσία του σε κομβικά παιχνίδια.

Τα 4 ματς πρωταθλήματος συν αυτό του Κυπέλλου κόντρα στην Κηφισιά, είναι η ευκαιρία που κάθε τερματοφύλακας ο οποίος συνηθίζει να ζει στον πάγκο περιμένει για να αποδείξει ότι έχει τα φόντα να ανταποκριθεί, να σηκώσει το βάρος της απαίτησης. Δεν είναι ένα ματς για να έχει συσσωρευμένο άγχος, αλλά μια σειρά αγώνων που γνωρίζει ότι θα είναι βασικός. Είναι για τον Τσιντώτα ο μήνας της εξιλέωσης!

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ