ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η προσπάθεια για τον Χατζηδιάκο δείχνει το βαθμό δυσκολίας των μεταγραφικών επιδιώξεών της

Ο Παντελής Χατζηδιάκος
Ο Παντελής Χατζηδιάκος EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ όντως επιχείρησε να βρει τον τρόπο απόκτησης του Παντελή Χατζηδιάκου, όμως ο ποδοσφαιριστής δεν συζητούσε την επιστροφή του στην Ελλάδα. Τι μας δείχνει αυτό για τις μεταγραφές της Ένωσης.

Μόνο τυχαίο και σίγουρα καθόλου αναληθές ήταν το χθεσινό δημοσίευμα στην Ολλανδία σχετικά με το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για την απόκτηση του διεθνούς στόπερ Παντελή Χατζηδιάκου.

Και καπνός και φωτιά υπήρξαν, όμως αυτή η μετακίνηση αποδείχθηκε ανέφικτη για έναν βασικό λόγο: ο ποδοσφαιριστής δεν πείθεται για τη λογική μιας απόφασης να συνεχίσει το ποδόσφαιρο στη χώρα που γεννήθηκε.

Προσπάθεια έγινε και μάλιστα εντατική προς την πλευρά του παίκτη ο οποίος δέχθηκε αρκετή πίεση τις τελευταίες ημέρες από ανθρώπους της ομάδας για να δει με διαφορετικό μάτι την προοπτική της Ένωσης κι αυτό ασφαλώς με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή Ματίας Αλμέιδα ο οποίος ενέκρινε αυτή την επαφή.

Η ΑΕΚ πήρε τιμή πώλησης και από την Άλκμααρ, όμως από τη στιγμή που ο διεθνής στόπερ δεν ήταν διατεθειμένος να επαναπατριστεί, δεν υπήρχε και λόγος για να δώσει συνέχεια.

Σίγουρα πάντως αυτή επιθυμία και προσπάθεια από την πλευρά της ΑΕΚ μας δείχνει το δρόμο που προσπαθεί να ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου. Ένα μονοπάτι δύσκολο καθώς έχει επιλέξει να χτυπήσει πόρτες ομάδων για να αγοράσει ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαια και καλή προοπτική καριέρας μπροστά τους.

Δίνει περισσότερα λεφτά, αλλά δεν είναι αρκετό

Είναι λοιπόν εμφανές ότι η ΑΕΚ προτίθεται να δαπανήσει περισσότερα χρήματα από κάθε άλλο καλοκαίρι, όμως αυτό δεν είναι πάντα αρκετό για να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις.

Έτσι, μπορεί να δοθεί σε μεγάλο βαθμό και η εξήγηση για τους λόγους που παρατηρείται καθυστέρηση στην πραγματοποίηση μεταγραφών. Αν και είναι αληθές και επιβεβαιωμένο από την ίδια την ομάδα ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να προστεθούν στο ρόστερ της τουλάχιστον τρεις με τέσσερις παίκτες ενόψει της έναρξης της θερινής προετοιμασίας, σήμερα, 21 ημέρες πριν από την αναχώρηση για την Ολλανδία, η ΑΕΚ δεν έχει φτάσει σε συμφωνία με κάποιον ποδοσφαιριστή.

Όσο οι μέρες περνούν γίνεται και πιο δύσκολη η ενίσχυση με αρκετούς παίκτες ταυτόχρονα, οπότε το μεταγραφικό επιτελείο δίνει έναν δύσκολο αγώνα δρόμου χωρίς διάθεση να γίνουν εκπτώσεις στην αναζήτηση ποιότητας.

Ο Πινέδα και τα θέλω του Αλμέιδα

Την ίδια ώρα η υπόθεση του Ορμπελίν Πινέδα, είναι επίσης χαρακτηριστική των δυσκολιών που η ΑΕΚ βρίσκει μπροστά της σε μία περίοδο πού στο εσωτερικό της ενεργοποιούνται καινούργια στελέχη τα οποία είναι λογικό ότι ακόμα βρίσκονται στην αναζήτηση των δικών τους κωδικών επικοινωνίας.

Ενώ λοιπόν γνωρίζουμε ότι η Θέλτα είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει τον παίκτη με δανεισμό και οψιόν αγοράς καθώς επίσης ότι ο ίδιος ο Μεξικανός μέσος δείχνει προτίμηση στην ΑΕΚ λόγω Αλμέιδα, η υπόθεση παραμένει ακόμα ρευστή. Και τούτο συμβαίνει γιατί ο ισπανικός σύλλογος δεν βιάζεται και θέλει να αξιολογήσει περισσότερες προτάσεις για τον ποδοσφαιριστή του.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί επίσης ότι αυτό είναι το πρώτο καλοκαίρι μετά από πάρα πολλά χρόνια που η ΑΕΚ τέτοια ημέρα δεν έχει προχωρήσει ούτε σε μία μεταγραφή. Και τούτο συμβαίνει περισσότερο επειδή ο Αλμέιδα έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη και έβαλε φρένο σε όλες τις μεταγραφικές υποθέσεις που ήταν υπό συζήτηση και αφορούσαν σε εγχώριους στόχους.

Ο δρόμος που η ομάδα διάλεξε να ακολουθήσει είναι δύσβατος αλλά σίγουρα είναι και αυτός πού είναι πιο πιθανό να την οδηγήσει σε ποιοτικότερες προσθήκες. Έστω κι αν η μεταγραφική βαλίτσα ταξιδέψει αρκετά μακριά...

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ