ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η Ένωση έγινε μέλος του Football for the Goals

ΑΕΚ: Η Ένωση έγινε μέλος του Football for the Goals
ΠΑΕ ΑΕΚ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι έγινε μέλος του Football for the Goals, μιας πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών για να υποστηριχθούν οι στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει υιοθετήσει ο παγκόσμιος οργανισμός.

Η ΑΕΚ έγινε μέλος του Football For The Goals. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών η οποία με θέλει να αξιοποιήσει το ποδόσφαιρο για να υποστηρίξει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως αυτοί υιοθετήθηκαν στο πλαίσιο της 70ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Μέλη του Football for the Goals αποτελούν μεταξύ άλλων, οι διεθνείς συνομοσπονδίες, UEFA, CONCACAF, CONMEBOL, AFC, OFC, κορυφαίες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, αλλά και αυτές της Ελλάδας και της Κύπρου. Σε συλλογικό επίπεδο σε αυτή την πρωτοβουλία συμμετέχουν ομάδες όπως οι Ίντερ, Ατλέτικο, Μπενφίκα και Λέστερ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ: "Μέλος του Football for the Goals είναι επίσημα από σήμερα η ΠΑΕ ΑΕΚ. Το FFTG είναι μια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών που παρέχει μια πλατφόρμα για την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα, προκειμένου να συνεργαστεί και να υποστηρίξει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG), όπως υιοθετήθηκαν στο πλαίσιο της 70ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στόχος είναι να αξιοποιηθεί η ισχυρή και σημαντική εμβέλεια του ποδοσφαίρου προς την κατεύθυνση της συνεργασίας, ώστε να γίνουμε όλοι φορείς αλλαγής, ευθυγραμμίζοντας τα μηνύματα, τις στρατηγικές και τις λειτουργίες μας με τις φιλοδοξίες των SDG.

Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου – από συνομοσπονδίες, εθνικές ομοσπονδίες, πρωταθλήματα και συλλόγους, μέχρι ενώσεις παικτών, οργανωμένες ομάδες φιλάθλων, καθώς και μέσα ενημέρωσης και εμπορικούς εταίρους – στο να αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες προσεγγίσεις βιωσιμότητας και να εφαρμόσουν στρατηγικές SDG που θα οδηγήσουν σε αλλαγή συμπεριφοράς.

Μέλη του Football for the Goals είναι -μεταξύ πολλών άλλων- οι διεθνείς ομοσπονδίες UEFA, CONCACAF, CONMEBOL, AFC, OFC, οι Εθνικές Ομοσπονδίες Ποδοσφαίρου της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Ρουμανίας, του Μεξικού, αλλά και της Ελλάδας και της Κύπρου, οι λίγκες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, του Βελγίου, σύλλογοι όπως ο Άγιαξ, η ΚΠΡ, η Κάντιθ και ιδρύματα ομάδων όπως αυτά των Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπενφίκα, Λέστερ και Ίντερ
".

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ