ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η ειδική αποστολή του Αλμέιδα με τον Άμραμπατ

Ο Νορντίν Άμραμπατ
Ο Νορντίν Άμραμπατ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ματίας Αλμέιδα ήθελε να έχει μαζί του τον Άμραμπατ στη "δική του" ΑΕΚ. Από τη στιγμή που κατάφερε οφείλει να βρει τον ρόλο που θα έχει ο Ολλανδομαροκινός μεσοεπιθετικός στο σύστημά του.

Απομένουν μόλις επτά μέρες από την έναρξη της Super League και στην ΑΕΚ είναι αν αναμονή της ολοκλήρωσης των κινήσεων στο μεταγραφικό παζάρι.

Η Ένωση ψάχνει στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι έναν κεντρικό αμυντικό, έναν επιθετικό με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Αράουχο, αλλά και έναν ακραίο επιθετικό με τη δυνατότητα να παίζει και στις δύο πλευρές, μέχρι να προκύψουν νέα δεδομένα στο ρόστερ.

Ο Ματίας Αλμέιδα συνεχίζει τη δουλειά με το ρόστερ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα Σπάτα, περιμένοντας τις ενισχύσεις για να δέσει το υπάρχον υλικό έστω και την τελευταία στιγμή. Ωστόσο δεν είναι η μοναδική αποστολή του Αργεντινού τεχνικού, καθώς έχει να διευθετήσει τους ρόλους που θα μοιράσει σε κάποιους ποδοσφαιριστές.

Ένας εξ αυτών είναι ο Νορντίν Άμραμπατ, ένας ποδοσφαιριστής που έχει αποδείξει περίτρανα στην καριέρα του, αλλά και την περσινή σεζόν με την ΑΕΚ, ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα, αρκεί φυσικά να τον αξιοποιήσει σωστά ο προπονητής του και να δημιουργήσει τις συνθήκες για να βγάλει τον καλό του εαυτό. Και αυτό είναι που θέλει να κάνει ο Αλμέιδα.

Ο Αλμέιδα ήθελε εξ αρχής τον Άμραμπατ και είχε τη διάθεση να περιμένει

Ο Αλμέιδα όταν ήρθε στην Ελλάδα και είδε από κοντά αναμετρήσεις της ομάδας, αλλά και όταν μελετούσε το ρόστερ με τους συνεργάτες του, είχε ταχθεί εξ αρχής υπέρ της παραμονής του Άμραμπατ τη νέα χρονιά.

Παράλληλα ήταν ενήμερος για το οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ολλανδομαροκινός και λόγω του οποίου ήθελε να επιστρέψει στην Ολλανδία και γι' αυτό ήταν διατεθειμένος να τον περιμένει όσο χρειαστεί. Μάλιστα επιθυμία του ήταν να μπει στις προπονήσεις της ομάδας όταν θα ήταν πλήρως συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του, κάτι που εν τέλει έγινε.

Η λύση στο οικογενειακό πρόβλημά του βρέθηκε και επομένως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παραμείνει στην ΑΕΚ και τη νέα χρονιά. Επομένως ο Αλμέιδα πρέπει να βρει τον τρόπο που θα τον "ταιριάξει" καλύτερα, στα δικά του καλούπια που είναι εμφανώς διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι.

Οι θέσεις που μπορεί να παίξει και η "αποστολή" του Αλμέιδα

Στο σύστημα που έχει χρησιμοποιήσει ο Αλμέιδα στα φιλικά προετοιμασίας της ΑΕΚ (3-1-4-2, 3-5-2) ο Άμραμπατ μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις, αλλά όχι με την ίδια ευχέρεια.

Ο Άμραμπατ χρησιμοποιήθηκε στη δεξιά πλευρά στο φιλικό παιχνίδι με την Ομόνοια για λίγα λεπτά. Ο Ολλανδομαροκινός έχει τη φυσική κατάσταση να υπηρετήσει αυτό τον ρόλο, αλλά όχι για ολόκληρο 90λεπτο, ενώ η βοήθεια στα μετόπισθεν δεν είναι από τα καλύτερα στοιχεία στο ρεπερτόριό του.

Φυσικά μπορεί να παίξει και στην κορυφή της επίθεσης ως δίδυμο. Σε αυτό το σύστημα αυτός ο ρόλος μπορεί να του ταιριάξει καλύτερα. Σε ενδεκάδα ειδικών συνθηκών μπορεί φυσικά να παίξει και στον άξονα, αλλά και στα αριστερά.

Βλέποντας κανείς την καριέρα του Άμραμπατ, διαπιστώνει ότι είχε την ευχέρεια να παίζει σε πολλές θέσεις, κάτι που έλυνε τα χέρια στους προπονητές του. Ωστόσο η θέση δεν είναι το μόνο ζήτημα που πρέπει να λύσει ο Αργεντινός τεχνικός της Ένωσης.

Ο Άμραμπατ είναι ένας ποδοσφαιριστής με ταπεραμέντο και θέλει ειδική διαχείριση αν πρόκειται να δίνει "μάχη" για την ενδεκάδα. Αν ο Αλμέιδα βρει τα "κουμπιά" του, τότε θα καταφέρει να τον κουμπώσει στην ομάδα του, βγάζοντας τον καλύτερό του εαυτό.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ