ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η θέση που ο Σιντιμπέ πρέπει να παίζει και γιατί δεν συζητήθηκε σοβαρά η απόκτηση άλλου στόπερ

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ με τα κιτρινόμαυρα
Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ με τα κιτρινόμαυρα INTIME

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ μετρά αντίστροφα για να προσδώσει επιπλέον ποιότητα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, παίζοντας εκεί που του αρέσει περισσότερο. Γιατί η Ένωση δεν κοίταξε σοβαρά για επιπλέον στόπερ μετά τον τραυματισμό του Τζαβέλλα.

Ερχόμενος στην ΑΕΚ από τη Μονακό, ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ είχε πίσω του μια διετία με 60 επίσημα ματς στους Μονεγάσκους, αγωνιζόμενος ως επί το πλείστον ως δεξιός μπακ. Στην Ένωση ενδέχεται να του ζητηθεί από τον Ματίας Αλμέιδα να κάνει περισσότερα πράγματα από το να είναι ένας κλασικός δεξιός μπακ. Ειδικά αν ο προπονητής αποφασίσει ότι συντρέχει λόγος επιστροφής στη διάταξη με τρεις στην άμυνα, η οποία -έως σήμερα- ωστόσο έχει γεννήσει ανασφάλεια και αμφιβολίες.

Κάποια παιχνίδια από αυτά τα 60 του στη Μονακό ο Γάλλος τα έπαιξε ως κεντρικός αμυντικός. Οπότε δεδομένα θα κάνει αυτό που θα του πει ο προπονητής, καθώς πάντοτε στην καριέρα του υπήρξε χαρακτήρας χαμηλών τόνων και απέφευγε εντάσεις ή διαφωνίες με τους εκάστοτε τεχνικούς του, ασχέτως του αν συμφωνούσε όχι απόλυτα και με τον τρόπο με τον οποίον προσπαθούσαν να τον αξιοποιήσουν.

Πάντως, σε συνέντευξη που παραχώρησε με την επιστροφή του στη Μονακό, ύστερα από το αγγλικό πέρασμα του από την Έβερτον, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τη Γαλλία το 2018, είχε τονίσει ότι ένας από τους λόγους που τον έπεισαν να επιστρέψει στην ομάδα με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας το 2017, ήταν η επιθυμία του για να αγωνίζεται κυρίως στη φυσική θέση του. Αυτό από μόνο του δείχνει πολλά για το πώς ο ίδιος αντιμετωπίζει τον εαυτό του και την παρουσία του στο γήπεδο, βάσει των δυνατοτήτων και των τεχνικών χαρακτηριστικών του.

Ο Αλμέιδα, τόσο στις προπονήσεις όσο και στο μοναδικό φιλικό που ο Σιντιμπέ έχει αγωνιστεί έως σήμερα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, τον χρησιμοποίησε εκεί που ο ίδιος θέλει. Μ' αυτόν τον τρόπο δείχνει και ότι η σκέψη για διάταξη με τρεις στην άμυνα εγκαταλείπεται και πως θα αποτελεί πλέον μια εναλλακτική λύση για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Προφανώς και ο προπονητής διακρίνει ότι ο Σιντιμπέ, στα 30 χρόνια του, και ειδικά στο χαμηλής ταχύτητας και όχι ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας ελληνικό πρωτάθλημα, μπορεί άνετα να υπηρετήσει αυτό το ρόλο με μεγάλη συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

Δεν υπήρξε σοβαρή σκέψη για άλλον στόπερ

Εν τω μεταξύ, παρά τον σοβαρό (αυτο)τραυματισμό του Γιώργου Τζαβέλλα, δεν προέκυψε ιδιαίτερη μια εσωτερική συζήτηση για το αν η ομάδα είναι καλυμμένη ή όχι στις θέσεις των στόπερ κι αν θα έπρεπε να ελεγχθεί το ενδεχόμενο για επιπλέον προσθήκη από την ελεύθερη αγορά.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν έδωσε εντολή για να εισέλθει η ομάδα σε τέτοια διαδικασία, καθώς στην αγορά προκύπτουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που είναι καιρό χωρίς ομάδα και οποίοι θα χρειαστούν σημαντικά μεγαλύτερο διάστημα για να μπουν στο νόημα συγκριτικά με αυτό που θα χρειαστεί ο Τζαβέλλας για να επιστρέψει στη δράση.

Επιπροσθέτως, η εικόνα του Αρόλντ Μουκουντί στο Αγρίνιο, δίχως λεπτό συμμετοχής στα προηγούμενα ματς, ήταν τουλάχιστον ικανοποιητική. Ο Καμερουνέζος θα πάρει πλέον συνεχόμενα ματς και θα δοκιμαστεί από τον προπονητή ώστε να διαπιστωθεί αν είναι σε θέση να κρατήσει τη θέση του βασικού και στη συνέχεια, διατηρώντας τον Τζαβέλλα στον πάγκο, όταν με το καλό επιστρέψει. Αυτό άλλωστε ήταν εξ αρχής και το σχέδιο.

Από εκεί και πέρα, η ύπαρξη του Σίμου Μήτογλου ο οποίος ήταν πολλάκις βασικός κατά την περυσινή σεζόν και παραμένει ένας παίκτης του rotation, δίνει την επιπλέον λύση που απαιτείται μέχρι και την επιστροφή του Τζαβέλλα ώστε να είναι και πάλι τέσσερις. Κι αν προκύψει ανάγκη, υπάρχει ο Σιντιμπέ που επίσης γνωρίζει τις ανάγκες της θέσης. Άρα αν στην πορεία διαπιστωθεί ανάγκη για ακόμα έναν στόπερ, η ΑΕΚ θα το δει από τον Γενάρη.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ